Haberler

Gübretaş'ın Bedelsiz Sermaye Artırımı

Şirketin çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemleri yarın başlayacak

Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 21 Kasım'da onaylanan yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım taleplerinin tescil ve ilan işlemlerinin tamamlandığını, şirketin çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemlerinin yarından itibaren yapılacağını duyurdu.

GÜBRETAŞ açıklamasında, şirket yönetim kurulunun temmuz ayında 83 milyon 500 bin lira olan mevcut sermayenin yüzde 300 artışla 334 milyon liraya çıkarılmasıyla ilgili SPK'ya yaptığı başvuruyu kamuoyuna duyurduğu hatırlatıldı.

250 milyon 500 bin lira olan artırılacak sermaye tutarının tamamının, şirketin iç kaynaklarından karşılanacağı belirtilen açıklamada, 21 Kasım'da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım talebinin tescil ve ilan işlemlerinin ise bugün tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, şirketin, çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemlerinin yarından itibaren yapılacağı ifade edildi.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, konuya ilişkin açıklamasında, "2008 yılı ekim ayında 22,5 milyon TL olan sermayemiz ilgili dönemdeki bedelsiz sermaye artışıyla 83,5 milyon TL'ye yükseltilmişti. Özellikle 2008 sonrasında yurti çi ve yurt dışındaki yatırımlarıyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri haline gelen GÜBRETAŞ, bu sene sermayesini yine iç kaynaklardan ve bedelsiz olarak 334 milyon TL'ye çıkartarak, son 5 yıl içerisinde toplam yüzde 1384 oranında artırmış oldu" dedi.

Bu durumun, son yıllarda istikrarlı bir büyüme çizgisi yakalayan GÜBRETAŞ'ın yüksek oranda kar elde ettiğinin ve yatırımcısından talep etmeden ilave kaynak üretebildiğinin göstergesi olduğunu belirten Balta, "Türkiye ekonomisindeki yükselişe paralel olarak, şirketimiz de büyümesini sürdürüyor. GÜBRETAŞ, finans dünyası için de katma değerler üreterek, yatırımcısını memnun etmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Osman Balta Gübretaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title