Haberler

Geleneksel Çiftçi Hayrı'na Yargıtay Başkanı Cirit de Katıldı

Balıkesir Burhaniye’ye 9 kilometre uzaklıktaki 380 nüfuslu Dutluca Mahallesi’nde düzenlenen ’Geleneksel Çiftçi Hayrı’ körfez bölgesindeki çiftçileri bir araya getirirken, hayra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de katıldı.

Balıkesir Burhaniye'ye 9 kilometre uzaklıktaki 380 nüfuslu Dutluca Mahallesi'nde düzenlenen 'Geleneksel Çiftçi Hayrı' körfez bölgesindeki çiftçileri bir araya getirirken, hayra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de katıldı. Camide okunan mevlit ve duanın ardından yağmur duası yapılırken, başlayan yağmurda çiftçileri sevindirdi.

Dutluca'daki düzenlenen çifti hayrına, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı. Hayırda, namaz öncesi yöresel düğün yemekleri ikram edilirken, namaz sonrasında da etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Pilav dağıtımı da İmam Yusuf Karadoğan'ın öncülüğünde okunan tekbirlerle yapıldı. Yemekler, belediyenin yaptığı kapalı alanda köylü kadınlar tarafından hazırlanırken, kadınlar Başkan Uysal'a teşekkür etti. Dutluca'nın geleneklerini yaşattığını anlatan AK Parti'li Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Dutluca, çok güzel adetlerimizi yaşatan bir köyümüz. Burada, bereketli bir yıl için dualar yapılıyor. Akabinde yemekler yeniyor. Pilav hayrı yapılıyor. Bu köyümüzde Ramazan ayında 30 gün iftar yemekleri çıkar. Gördüğünüz gibi burada belediyemiz de katkı sağladı. Kadınlarımız birlikte yemekleri pişirirler. Onların çok güzel bir dayanışması vardır burada. Biz de belediye olarak bunu bütün köylerimize yaymak istiyoruz. Birlik beraberlik içinde yemekler yapılıyor. Yemekler yeniyor, dualar yapılıyor. Bakın, Yüce Allah yağmur da yağdırdı. Çünkü zeytinler bağladı artık. Onun için, bugün yağan yağmur altın değerinde. Yani bu hayır dualarda. Yüce Allah katında sonuç verdi diyelim. 380 nüfuslu bu köyümüzde bu birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Burada, Türkiye'nin ihtiyacı olan birlik beraberlik ruhu var. Bunu burada görüyoruz. Bugün hayrımıza Burhaniyeli olan Yargıtay Başkanımız İsmail Rüştü Cirit de katıldı. Bu gelenekleri yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtar Hüseyin Yılmaz ise, "Senelerden beri bu köy hayrımızı her sene yapıyoruz. Bu sene de yaptık. 8 kazan pilav yaptık. Hepsi de yendi. Hayrımıza katılan misafirlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Emekli imam Muharrem Kaya ise "Bu hayırlar asırlardan beri bir adettir. Anane olarak devam edip gelmektedir. Hem baharın gelişini hem ekinlerimizin, ağaçlarımızın yağmur bulup bereketli olmasını temin etmek için ve Cenabı Hak'tan rahmetini istemek için tertip ediyoruz. İnsanlar bu hayır vesilesiyle çeşitli yerlerden buralara gelip hem tanışıyorlar hem birbirleriyle kaynaşıyorlar. Bu, hem manevi hem maddi olarak bizlere katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Rüştü Cirit Balıkesir Yargıtay Dutluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title