Haberler

Gaziantep'te, 'Iş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' Açıldı

Gaziantep'te, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' açıldıÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği haftası dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen 31'inci 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep'te, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' açıldı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği haftası dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen 31'inci 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, STK ve firma temsilcileri katıldı. Fuarın açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok ciddi adımlar attığını söyledi. İş güvenliğinin sorununu çözmenin tek yolunun, çocukluktan itibaren iş sağılığı ve güvenliği konusunun yerleştirilmesi gerektiğini belirten Yegin, şöyle dedi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çok ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz. 2012 yılında bir kanunu çıkardık. Ama ne kadar kanun çıkartırsak çıkaralım, ne kadar sempozyumlar, fuarlar, toplantılar yaparsak yapalım bu sorunları; bir günde, bir haftada, birkaç yılda çözemeyiz. Bu konuyu çözmek için iş sağılığını ve güvenliğini çocukluktan itibaren yerleştirebilmek. Bizde bu konu ile ilgili 81 vilayette üst düzey yöneticilerle bir araya gelip bu konuda çalışmalar yaptık. Daha sonra istihdam seferliği ilan ettik ve şimdi milli seferberlik ilan ettik ve bunu teması iş ve sağlıkta güvenlik olacak. Bu kapsamda 81 vilayette çok detaylı çalışmalar yapacağız. İş yeri ziyaretleri yapacağız ve bu konunun gelişimine katkıda bulunacağız."

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, 'Milli İstihdam' seferberliğinde vermiş oldukları yüzde 5 sözünü yerine getirdiklerini ve bunu daha ileriye taşımak istediklerini ifade ederek, "7 Şubat'ta sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam ile ilgili verdiği talimatları ve akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız 'Milli İstihdam' seferberliğini başlattı. Biz de gazi şehir olarak, bu seferberlikte vermiş olduğumuz yüzde 5 sözümüzü yerine getirdik ve bunu daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum. Gaziantep ihracatta geçen yıl 5'inci oldu, bu yılın ilk 4 ayındaki verileri baktığımızda 5'inciliğini, istikrarını koruyor. Biz katma değeri düşük ürün satıyoruz, böyle olunca yüksek teknolojili makinelerin kullanımındın geri duruyoruz. Uzun vadede düşük kar marjları bizi zorluyor. Dolayısıyla iş sağlığını kendi üretim maliyetinin içine koymaktan çekinmeyen bir işveren durumuna gelmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyi uygulama örneği olan işyerlerine 'İyi Uygulama Ödülleri verildi. Ödül törenin ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı yapıldı. 50'ye yakın firmanın katıldığı fuarın 3 gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Yegin Şehitkamil Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title