Haberler

Gaziantep Kent Konseyi Yalova'yı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Yalova ve Bursa illerini kapsayan iki günlük Çalışma Ziyareti kapsamında Yalova Kent Konseyi'ni ziyaret etti.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici başkanlığındaki heyeti, Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ve Genel Sekreter Hasan Soygüzel karşılayarak Yalova Kent Konseyi'nin çalışmaları, yürütülen projeler ve örnek uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Katılımcılara bir brifing sunan Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, "Yalova Kent Konseyi olarak, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye yönelik faaliyetler yapıyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz ay 'Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı bir raporu Yalova Belediye Meclisi'ne sunduk. Bu çalışma Belediye Meclisi tarafından kabul edildi ve bir 'Uygulama Planı' haline getirilerek hayata geçirilmesine yönelik adım atıldı. Biz kent konseyinin asli ve temel fonksiyonlarının dışına çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu fonksiyonlardan en önemlisi de şehrin temel meselelerine kafa yorarak bu konuda çözümler getirmek ve önerilerde bulunmaktır" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ise Gaziantep Kent Konseyi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Gaziantep gibi büyük ve ekonomik bakımdan da son derece güçlü bir şehrimizin kent konseyini Yalova'da ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk… Gerek Türkiye Kent Konseyleri Birliği çatısı altında gerekse bu gibi ziyaretlerde karşılıklı deneyim paylaşımında bulunulmasını son derece önemli buluyoruz." dedi.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise "Yalova Kent Konseyi ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nde uyumlu bir çalışma ve birlikteliğimiz var. Bizler bu ziyaretle çalışmaları yerinde görme ve Yalova Kent Konseyi'nin çalışma modeli hakkında detaylı bilgiler edinme fırsatı bulduk. Son derece yararlı ve verimli bir ziyaret oldu. Bu nedenle Sayın Başkan ve Genel Sekreterin şahsında Yalova Kent Konseyi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necati Binici Gaziantep Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title