Haberler

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanan gazeteci Sedef Kabaş'ın toplam 12 yıl 10 aya kadar hapsi istendi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınan ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılanan gazeteci Sedef Kabaş'ın toplam 12 yıl 10 aya kadar hapsi istendi.

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 22 Ocak'ta tutuklanan Sedef Kabaş hakkındaki soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu'nca geçen cuma tamamlandı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Ancak duruşma tarihi henüz belli olmadı. Öte yandan mahkeme, Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'ın tahliye talebini de değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanan gazeteci Sedef Kabaş'ın toplam 12 yıl 10 aya kadar hapsi istendi

İDDİANAMEDE İKİ BAKAN DA YER ALDI

İddianamede, gazeteci Sedef Kabaş "şüpheli", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "müşteki", İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "mağdur" sıfatıyla yer alıyor.

TOPLAM 12 YIL 10 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, Sedef Kabaş hakkında zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis talep edilirken, 14 Ocak tarihli programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan toplam 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedef Kabaş Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Dr.Kimbel:

Be kardeşim sen Cumhurbaşkanın kendine değil makamına hakaret ediyorsun , bu milletin sectiği lidere hakaret etmek 84 milyona hakaret sayılır,beğenmiyorsan beklersin seçim zamanını istediğini seçersin bu kadar her şeyin bir sınırı var sınırı geçenlere iskoç tüllerin arkasına gönderirler

116
85
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Fakirler üzerinden siyaset yhapıp milleti devlete karşı kışkırtanlar pahalı kürk giyiyor.

71
61
yanıtYanıtla
ÖMER ÇELİK:

Dingil sen ilk önce hükümetle Devleti ayırmasını öğren

yanıt3
yanıt2
Sanane Adımdan :

hiç kimse bir ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret edemez ister beğenirsin ister beğenmessin ama o ülkenin Cumhurbaşkanıdır A kişisi B kişisi fark etmez

73
48
yanıtYanıtla
yavuz selim:

ablanın kürkü güzelmiş he nerden baksan 100 binlik

11
14
yanıtYanıtla
ÖMER ÇELİK:

Evine bir paket yumurta alamayanlar giyime takılmış

yanıt4
yanıt1
OKUR:

hep terbiyesiz hemde showmwn

2
3
yanıtYanıtla
Güneyli 01:

Bence imralıya gönderilmeli)))

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title