Haberler

Fransa Meclisi, Filistin'in Devlet Olarak Tanınmasını İstedi

Güncelleme:

Fransa Meclisi, iktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin sunduğu, "Filistin'in devlet olarak tanınmasını" hükümetten talep eden karar tasarısını kabul etti.

Fransa Meclisi, " Filistin'in devlet olarak tanınmasını" hükümetten talep eden karar tasarısı kabul edildi.

339 "EVET", 151 "HAYIR"

Genel kuruldaki oylamada 339 "evet", 151 "hayır" oyu çıktı. Oylamadan önce Sosyalist Parti adına konuşan François Loncle, " Filistin'in devlet olarak tanınmasının, İsrail- Filistin sorununun çözümüne ve bölgede kalıcı barışın sağlanmasına katkı sağlayacağını" söyledi. İngiltere ve İspanya parlamentolarının da Filistin'in tanınması yolunda karar aldığını hatırlatan Loncle, Fransa'nın da bu kararı alarak barış görüşmelerinin başlamasına katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) adına konuşan Christian Jacob, bu konuda karar vermenin meclisin yetkisinde olmadığını belirterek, girişimin anayasaya aykırı olduğu görüşünü dile getirdi. Jacob, barış görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından Filistin'in tanınmasını istediklerini söyledi. Jacob, meclisin Filistin'i tanıma yolunda alacağı kararın hiçbir hukuki gücü olmadığını belirtti ve bu girişimi "gereksiz" gördüklerini söyledi.

BAĞLAYICI KARARI HÜKÜMETİN ALMASI GEREKİYOR

Mecliste diğer radikal sol partinin, karar tasarısını desteklediği gözlendi. Meclis genel kurulunun bugünkü kararı tavsiye niteliğini taşıyor. Filistin'i tanıma konusunda bağlayıcı kararın hükümet tarafından alınması gerekiyor. Tasarıyla ilgili geçen hafta mecliste yapılan oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransa'nın sorumluluklarını yerine getirerek Filistin'in devlet olarak tanıyacağını söylemişti.

Fabius, "Asıl mesele ne zaman ve nasıl olacağıdır. Filistin'in tanınması, anlaşmazlığın nihai çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamak için fayda sağlayacaktır" diye konuşmuştu. Fransa meclisinde Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin kabul edilen karar tasarısının ardından, aynı konuya ilişkin bir başka karar tasarısı 11 Aralık'ta Fransa Senatosu'nda oylanacak.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA OYLANACAK

Avrupa Parlamentosu (AP) da geçen haftaki oturumunda, Filistin'in devlet olarak tanınması yönündeki tasarıyı görüşmüştü. Tasarının da AP Genel Kurulu aralık ayı oturumlarında oylanması öngörülüyor.

Filistin'in devlet olarak tanınmasına yönelik girişimler son dönemde Avrupa ülkelerinde artış gösterdi. İsveç'in geçen ay Filistin'i bağımsız devlet olarak tanıma kararının yanı sıra İrlanda ve İngiltere parlamentoları bu yönde bağlayıcılığı olmayan kararlar almıştı. İspanya'da parlamento, hükümetin Filistin'in tanımasına yönelik tavsiye kararı alırken, Hollanda'da da iktidar ortağı İşçi Partisi, Filistin devletinin tanınması konusunun mecliste tartışılmasını istemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Christian Jacob Filistin Fransa Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500

Yorumlar (13)

gayserili:

Avrupada katledilirken filistin devletine siginmis, onlar da kucak akmislar. Hala Filistin''in taninmasindan bahsediyorlar. Israil bir devlet degildir. Orasi Yahudilere ait degil. Asla güvende olamayacaklar. Israil denen terör örgütü, herzaman illegal bir örgüt olarak kalacaktir. Isterse tüm dünya devlet olarak tanisin.

8
25
yanıtYanıtla
Avrupa:

Güzel bir haber, cok sevindim. Avrupa epey zorlandi ama eninde sonunda AB toplu halde Filistini taniyacak.

8
25
yanıtYanıtla
furkan:

bu olaylar büyük kıyametin yaklaştığına işaret ediyor. fransa, ingiltere ve ispanya gibi büyük sömürgeci ülkelerin müslüman bir ülkeyi tanımaları şaşkınlık verici bir olaydır.

21
2
yanıtYanıtla
ali sokan:

satilmis kopekler kopekligini gine gosterdileryaban domuzlari

2
16
yanıtYanıtla
semih:

Bana kalsa çok sevinmemek lazım. yarın Türkiyede bir Kürdistanı da tanıyabilirler.

2
6
yanıtYanıtla
eemobilWeb@haberler.com:

Filistin zaten bir devlet degilmiydi ya ne tanimasi anlam vermedim ama bu da bir ilerleme

4
1
yanıtYanıtla
Kizilordu Horasan:

Zaten ne gelirse Sosyalistlerden gelir, Recep gibi sagci fasolarin kendilerinden baska kime hayiri varki bize de hayirlari olsun. Insallah Türkiye de Sosyalist bir Parti basa gecer ve biraz da ayak Millet faydasini görür. Bunun zamani geldi de gecti bilen.

4
1
yanıtYanıtla
Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

Iyi olur insallah gercek bunlar dan bisey beklenmez...

4
0
yanıtYanıtla
kanuteMobil-ANDROID:

mecburlar baska careleri yok Tayyip baba sag olsun hersey onun sayesinde helal sana be

1
3
yanıtYanıtla
SeydikemerlimobilWeb@haberler.com:

Bu uyduruk karara kim inanır.Asıl Filistini önce Araplar ve müslüman ülkeler tanıması lazım.

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title