Haberler

Fischer Avusturya'nın Kosova'ya Desteği Sürecek

Dha DIŞ HABER – Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'nın davetlisi olarak geldiği Kosova'da iki günlük ziyaretine başladı.

Dha DIŞ HABER –

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'nın davetlisi olarak geldiği Kosova'da iki günlük ziyaretine başladı. Öğleden sonra başkent Priştine'ye varan Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından askeri tören ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Yahyaga, Fischer'i İbrahim Rugova Meydanı'nda resmi törenle karşıladıktan sonra, her iki mevkidaş kapalı kapılar ardında ikili görüşmelerde bulundu. İkili görüşmelerin ardından Yahyaga ile Fischer, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yahyaga, Avusturya'nın savaştan bu yana Kosova'ya verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu. Yahyaga, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birinin Avusturya olduğunu vurgularken, Kosova ile Avusturya arasındaki ilişkilerin, barış ve özgürlük ilkelerine dayandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Yahyaga iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinirken Avusturya'nın Kosova'da en büyük 25 şirketinin temsilcisinin bulunmasının Kosova ekonomisine büyük katkı sunduğunu ifade etti. Yahyaga, genç bir ülke olarak Kosova'nın, bölgede tüm sorunların diyalog ile çözümlenmesi ilkesine bağlı kaldıklarını söylerken, Kosova Meclisindeki son gelişmelere de değindi. Yahyaga, muhalefetin karşı geldiği, Sırbistan ile Kosova anlaşmasını, Anayasa Mahkemesine taşıyacağının altını çizerek söyledi. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Avrupa'nın en genç ülkesi olan Kosova'nın AB ile İstikrar ve Ortaklık anlaşmasının imzalanmasını tebrik ederken, bunun da Kosova'nın kendi ayakları üzerinde durmaya başladığının göstergesi olduğunu vurguladı. Fischer de, Kosova Meclisindeki siyasi gerginliğe değinirken, Mecliste muhalefetin gaz kullanmasının uygun demokratik bir davranış olmadığını söyleyerek "var olan sorunlar tartışmalarla çözülmeli" dedi. Heinz Fischer, Kosova kurumlarının bu sorunların üstesinden geleceğine inandığını söyledi ve Avusturya'nın, Kosova'ya desteği süreceğini söyledi.

Heinz Fischer Kosova ziyaretinin ikinci gününde, Başbakan İsa Mustafa ile gerçekleştireceği görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Yahyaga ile beraber Priştine'de düzenlenecek Kosova-Avusturya Ekonomi Forumu'na katılacaktır.

Kosova ziyareti kapsamında Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Prizren'deki Osmanlıdan kalma Sinan Paşa Camii ve Katolik Kilisesini de ziyaret edecektir.

Görüntü Dökümü

Heinz Fischer, Cumhubaşkanı Yahyaga tarafından tören ile karşılanıyor

Askeri tören

İkili görüşme

Ortaklaşa basın toplantısı

Yahyaga konuşuyor

Fischer konuşuyor

(Haber-Kamera TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Heinz Fischer Avusturya Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title