Haberler

Filyasyon ekibi karlı dağları aşıp, hastalara ulaşıyor

Güncelleme:

Filyasyon ekibi karlı dağları aşıp, hastalara ulaşıyorERZURUM'un Horasan ilçesinde ilçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Çınar başkanlığındaki filyasyon ekipleri, pozitif vaka ve temaslılara destek vermek için karlı yolları aşıyor.

Filyasyon ekibi karlı dağları aşıp, hastalara ulaşıyor

ERZURUM'un Horasan ilçesinde ilçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Çınar başkanlığındaki filyasyon ekipleri, pozitif vaka ve temaslılara destek vermek için karlı yolları aşıyor. Yolda kalan araçlarını zaman zaman inerek iteleyen filyasyon ekipleri, bazen de yürüyerek hastalara ulaşıyor.

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Erzurum'da oluşturulan filyasyon ekipleri bir yandan hastalıkla bir yandan da zorlu kış şartlarıyla savaşıyor. Erzurum'a 85 kilometre uzaklıkta ve mezralarla birlikte 96 yerleşim yeri bulunan Horasan ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 ayrı filyasyon ekibi kuruldu. Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Çınar başkanlığındaki ekipler, 5 ile 60 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine ulaşmak için büyük çaba sarfediyor. 2 araçla mezra ve kırsaldaki mahalleleri gezerek pozitif vakalar ile temaslı oldukları için karantinada olan vatandaşlara destek veren ekipler, bir taraftan da zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor. Karlı dağları aşan bazen de yolda kalan araçlarını iterek yoluna devam eden ekiplerin gayretleri sonucu ilçe genelindeki vakalarda önemli azalma meydana geldi.

Zorlu kış şartlarında filyasyon ekiplerinin çalışmasının zor olduğunu belirten Dr. Ahmet Çınar, "Ekiplerimiz yollarda kalıyor, kendi imkanlarımızla yolları aşmaya çalışıyoruz. Aracın gitmediği yerlerde yürüyoruz, mecburen evlere hastalara ulaşmak zorundayız" dedi.

Horasan'da hekim, ebe ve hemşirelerden oluşan 10 ayrı filyasyon ekibi olduğunu ifade eden Çınar, "Horasan'da mezralarla birlikte 96 yerleşim birimi var. Bazısı 60 kilometre uzaklıkta, bazısı 5 kilometre mesafede. Horasan'ın nüfusu 40 bin civarında. Buraların arazi şartları değişiyor. Kış şartları da yaptığımız işin daha zorlu ve çetrefilli olmasına sebep oluyor. Günlük vaka sayımız son dönemlerde biraz daha azaldı ama bazen 40 vakaya gittiğimiz günler oldu.  Merkezde filyasyon kolay oluyor ama mahalle ve mezralar olunca iş biraz zorlaşıyor. Bizim 2 aracımız var, bazen kaymakamlıktan da aldığımız araç desteğiyle bu işi yürütmeye çalışıyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Hisarcık Erzurum Çınar Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title