Haberler

Filmden Esinlendi Olayı Çözdü

Güncelleme:

Konya'da 10 yıl önce kaybolan iki rakip gazinocunun öldürüldüğünü çözen polisin 'Av Mevsimi' adlı filimden esinlenerek cinayeti çözdüğü ortaya çıktı.

Filmde 'Komiser Ferman' rolünü üstlenen Şener Şen'in, cinayet büro amirliğindeki polislere cinayetleri aydınlatırken, tek odak noktasından değil, bakış açılarını değiştirerek cinayetin çözülebileceğini anlatmıştı. Polisin de 'Bakış açını değiştir' sözünden yola çıkarak gazinocuların cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardığı ifade edildi.

Cinayet 2003 yılında Seydişehir İlçesi'nde işlendi. İlçede gazino işleten 25 yaşındaki Fatih Karagöz, 4 Mayıs 2003 tarihinde alışveriş için iş yerinden ayrıldıktan sonra dönmedi. Ailesinin başvurusu ardından polis Karagöz'ü bulmak için çalışma başlatırken, otomobili 1 ay sonra Hadim İlçesi yakınlarında yanmış halde bulundu. Fatih Karagöz'ün yakınları da, aralarında husumet bulunan ve işyerini almaya çalışan rakipleri gazinocu 35 yaşındaki Bünyamin Kaya'dan şüphelenerek, kendilerine polis süsü verip onu Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne kaçırdı. Polis kaçırılan Bünyamin Kaya'yı, kullanılmayan boş bir binanın banyosunda el ve ayakları bağlı halde buldu. O dönemde Karagöz'ün yakınları olduğu ifade edilen 4 şüpheli gözaltına alındı ve sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

ORTAĞINI ÖLDÜRDÜ

2004 yılında, kayıp Fatih Karagöz'ün kendilerinden şüphelenen yakınları ile barışmak isteyen 35 yaşındaki Hürrem Uslu, iş ortağı Bünyamin Kaya'nın Çumra İlçesi'ndeki evine gitti. İddiaya göre, ortağının kendisini Karagöz ailesine teslim etmesi veya suçu üstüne yıkmasından şüphelenen Bünyamin Kaya, tartıştıkları ortağı Hürrem Uslu'yu başına tüfekle ateş ederek öldürdü. Daha sonra ağabeyi Abdullah Kaya ile cesedi Apa Beldesi'nde boş bir araziye gömüp, Uslu'nun otomobilini de Antalya'nın Manavgat ilçesindeki boş arazide yaktı. Uslu'nun aniden ortadan kaybolması üzere ailesi polise başvurdu. Yapılan aramalarda Uslu'nun izine rastlanılmadı

POLİS, KAYIP GAZİNOCULARI YENİDEN ARAMAYA BAŞLADI

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ve Cinayet Büro Amirliği, 2003 yılında kaybolan Fatih Karagöz ve 2004 yılında kaybolan Hürrem Uslu ile ilgili dosyayı 1 yıl önce tekrar ele aldı. Polis, ilk olarak Fatih Karagöz'ün, Hürrem Uslu tarafından öldürüldükten sonra, Uslu'nun da Karagöz'ün yakınları tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde durdu. Bunun içinde kayıp Karagöz'ün yakınlarını inceleme altında aldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Karagöz'ün yakınlarında şüpheli bir durum bulamayınca Şener Şen ve Cem Yılmaz'ın 'Av Mevsimi' adlı filminden esinlendi. Filmde 'Komiser Ferman' rolünü üstlenen Şener Şen'in, cinayet büro amirliğindeki polislere cinayetleri aydınlatırken, tek odak noktasından değil, bakış açılarını değiştirerek cinayetin çözülebileceğini söylediği dikkate alınarak soruşturma yeniden ele alındı.

'Bakış açını değiştir' sözünden yola çıkan polis bu kez kayıp Hürrem Uslu'nun yakınları ile iş ortağı Bünyamin Kaya üzerinde yoğunlaştı. Yapılan araştırmanın ardından kayıp Karagöz ve Uslu ile son kez görüştüğü saptanan Uslu'nun iş ortağı Bünyamin Kaya, geçen hafta gözaltına alındı. Kaya, sorgusunun üçüncü gününde kendisini Karagöz'ün ailesine ve polise ihbar edeceği iddiasıyla iş ortağı Hürrem Uslu'yu öldürdüğünü itiraf etti.

GAZİNOYU SATMADIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Kaya, gazinocu Karagöz'ü rakip olarak gördükleri ve burasını kendilerine satmadığı için ortağı Hürrem Uslu'nun öldürdüğünü, kendisinin de ağabeyi ile birlikte cesedi gömdüğünü ileri sürdü. Alınan ifade doğrultusunda Hürrem Uslu'nun cesedi geçen cuma günü Çumra'nın Apa Beldesi'nde kiraz bahçesinde gömülü olarak bulundu.

250 METRELİK ALANDA KAZI ÇALIŞMASI YAPILDI

Hürrem Uslu, tarafından başından tabancayla vurularak öldürüldüğü iddia edilen Fatih Karagöz'ün cesedi ise, Çumra İlçesi'ne bağlı Alibeyhöyüğü Köyü'ndeki dağlık arazideki kuyularda arandı. Bünyamin Kaya'nın gösterdiği bölgelerde Karagöz'ün cesedine ulaşılmadı. Bu kez cesedi birlikte gömdüklerini öne sürdüğü yağma suçundan 7 yıldan bu yana Akşehir Cezaevi'nde bulunan ağabeyi Ahmet Kaya, cezaevinden çıkartılıp araziye getirildi. Polis, Ahmet Kaya'nın gösterdiği yaklaşık 250 metrelik alanda iş makinesiyea kazı çalışması yaptı. Yapılan kazı çalışmaları sonucu Karagöz'e ait olduğu tahmin edilen kemik, kafatası ve dişlere ulaşıldı. Bulunan parçaların Karagöz'e ait olup olmadığı yapılacak 'DNA' testiyle ortaya çıkacağı belirtildi.

Geçen cumartesi günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanan Bünyamin Kaya'nı, Fatih Karagöz'ün ailesi tarafından kaçırıldığında 20 saat işkence gördüğünü öne sürdü. Kaya'nın ifadesinde, şöyle dedi:

"İşkence sırasında, daha önce ortağım Hürrem Uslu ile Fatih Karagöz'ün gazinosu almaya gittiğimizde ortağım, bana 'Bir gün yaşayıp her gün öleceğine, bir gün öl her gün yaşa' diye söz söylemişti. O aklıma geldi ve yapılan işkenceye rağmen konuşmadım."

ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAĞININ KIZININ DÜĞÜNÜNÜ YAPMIŞ

Öldürdüğü iş ortağı Hürrem Uslu'yu çok sevdiği öğrenilen Bünyamin Kaya'nın, onun çocuklarıyla da yakından ilgilendiği belirtildi. Uslu'nun oğlunun tüm masraflarını karşılayan Bünyamin Kaya'nın, kızının da düğününü yaptığı ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bünyamin Kaya Fatih Karagöz Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title