Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Kırklareli'nde "Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkıyoruz" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Kırklareli'nde "Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkıyoruz" yürüyüşü gerçekleştirildi.

CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan ile Vecdi Gündoğdu ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun da aralarında bulunduğu grup, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne dikta, ne darbe, tam bağımsız Türkiye" sloganları attı.

70 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan grup, gar binası önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Kesimoğlu, Kırklareli halkının bu gece bir tarih yazdığını belirterek, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin büyük bir tehlike atlattığını anlattı.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez TBMM'nin bombalandığını dile getiren Kesimoğlu, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hedeflerinin laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirmek olduğunu vurguladı.

Darbelerin her türlüsüne karşı olduklarına işaret eden Kesimoğlu, şöyle dedi:

"Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Nereden gelirse gelsin karşıyız. Biz 12 Mart, 12 Eylülleri yaşadık çok acı çektik çok bedeller ödedik. Biz artık bedeller, acılar çekmek istemiyoruz. Biz bu halkı, bu vatanı sokakta bulmadık. Birileri tankla, tüfekle yıksın diye bu Cumhuriyeti kurmadık. Bedeller ödedik. Ülkemizde sıkıntılar olabilir bunlar doğaldır. Biz mevcut iktidarı beğenmiyor olabilir ve eleştirebiliriz. Ama bizim bütün bu sıkıntı ve kaygılarımızın giderileceği zemin hukuk ve parlamenter sistemdir. Darbenin askeriyesine de siviline de karşıyız. Söz konusu vatan, demokrasi, cumhuriyet ve laiklikse ölürüz biz."

Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kesimoğlu, böyle girişimlerin her türlüsünün karşısında durmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

CHP Milletvekilleri Kayan ile Gündoğdu da birer konuşma yaptı.

Kırklareli halkı da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Vilayet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Buradaki programda çoğunluğu romanlardan oluşan grup tekbir getirerek, ilahiler okudu.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, 15 Temmuz'da halkın demokrasiye sahip çıktığını söyledi. Darbe girişimi gecesinde tüm vatandaşların birlik olarak vatanı kurtardığını aktaran Çiler, "15 Temmuz bir destan gecesidir. Bu şanlı tarihe eklenen şanlı bir gecedir. Tüm vatandaşlar, demokrasi bilinciyle sokaklara çıkarak tankların önüne geçti. Allah bu vatan evlatlarından razı olsun." diye konuştu.

Programa Kırklareli Valisi Esengül Civelek, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Vecdi Gündoğdu Türabi Kayan Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title