Haberler

Fethin 560. Yıl Dönümünde; Fatih Sultan Mehmet

Ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, İstanbul'un fethinin 560'ıncı yıl dönümü nedeniyle "Fatih ve Fetih" konulu söyleşide Küçükçekmecelilerle buluştu.

Ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, İstanbul'un fethinin 560'ıncı yıl dönümü nedeniyle "Fatih ve Fetih" konulu söyleşide Küçükçekmecelilerle buluştu.

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen "Fatih ve Fetih" konulu söyleşide Küçükçekmecelilerle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği söyleşi kapsamında, Osmanlı padişahlarının peygamber sevgisini katılımcılara anlatan yazar Bahadıroğlu, Fatih Sultan Mehmet'in kişilik ve karakter özellikleriyle, hoşgörüsünü de verdiği örneklerle dinleyenlerle paylaştı.

"OSMANLI PADİŞAHLARININ PEYGAMBER SEVGİSİ"

Yavuz Bahadıroğlu, Hz. Muhammed'in İstanbul'un fethi ile ilgili hadisini hatırlattığı söyleşide, " Ertuğrul Gazi'den Fatih Sultan Mehmet'e kadar bütün padişahlar peygamber sevgisi ile yaşadı. Bütün padişahlar peygamber müjdesini gerçekleştirmek için bu sünnetin peşinde koştular" dedi. Fatih Sultan Mehmet'i 'imkansıza teslim olmayan adam' olarak betimleyen ünlü tarihçi, "Bütün peygamberler de böyleydi. Birçok şeyle sınandılar. Pes etmediler, isyan etmediler. Hiçbiri öldüm, bittim, yandım.' demedi. Bizler de şikayetçi olmamalıyız. Bizim bağışlamayı çok seven bir Allahımız var" diye konuştu.

"SONSUZ HOŞGÖRÜ İÇİNDEYDİ"

Bir çağın hoşgörüyle değişebileceğinin altını çizen Yavuz Bahadıroğlu, Fatih Sultan Mehmet'in hoşgörülü bir padişah olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

"Fatih, insanın ne olduğunu iyi anlayan ve bilen bir padişahtı. Fetihten 5 gün sonra yayınladığı Amanname'de Hristiyanlara inançlarınızda, ibadetinizde, kıyafetinizde özgürsünüz, diyor. Hristiyanlara kem gözle bakılmayacak, kötü sözler söylenmeyecek, diyor. Allah'ın soracağı soruları halka sormayın, devlet olarak önce 'aç mısın' diye sorun, emri getiriyor. Fatih, çağın savaşla değil, hoşgörüyle değişeceğinin daha o zamanlarda farkındaydı."

"DİZİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Söyleşide, insanların diziler ile gerçek dışı olaylara inandırıldığını belirten Bahadıroğlu, "Ecdadımızı konu alan filmleri illaki seyredecekseniz bunu tarih olarak değil, film olarak izleyin" dedi. Bahadıroğlu, Hürrem Sultan'ın da Peygamber sevdalısı bir kadın olduğunu belirttiği konuşmasında, tarihte pek çok cami ve eserin onun hayrını kazanmak için yapıldığını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Ertuğrul Gazi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title