Haberler

Feqiye Teyran Kültürel Miraslar Festivali Başladı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde düzenlenen "Feqiye Teyran Kültürel Miraslar Festivali"nde, Teyran'ın doğup büyüdüğü ev ve türbesi gezildi, rafting yarışları ve satranç turnuvası yapıldı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde düzenlenen "Feqiye Teyran Kültürel Miraslar Festivali"nde, Teyran'ın doğup büyüdüğü ev ve türbesi gezildi, rafting yarışları ve satranç turnuvası yapıldı.

Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindekiler, festivalin açılışında Feqiye Teyran'ın Kartal Mahallesi'ndeki mezarını ve evini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Feqiye Teyran isimli yolda asılan şiirleri okuyarak, Teyran'ın Kürtçe, "Ey Dilberi" eserini seslendirdi.

Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, yerel sanatçılar tarafından söylenen Teyran adına yazılan türküleri dinledi.

Zorluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Bu coğrafyanın Yunus Emre'si olarak bilinen halk şairi, tasavvuf ve aynı zamanda gönül ehli, gönül insanı, bölgenin yetiştirdiği önemli değerlerden biridir Feqiye Teyran." diyen Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bahçesaray ilçemiz Feqiye Teyran gibi, Arvasi hazretleri gibi çok önemli alimler, değerler yetiştirmiştir. Bir taraftan da gerçek manada bir kültür şehri, kültür beldesi. Coğrafi güzellikleri zaten yaklaştığımız andan itibaren bizi karşıladı ve kucakladı. Balıyla, ceviziyle, çetin kış şartlarıyla bilinen bir ilçemiz. Bu festivalle biz bir taraftan ilçemizin yetiştirdiği önemli değerleri, kişileri Feqiye Teyran gibi, Arvasi hazretleri gibi değerleri daha geniş toplum kesimlerine tanıştırmayı amaçlıyoruz. Bir taraftan da gönül ehli olan bu kişilerin, bugün halen çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi gibi, kardeş gibi, merhamet gibi, hoşgörü gibi bugüne taşıdıkları değerleri yılda bir sefer de olsa tekrar haykırma imkanı buluyoruz."

Festivalin açılışına Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçek, Gevaş Kaymakamı Sinan Hakan, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, iş adamı Ethem Sancak ve vatandaşlar katıldı.

Satranç turnuvası ve rafting yarışlarının yapıldığı festival yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Feqiye Teyran Bahçesaray Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title