Haberler

Henüz 15 yaşındaydı! Evden kaçıp Suriyeli sevgilisinin yanına sığınan kızın acı sonu

Güncelleme:

Çanakkale'de anneannesi Mine Arslanoğlu ile yaşayan 15 yaşındaki Mine Söylemez, 2 ay önce İstanbul'a annesinin yanına gönderildi. İddiaya göre, üvey babası tarafından evde istenmedi. 25 Aralık'ta 2022 tarihinde evden kaçtı.

3 ÇOCUK BABASI SURİYELİ ADAMIN EVİNE SIĞINDI

Küçükçekmece'de yaşayan kendisini 'Şahin Çakır' olarak tanıtan Suriyeli 3 çocuk babası Şerif E.'nin evine sığındı. Şerif E.'nin ablası olarak bildiği kişi tarafından evde istenmedi. 3 gün sonra, 28 Aralık günü saat 12.30 sıralarında ise, Küçükçekmece'deki bu evde yangın çıktı. 4 katlı binanın 3'üncü katındaki yangında tüm daireyi alevler sardı.

Evden kaçan 15 yaşındaki kız, yanına sığındığı Suriyeli erkek arkadaşının yanında feci şekilde can verdi

YANGIN ÇIKINCA AŞAĞI ATLADI

Şerif E., ablası olarak bilinen kadın ve 2 çocuğu evden kaçarken, 15 yaşındaki Mine Söylemez, Şerif E.'nin 7 aylık bebeği ile panik içinde balkona geldi. Battaniye açanları gören Söylemez, önce bebeği aşağıya attı ardından kendisi atladı. Baba Yılmaz Söylemez, 13 Ocak'ta Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Şerif E. hakkında suç duyurusunda bulundu. Baba Söylemez, yangından 3 gün önce evden kaçan kızının Leman adlı kişi tarafından Şerif E.'nin yanına götürdüğünü öne sürdü. Baba Söylemez, yangında evde bulunan 6 kişiden yalnızca kızının ölümünün detaylı araştırılmasını talep etti.

Evden kaçan 15 yaşındaki kız, yanına sığındığı Suriyeli erkek arkadaşının yanında feci şekilde can verdi

"ÇOCUĞUMUN ÜSTÜNDEN KAPI KİLİTLENDİ"

Anneanne Mine Arslanoğlu, yangın çıktıktan sonra torununun üzerine kapıların kapatıldığını iddia ederek, "Doğduğundan beri bu çocukları ben büyüttüm, 2 ay önce annesine gönderdim. Evde üvey baba tarafından istenmemiş, arkadaşına sığınmış. Evin içerisinde erkek arkadaşının ablasının üç tane de çocuğu varmış. Evde bir yangın çıkıyor herkes kurtulurken benim kızım oradan ölü çıkıyor. Beş kişi oradan sağ çıkarken benim kızım neden çıkamadı oradan? Benim kızım kapıya kucağında çocukla neden balkona çıktı? Benim çocuğumun üstünden kapı kilitlendi ve çocuğum balkonda aldı soluğu. Torunum 26 gün yoğun bakımda kaldı, 10 önce beyin ölümü gerçekleşti. Dün ise kalbi durdu ve vefat etti. Anne ve babasıyla birlikte şikayet dilekçemizi verdik. 15 yaşında benim çocuğumun canına kıydılar, resmen canına kıydılar. İstanbul'a yolladım sonuçta öz annesine gönderdim. Olayı 28 Aralık'ta duyunca şok geçirdim. Olaydan sonra kaldığı evdekiler beni bulmaya başladılar çünkü ben olayın peşine düştüm. Onlara, 'Siz öldürdünüz benim çocuğumu, siz kaçarken benim çocuğum neden kapıya koşmadı? Neden balkona yöneldi' dedim. O yangını görecek kadar benim kızım nasıl kapıyı kaçamamış? Çocuğum çok çaresiz bırakmışlar" dedi.

Evden kaçan 15 yaşındaki kız, yanına sığındığı Suriyeli erkek arkadaşının yanında feci şekilde can verdi

"ONLAR YAPTILAR"

Anneanne Arslanoğlu yangından günler önce Mine'nin kız arkadaşıyla Şahin Çakır olarak bilinen Şerif E. için kavga ettiğini belirterek, "Sözde Mine arkadaşının sevgilisi Şahin Çakır ile sevgili oluyor. Kız arkadaşı ile bu sebepten dolayı tartışıyorlar. Benim küçük torunum günler öncesinde Mine'nin kız arkadaşıyla tartışmasına şahit oluyor. Torunum, 'Anneanne o kızla kavga ettiler annesi de kavgaya dahil oldu. Benim gözümün önünde kavga ettiler hatta diye Mine'yi içlerinde istemediler' dedi. Torunum kavgaya şahit olduktan sonra Çanakkale'ye yanıma geldiğini anlattı. Zaten evde istemiyorlarmış. Onlar yaptılar, başka kimse yapmadı. Bu ecel ile olacak bir şey değil. Torunumu oyuna getirdiler. Kapıyı üstünden kilitlediler, kapıyı açamadı, balkona çıktı, alev yükselince çocuk panikle aşağıya atladı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale İstanbul Baba DHA 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (34)

Tiyatro:

Senin kizinsa niye Sahip çıkmadın. Daha çocuk 15 yaşinda yazık. Bu Suriyelilerin hepsini geri gönderin. Rezil insanlar.

371
27
yanıtYanıtla
zübükzade:

15 yaşında bir cocuğa ülkesinden kacıp gelen adam mülteci alıp ecibe kapatıyor bu olayı eleştirenlerde reisi koruma derdine düşmüş kendi ırkdaşının durumuna bile üzülmemiş

254
50
yanıtYanıtla
Alkurt:

YA TÜRK SEVGILI KIZLARI, SURIYELILERDEN VEYA KIRROLARDAN ALLAH ASKINA UZAK DURUN..BASINIZA BÖYLE BELA ALIRSINIZ..ALLAH O ÜC COCUKLU SURIYELI ADAMIN BELASINI VERSIN..ÖLEN GENC KIZA RAHMETLER OLSUN.

257
34
yanıtYanıtla
Ahmet Ispir:

yazık olmuş. 15 yaşında bir çocuğumuza daha sahip çıkamamışız. o yaşta o kız okadar yükü nasıl kaldırsın. elin suriyelisine sığınacak kadar aciz ve kimsesiz.

217
14
yanıtYanıtla
Seko Seko:

Binlerce evlenemeyen genç var yönünü düzgün tarafa çevirip ne oldugu belirsiz birine sıgınacagına dürüst evlenmeyi bekleyen kişilere yönelseydin keşke bu dogrusuydu yargılamıyorum

194
36
yanıtYanıtla
Deniz Aladağ:

15 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ne evlenmesi kafayı mı yediniz?

yanıt66
yanıt22
Başka Murat:

Cevaba bak hizaya gel. Bu çocuk ne dert içinde senin aklın evleme de. Yuh

yanıt47
yanıt15
SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

ŞAKA GİBİSİNİZ GERÇEKTEN TÜRKİYEDE SURİYELİYE Mİ SIĞINIYORSUN? BAKIN BU BİR YIKIM GERÇEĞİDİR İÇİM KAN AĞLADI HER KELİMESİNİ OKURKEN.

207
10
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

şimdi kim ensar kim muhacir?

204
10
yanıtYanıtla
zübükzade:

roller değişti türkiye onlar sayesinde kurtuldu onlar savaştı düşmanı kovdu türkiyeden türkler kactıydı galıba

yanıt41
yanıt7
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title