Haberler

Ethem Sarısülük'ün Ölümüne İlişkin Dava (2)

Görüntü Dökümü : Adliye önünde yürüyen grup Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Murat Yılmaz'ın konuşması Annesi Sayfı Sarısülük'ün konuşması CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın konuşması Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava Sarısülük'ün ailesinin avukatı Yılmaz: "Katilleri kollayıp, korusanız da davayı başka yerlere kaçırsanız da biz bu davanın takipçisi olacağız ve katil hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" CHP Ankara Milletvekili Sarıhan: "İnanıyorum ki; Şahbaz'ın bu olaydan cezasız olarak kurtulması mümkün değildir.

Görüntü Dökümü :

Adliye önünde yürüyen grup

Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Murat Yılmaz'ın konuşması

Annesi Sayfı Sarısülük'ün konuşması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın konuşması Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava

Sarısülük'ün ailesinin avukatı Yılmaz: "Katilleri kollayıp, korusanız da davayı başka yerlere kaçırsanız da biz bu davanın takipçisi olacağız ve katil hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir"

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan: "İnanıyorum ki; Şahbaz'ın bu olaydan cezasız olarak kurtulması mümkün değildir. Hukuk bunu emreder"

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Murat Yılmaz, "Katilleri kollayıp, korusanız da davayı başka yerlere kaçırsanız da biz bu davanın takipçisi olacağız ve katil hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Yılmaz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinin, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz ile ilgili tutuklama taleplerini reddettiğini, duruşmanın 4 Nisan'a ertelendiğini söyledi.

Bazı kesimlerin, davayı kimsenin takip etmeyeceğini düşündüğünü vurgulayan Yılmaz, "Bugün onlarca avukat, Ethem Sarısülük'e sahip çıktı, 'Biz bu davanın takipçisiyiz, bu davanın peşini bırakmayız' dedi. Katilleri kollayıp, korusanız da davayı başka yerlere kaçırsanız da biz bu davanın takipçisi olacağız ve katil hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da davaların güvenlik nedeniyle başka yerlere taşınmasının ilk karşılaşılan durum olmadığını belirtti.

Kamuoyunun dikkati üzerinde olan, kitlelerin takip ettiği davalarda buna benzer durumlarla karşılaştıklarını aktaran Sarıhan, "Bunu şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Hukuk gerekli olduğu zaman işlemelidir. Gerekmediği zaman uygulanırsa bu hukuksuzluk olur. Bugün Aksaray'dayız. Sanığın salıverilmiş olması ne kadar hukuksuzsa, Yargıtay'ın bozma ilamından sonra salınmış olması ne kadar hukuksuzsa, bugün tutuklanmamış olması da hukuksuzluktur" ifadelerini kullandı.

Hukukçular olarak geri çekilmeyeceklerini anlatan Sarıhan, şunları kaydetti:

"Bunun daha çok üzerine gideceğiz. İnanıyorum ki; Şahbaz'ın bu olaydan cezasız olarak kurtulması mümkün değildir. Hukuk bunu emreder. Fakat tehlikeli olan şudur; yaratılmakta olan cezasızlık havası, yeni suçların işlenmesi konusunda açık bir tahrik ve teşvik niteliği göstermektedir. Bu davayı takip etmekte kararlı olduğumuzu ifade etmek isterim. Bir hukukçu olarak yine de insan haklarına dayalı hukukun ve mücadelenin bizi adil bir sonuca ulaştıracağına inancımı ifade etmek isterim."

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de duruşmada oğlunu aradığını ancak bulamadığını belirterek, "Oğlumu bulamadım ama toplum burada. Toplum, avukatlar, milletvekilleri hepsi burada. Biz onlara güveniyoruz, adalete güvenmiyoruz. Adalet yok burada" dedi.

Davayı gören Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a, "Haksız tahrik altında adam öldürmek" ve "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası vermişti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise kararı usulden bozmuştu. Daire, bazı tanıkların yargılama aşamasında dinlenmemesini, olayla ilgili temin edilen tüm görüntülerin mahkeme huzurunda izlenmesi gerekirken nerede izlendiği ve içeriği tutanaklardan anlaşılamayan görüntülerin hükme esas alınmasını bozma gerekçesi saymıştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının başvurusu doğrultusunda nakil talebini kabul etmiş ve davanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi kararlaştırılmıştı. Bugün Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşması, 4 Nisan'a ertelenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ethem Sarısülük Şenal Sarıhan Ahmet Şahbaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title