Haberler

Eski Uruguay Devlet Başkanı Mujica

Söyleşiden detaylar- Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica'nın konuşması. - "Dünyanın küreselleşmesi için savaşmalıyız, piyasanın değil. Dünyanın her tarafındaki savaşlara karşı mücadele vermeliyiz" Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, "Dünyanın küreselleşmesi için savaşmalıyız, piyasanın değil. Dünyanın her tarafındaki savaşlara karşı mücadele vermeliyiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Söyleşiden detaylar- Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica'nın konuşması. - "Dünyanın küreselleşmesi için savaşmalıyız, piyasanın değil. Dünyanın her tarafındaki savaşlara karşı mücadele vermeliyiz" Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, "Dünyanın küreselleşmesi için savaşmalıyız, piyasanın değil. Dünyanın her tarafındaki savaşlara karşı mücadele vermeliyiz" dedi. Odunpazarı Belediyesinin düzenlediği etkinliklere katılmak üzere dün kente gelen Mujica, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, Türk halkının çok misafirperver olduğunu söyledi.İnsanların dünyaya mutlu olmak için geldiğini belirten Mujica, "Evler, otomobiller alırsınız, süpermarketlere gidersiniz ama yılları satın alamazsınız. Bir şey satın aldığınız da fark etmediğiniz şey aslında bunu zamanla ödediğinizdir" diye konuştu.Mujica hayatın çok güzel olduğunu belirterek, "Hayatımızı daha da güzelleştirmeliyiz. Erkekler ve kadınlar olarak topluma ihtiyacımız var. İnsan, tek başına yaşayamaz. Bu nedenle toplumun daha iyi bir yere gelebilmesi için savaşmak gerekir. Daha iyi olmak için kendimizle mücadele etmeliyiz. Daha iyi bir dünya için önce bizim iyi olmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.İnsanın, insan ve doğanın sonunu getirme riskiyle karşı karşıya olunduğunu anlatan Mujica, şöyle devam etti: "Çünkü çok güzel bir medeniyet yarattık. Bize 40 yıl fazla yaşama imkanı verdi. Yaşama süresini artırdı. Bir yandan da suya ve havaya zarar veriyoruz. Piyasa daha fazla para kazansın diye gereksiz ve önemsiz şeyler üretiliyor. Askeri harcamalar için her 1 dakikada 2 milyon dolar harcamamız gerekiyor ancak Afrika'daki yoksulluğu ortadan kaldırmak için bir şey harcayamıyoruz. İnsanoğlu bütün dünyadaki bu yoksulluğu kaldırma gücüne sahip. Daha birbirine yakın eşit bir dünya yaratabilir ama bu karşıtlıklar nedeniyle bunu yapamayız. Bu nedenle her zamankinden daha çok savaşmak gerek."Mujica, gençlerin bilincinin artırılması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bir geminin üzerindeyiz ve hepimizin bu gemide sorumlulukları var. 20 yıl sonra herkes ana dilinin yanında İngilizce konuşuyor olacak. Aslında küreselleşmeyi tartışabiliriz. Küreselleşme bütün dünyayı kapladı. Dünyanın küreselleşmesi için savaşmalıyız, piyasanın değil. Dünyanın her tarafındaki savaşlara karşı mücadele vermeliyiz."Söyleşiye katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve salonu tamamen dolduran vatandaşlar, Mujica'yı ayakta alkışladı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Jose Mujica Odunpazarı Uruguay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title