Haberler

Eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Geçtiğimiz cuma günü görevinden istifa eden eski TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, gözaltına alındı. Soruşturmada 5 kişi için daha gözaltı kararı var.

Geçen Cuma günü 4 yıldır görev yaptığı TÜBİTAK başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

ANKARA CUMHURİYET SAVCISI DÜĞMEYE BASTI

Gözaltı kararı Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un talimatıyla gerçekleştirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden birinin yurt dışında, birinin ise bulunamadığı öğrenildi.

ESKİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Geçen hafta sonu istifasını veren Altunbaşak'ın yanı sıra TÜBİTAK eski Enstitü Müdürü Osman Kulak ile eski Özel Kalem Müdürü Eren Yazıcıoğlu da gözaltına alındı.

"SAHTE DİPLOMA SORUŞTURMASI"

Gözaltıların sahte diploma soruşturması çerçevesinde yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanların görevi kötüye kullanma ve bakanlık genelgesini yok sayıp usulsüz işe alım yapmakla suçlandıkları belirtildi.

BAKAN'DAN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK eski Başkanı Yücel Altunbaşak'ın gözaltına alınmasıyla ilgili, "Şu anda TÜBİTAK'ta yürütülen pek çok soruşturma var. Muhtemelen bu soruşturmalarla ilgili bilgisine başvurulma durumu vardır" dedi.

"Rekabetçi Sektörler Konferansı ve Fotoğraf Sergisi" ile "Gelişen Teknolojiler Çalıştayı 1: 3D Yazıcı Sektör Toplantısı"na katılan Bakan Işık, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) eski başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın hangi soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve 4 gün önce istifa etmesinin gözaltına alınmasıyla ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Işık, "Öncelikle 4 gün önce ayrılmasının soruşturmayla bir alakası yok. Onu vurgulayayım. Çünkü biz 30 gün kadar önce Yücel Bey'in ayrılmasıyla ilgili karşılıklı mutabakat sağlamıştık. O bazı görüşmeler için süre istemişti. Dolayısıyla bu bir rastlantı diyebilirim. Onun TÜBİTAK Başkanlığı'ndan ayrılmasıyla ilgili bir durum olmadığını söyleyeyim. Tabi neyle suçlandığını şu an itibarıyla ben de bilmiyorum. Biliyorsunuz yargı süreci yürütmeden bağımsız. Buradan gittikten sonra ben de bilgi almaya çalışacağım. Şu anda TÜBİTAK'ta yürütülen pek çok soruşturma var. Muhtemelen bu soruşturmalarla ilgili bilgisine başvurulma durumu vardır. Ben de buradan ayrıldıktan sonra bir çalışma yapacağım. Şu anda hangi soruşturmadan dolayı gözaltına alındı doğrusu onu bilmiyorum" karşılığını verdi.

BAKAN FİKRİ IŞIK'IN ÖNCEKİ AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz cuma günü katıldığı bir televizyon programında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DA TUTUKLU

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz da, geçtiğimiz hafta Ankara'da yürütülen 'böcek' soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Palaz ile birlikte, Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan da tutuklanan isimler arasında yer almıştı.

YÜCEL ALTUNBAŞAK KİMDİR?

Prof. Dr. Yücel Altunbaşak 1971 yılında Kayseri'de doğdu. 2009-2011 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Rektörlük görevini yürüten Altunbaşak, Ağustos 2011'den bu yana TÜBİTAK Başkanı olarak görev yaptı. Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi'nden 1992'de yüksek şeref derecesiyle aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Rochester Üniversitesi'nden sırası ile 1993 ve 1996'da yine yüksek şeref derecesi ile tamamladı. Temmuz 1996'da Hewlett–Packard Araştırma Laboratuvarlarına katıldı. Aynı dönemde Stanford ve San Jose Devlet Üniversitelerinde danışman yardımcı doçent olarak dersler verdi.

BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI

Silikon Vadisi'nde üç sene çalıştıktan sonra akademiye geçen Prof. Dr. Altunbaşak, 1999 yılında, Georgia Institute of Technology'de (GATECH) yardımcı doçent olarak işe başladı. 10 sene GATECH'de görev yapan Altunbaşak, bir yandan da endüstri ile çok yakın bir çalışma yürüttü. Uydu ve kablo TV şirketlerine MPEG video sıkıştırıcı cihazı üreten bir firma, Prof. Dr. Altunbaşak'ın geliştirdiği ürün prototipini lisanslayarak başarılı bir şekilde satışına başladı.

2003-2006 yaz aylarında Sabancı Üniversitesi'nin Network Öğretim Üyesi kadrosunda çalıştı. 2006 yılında Vestel ile çalışmaya başlayan Altunbaşak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, LCD TV'ler için TÜSİAD Jüri Özel Ödülüne layık görülen "Pixellence" markalı görüntü işleme projesinin başlatılmasına öncülük etmiş ve bu projeyi geliştiren takıma liderlik yaptı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hasan Palaz Fikri Işık Teknoloji Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

Ciamaat alttan alttanMobil-IOS:

Götürmüs.kilit noktalari tutmuslar,simdi domino tasi gibi bir bir yere seriliyorlar.pkk doguyu istiyor bunlar bütün ülkeyi götürecekdi Allah Rte ye yardim etti.

10
76
yanıtYanıtla
pul koleksiyoncusu:

bu arada dolar dolar 2. 68 tl oldu hayırlı olsun durmak yok memleketi batırmaya devam yaşasın yandaş bürokrat , yandaş medya ve yandaş işadamı ve onların varolma sebebi padişah

24
9
yanıtYanıtla
Bu nasıl bir zeka:

12 Yılda bu ülkeyi bu hale getiren, Bırak devlet olmayı sanki güney Amerika dizisine çeviren, Devletin tüm kurumlarını ayaklar altına alan, çalıştırmayan yargıyı ve rejimi bekleme odasına alan bir zihniyet, şimdi çıkmış millete diyor ki, siz bunları hak ettiniz, şimdi ensenizde boza pişireceğim bir diktatör olmam için bana daha çok oy verin o zaman tüm bunlar sona erecek, O zaman nasılsa herşey benim iki dudağım atasında olduğu için bundan sonra nasılsa hiç bir haber, hiç bir suç, hiç bir eleştiri duymayacaksınız, ondan sonra hayatınız canınız malınız benim 2 dudağım arasında olacak fakat siz 40 katır ya da 40 satırı tercih etmek zorunda kalacağınız için zaten sesinizi çıkaramayacaksınız, Ben bu zihniyeti ve isteğini anlıyorum da, bu kadar olaya rağmen kendilerinin karşısına beni diktatör yapın denmesine rağmen hala bu milletin takındığı tavrı gerçekten anlamıyorum, Bu milletin aklını nasıl bu kadar yok ettiler

26
4
yanıtYanıtla
bilimsel:

kendi adamlarını da içeri almaya başladılar, tübitak''tan 1000''e yakın kişiyi görevden aldılar. Yerine hayvanat bahçesi müdürünü, müdür yaptılar. Akıllı insan ne yapacağını şaşırıyor.

24
4
yanıtYanıtla
YorumMobil-IOS:

İnlerine giricez inlerine

4
22
yanıtYanıtla
taka:

BU memlekete bilim adamı çok heryer imam ve cami hocası olsun kafa yapısı bukadar

23
1
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN ALPEREN 58:

NEYE LAİKSENİZ ONUNLA İDARE EDİLİRSİNİZ. İDARECİLERİ , YÖNETİCİLERİ DEĞİŞTİRMEK MİLLETİN ELİNDE, 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE MİLLETİMİZ VATANI, MİLLETİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİDEÇEK, MİLLETİMİZ AKLI SELİM DÜŞÜNÜP KENDİ İDARECİLERİNİ, KENDİ YÖNETİCİLERİNE VEKALET VERSİN.

20
1
yanıtYanıtla
Titre. Mobil-IOS:

Keser döner sap döner. Dayan halkım bu zulüm bitecek. Rüzgar ektiler fırtına biçecekler.

17
3
yanıtYanıtla
SEÇİM FARKLI BİRŞEY ....:

NE YAPARSANIZ YAPIN ÜLKENİN YÜZDE 95 İ 17 ARALIĞIN YOLSUZLUK OPERASYONU OLDUĞUNU BİLİYORRRRRRRRRRRRRRR

17
2
yanıtYanıtla
İŞSİZİM....:

SAYIN BÜYÜKLERİM TÜBİTAKIN BAŞINA KOYUN BENİ İSTEDİĞİNİZ EVRAKI İMZALARIM, SUNARIM SİZE. . .

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title