Haberler

Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümüyle İlgili Dava

Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili "Suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirmek" iddiasıyla, iş adamı Ahmet Bayer, oğulları ve bir çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Miss Model Of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili "Suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirmek" iddiasıyla iş adamı Ahmet Bayer, oğulları ve bir çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklardan Hakan Bayer, tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ile Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş ve avukatlar katıldı.

Sanıklardan Hakan Bayer, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 16 aydır cezaevinde kaldığını, kendisini suçlayacak hiçbir delilin bulunmadığını söyleyen Bayer, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek dosyanın beklenmesine, tutuklu sanık Hakan Bayer'in tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe erteledi.

Tarafların görüşleri

Ahmet Bayer, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun suçsuz yere cezaevinde kaldığını iddia etti. Mahkeme heyetinin hiçbir gerekçe göstermeden oğlunun tutukluluğunun devam etmesi yönünde karar verdiğini anlatan Bayer, "16 aydır oğlum tutuklu ve tam bir bilirkişi terörizmi yaşanıyor. 16 aydır yapılan şey rapor bilirkişiye gönderiliyor geliyor, tekrar bilirkişiye gönderiliyor, tekrar geliyor ve geri gidiyor. 6,5 aydır da İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor gelmesini bekliyoruz. Yani oğlumun tutukluluğu devamlı yeni bilirkişi raporlarının alınmasına kaldı ve adalete hiçbir şekilde güvenim kalmadı" dedi.

Baş ailesinin avukatı Fahri Sefa Küpcü ise tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer'in de tutuklanması yönünde bir taleplerinin olduğunu ancak talebin kabul edilmediğini ifade etti. Dosyayı inceleyen ilk savcının hakkında HSYK'da soruşturma başlatıldığını hatırlatan Küpcü, söz konusu savcıda bulunan dosyayı talep ettiklerini kaydetti.

Olay

Miss Model Of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

volkan bayer ahmet bayer aslı baş türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title