Haberler

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, İbrahim Okur'un FETÖ'den yargılandığı davada tanık olarak dinlediler

Güncelleme:

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un FETÖ yöneticiliğinden yargılandığı davada tanık olarak dinlendi. Ergin yaklaşık 1,5 saat süresince ifade verdi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un Fetullahçı Terör Örgütü yöneticiliğinden yargılandığı dava kapsamında tanık olarak dinlendi. Ergin yaklaşık 1,5 saat süresince ifade verdi.

İbrahim Okur'un ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yargılandığı davanın daha önceki duruşmalarında Ergin'in tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti. Ameliyat olduğunu belirterek 9 Temmuz'daki duruşmaya gelmeyen Ergin'in 25 Eylül'deki duruşmada dinlenmesine yönelik yeniden karar alınmıştı.

Eski Bakan Sadullah Ergin FETÖ'den yargılandığı davada tanık olarak dinlendiEski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur

BEYANININ BUGÜN ALINMASINI TALEP ETTİ

Sadullah Ergin, davaya bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin ikinci heyetinin duruşma yaptığı salona gelerek tanık olarak dinlenileceği 25 Eylül'deki duruşmada bulunamayacağını belirtip bugün beyanının alınmasını talep etti.

Eski Bakan Sadullah Ergin FETÖ'den yargılandığı davada tanık olarak dinlendi

İBRAHİM OKUR SEGBİS ARACILIĞIYLA KATILDI

Bunun üzerine mahkeme heyeti, İbrahim Okur'un avukatlarının salonda hazır bulunmaması nedeniyle Silivri'de tutuklu bulunan sanığa talebi sordu. Okur'un kabul etmesi üzerine duruşma açılarak Sadullah Ergin'in tanık olarak ifadesi alındı. Sadullah Ergin'in beyanın alındığı sırada Okur, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı.

SADULLAH ERGİN KİMDİR?

20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkan vekili seçilen Ergin, 08 Ekim 2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup Başkan vekili seçildi. 1 Mayıs 2009 günü Başbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer aldı. 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev aldı. Hatay Belediye Başkanı adayı olması sebebiyle 25 Aralık 2013 günü yapılan kabine revizyonunda istifasını verdi.

İBRAHİM OKUR KİMDİR?

2010'da Adlî Yargı Hâkim ve Savcılarınca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine seçilerek Birinci Daire Başkanı olarak görev yaptı. İbrahim Okur, 17-25 Aralık sürecinde dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, kendisini arayarak İstanbul'da bir soruşturma başlatıldığını söyleyip, bilgi almasını istediğini aktarmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sadullah Ergin İbrahim Okur Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title