Haberler

Eşine İlgi Duyduğu Kuzenini Tabancayla Öldürdü, 'Kaza' Görüntüsü Vermeye Çalıştı

Zonguldak'ta, kuzeni 28 yaşındaki Uğur Sezgin'i tabanca ile başından vurarak öldürdükten sonra cinayete trafik kazası görüntüsü verdiği iddia edilen 43 yaşındaki Fahrettin Sezgin, ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Zonguldak'ta, kuzeni 28 yaşındaki Uğur Sezgin'i tabanca ile başından vurarak öldürdükten sonra cinayete trafik kazası görüntüsü verdiği iddia edilen 43 yaşındaki Fahrettin Sezgin, ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Uğur Sezgin'in eşi 28 yaşındaki Zakire Sezgin'e duyduğu ilgi nedeniyle cinayeti işlediği ileri sürülen Fahrettin Sezgin, kuzeniyle arasında bir husumet bulunmadığını söyledi.

Olay, Alaplı İlçesi'ne bağlı Musabeyli Köyü'nde 24 Şubat 2011 tarihinde keydana geldi. 2 çocuk babası Uğur Sezgin, köyün yakınında devrilen 67 LZ 904 plakalı otomobilinde ağır yaralı bulundu. Sezgin, 4 gün sonra tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı. Araçtaki hasarın ölüme neden olacak seviyede olmadığını düşünen jandarmanın yaptığı araştırmada, olay günü Uğur Sezgin'in, amcasının oğlu Fahrettin Sezgin ile birlikte olduğunu belirlendi. Fahrettin Sezgin gözaltına alınırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Uğur Sezgin'in, başından tabanca ile vurulduğu ortaya çıktı. Fahrettin Sezgin, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede bekar olan Fahrettin Sezgin'in, kuzeni Uğur Sezgin'in eşi Zakire Sezgin'e ilgi duyduğu, bu nedenle kuzenini otomobilde birlikte içki içerken tabancayla öldürdüğü, aracı yokuştan iterek cinayete trafik kazası görüntüsü verdiği belirtildi. Fahrettin Sezgin hakkında, 'Kasten adam öldürme' ve 'Ruhsatsız silah alma ve bulundurma' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"KAZAYLA VURDUM"

Fahrettin Sezgin, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Uğur Sezgin'in eşi Zakire, annesi Mürvet ve kardeşi Eren Sezgin de hazır bulundu. Hazırlık soruşturmasında savcıya verdiği ifadesinde olay günü kuzeniyle birlikte otomobilin içinde yaklaşık 2 saat oturup içki içtiklerini söyleyen Fahrettin Sezgin, "İçki içerken havaya 7 el ateş ettim. Uğur, 'Geç oldu, gidelim' dedikten sonra birden arabayı hareket ettirdi. Yolun solundaki toprak yığınına çarpmamak için direksiyonu kırdı. Biz arabanın içinde savrulduk. Bu sırada elimdeki silah patladı. Uğur'un başı arkaya düştü. Araç yan yatarak durdu. Uğur'u vurduğumu düşünerek kaçtım" dedi.

Sanık Sezgin, duruşmadaki ifadesinde ise aracın içinde savrulurken elindeki silahın patlayıp patlamadığını bilmediğini ileri sürdü. Hakimin, neden jandarmaya haber vermediğini sorduğu Sezgin, "Bayıldığını zannettim. Çok içmiştim, belki alkolün etkisiyle olmuş olabilir. 'Şimdi ailesiyle uğraşmak var, yarın giderim' dedim. Muhtar ertesi gün arayıp Uğur'un yoğun bakımda olduğunu söyledi. Nasıl öldüğünü bilmiyorum" dedi. Fahrettin Sezgin ayrıca, Uğur'un en iyi arkadaşı olduğunu, eşiyle ilgili veya başka bir nedenle aralarında husumet olmadığını söyledi.

Duruşmada, ölen Uğur Sezgin'in eşi Zakire Sezgin de ifade verdi. Hakimin, Fahrettin Sezgin'in kendisine duygulasal ilgisinin olup olmadığını sorduğu Zakire Sezgin, "Bir keresinde çocuklara vermem için bana şeker verirken elimi tutmuştu. Ailemden çekindiğim için bunu kimseye anlatmadım. Bazen giydiğim şeylerin bana yakıştığını söylerdi. Bir defa da eşim için, 'Bu adam olmaz, sana bakamaz, kayınpederin, kayınvaliden ölse sana kim bakacak?' demişti" diye konuştu.

Sanık Fahrettin Sezgin'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musabeyli Zonguldak İstanbul Alaplı Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title