Haberler

Eksi 30'u gören Erzurum'da musluktan akan sular dondu

Güncelleme:

Sibirya soğuklarının yaşandığı Doğu Anadolu'da, en düşük sıcaklık dün Erzurum'da ölçüldü. Eksi 30 dereceyi gören kentte, musluklardan akan sular dondu, çatılarda dev buz sakıtları oluştu.

Sibirya'yı andırmayan Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayat, soğuk havaların etkisiyle resmen durma noktasına geldi. Hava sıcaklığının en düşük olduğu illerden Erzurum'da dün gece termometreler, eksi 30'u gördü.

EKSİLERİN ALTINDA SEYRETTİ

Kentte dün ölçülen rakamlara göre en düşük sıcaklık dün gece sıfırın altında 30 derece ile Tekman ilçesinde görüldü. Erzurum'u sırası ile Ardahan'da Göle 28 derece, Ağrı25, Kars 20, Muş 19, Iğdır 8, Erzincan ise 6 derece ile takip etti.

Erzurum eksi 30'u gördü, Doğu buz kesti

SULAR BUZ TUTTU

Erzurum'un Tekman ilçesi dün soğuk havanın etkisiyle buz kesti. Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camisi'ne gelen vatandaşlar abdest almak için gittikleri şadırvanın buz tuttuğunu fark etti. Kentte yine birçok ev ve iş yerinde sular buz tutarken, çatılardan sarkan buz sarkıtlarının boyu ise 2 metreyi aştı.

Erzurum eksi 30'u gördü, Doğu buz kesti

KUVVETLİ BUZ VE DON TEHLİKESİ VAR

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, yaptığı açıklamada, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte, sis ve pus hadisesi beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşları uyardı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri iş makineleri ile kar temizliği yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzurum Tekman Ağrı Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

Bülent:

ALLAH yardımcımız olsun inanılmaz bir soğuk var vallahi özellikle büyükşehir belediye ekiplerimiz dışarıda kalan var mı diye çok sıkı takip etmeliler bu bir saat dışarıda kalan insan hemen donar bizim de hayatımız bu yapacak bir şey yok çok şükür buna da

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title