Haberler

Erzurum'da Kurtuluş Törenleri Kısa Sürdü

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü, Havuzbaşı Semti'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü, Havuzbaşı Semti'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Erzurumlular, her yıl Hastaneler Caddesi'nde geniş katılımlı yapılan kutlamaların kapsamının daraltılmasını eleştirdi, temsili milis kuvvetlerinin gösterisinin olmamasına şaşırdı.

Merkez Yakutiye İlçesi Havuzbaşı Semti'nde düzenlenen törene, Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgenerel Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rekötürü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Cumhuriyet Basşavcısı Ramazan Apaçık, ilçe belediye başkanları, subaylar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Kurtuluşun 95'inci yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Daha sonra çeşitli okullarda eğitim- öğretim gören öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları ekibi, Atatürk Anıtı'nın önünde 'bar' tuttu.

Töreni izlemek isteyen kalabalıktakiler, alanın dar olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Vatandaşlar her yıl Hastaneler Caddesi'nde geniş katılımlı yapılan kutlamaların kapsamının daraltılmasını eleştirdi. Temsili milis kuvvetleri tarafından Erzurum'un kurtarılışı da canlandırılmadı. Gaziler ve askeri birlikler geçit resmi de yapmadı.

Erzurum'un işgalden kurtuluşu, önceki yıllarda daha renkli görüntülere sahne oluyordu. Hastaneler Caddesi'ndeki törenlere halkın ilgisi de büyük oluyordu. Önce kentin temsili milis kuvvetleri tarafından kurtarılışı canlandırılıp, ardından alkışlar arasında gaziler ve askeri birlikler geçiyordu. Değişik meslek gruplarının katıldığı gösterilerden sonra gece de fener alayı düzenleniyordu.

Bu arada tören sırasında Çinli kadın bir turistin, suyu boşaltılan havuza girerek folklör ekibinin fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Öztürk Ahmet Küçükler Ak Parti Yakutiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title