Haberler

Ermeni Zulmünden Kurtuluşun 94'üncü Yıldönümü Töreninde Fransa'ya Tepki

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, Fransa Senatosu'nda kabul edilen Soykırımı İnkar Yasası'na tepki göstererek, "Sözde soykırım iddiaları ve bu safsatalara güya destek veren bazı senato ile meclisler, kendi milletlerinin kanlı geçmişini, sömürü düzeni üzerine kurdukları devletlerinin tarihlerini baktıkları tüm aynalarda görüyorlar" dedi.

Kurtuluş törenleri Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Vali Selman Yenigün, 3'üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Milletvekili Muharrem Işık, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, askeri, sivil erkanın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Garnizon Şehitliği'ne çelenk konulması ardından, protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Vali ve beraberindekiler İzmir'in Foça ilçesinde düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait T-37C tipi eğitim uçağında şehit olan 23 yaşındaki teğmen pilot Serkan Sağır'ı unutmadı. Vali ve beraberindekiler şehit pilotun mezarına çiçek bırakarak dua etti.

Kurtuluş töreni Vali Selman Yenigün makamında tebrikleri kabuluyle devam etti. Şiddetli soğuğa rağmen halkın ilgi gösterdiği Ordu Caddesi'ndeki törende Vali Selman Yenigün, 3'ncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın kutlaması ardından, milis kuvvetler komutanı Türk Bayrağını göndere çekti. Atlı milis kuvvetlerinin geçişi ardından konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan'ın tarih içerisinde çok büyük acı, felaket, yokluk, zulümler görüldüğünü belirtti. Fransız Senatosunda kabul edilen soykırımı inkar yasasına tepki gösteren Başkan Yüksel Çakır, şöyle devam etti:

""Sözde soykırım iddiaları ve bu safsatalara güya destek veren bazı senato ile meclisler, kendi milletlerinin kanlı geçmişini, sömürü düzeni üzerine kurdukları devletlerinin tarihlerini baktıkları tüm aynalarda görüyorlar. Ancak olaylara tersinden yaklaşıyorlar. Bu yaklaşımlar gerçekleri ortadan kaldırmayacağı gibi, suçlunun suçunun boyutlarını da değiştirmeyecektir. Bu gerçeklerin en bariz şahitleri Erzincan ve Erzincanlıdır."

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törende Erzincan Belediyesi Mehteran takımının gösterisi izleyicileri heyecanlandırdı. Askeri birlikler ve öğrenci guruplarının geçiş töreninin ardından Ordu Caddesindeki törenler sona erdi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgay Yüksel Yüksel Çakır Fransa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title