Haberler

Erdoğan'dan Tahliye Yorumu: Darbe Girişimi Yoktur Diyemem

Güncelleme:

Ergenekon tahliyeleri ile ilgili konuşan Başbakan, "Darbe, darbe girişimi yoktur fikrini kabullenmem mümkün değil." dedi.

Başbakan Erdoğan, Ergenekon'daki tahliyeleri, ilk kez değerlendirdi: "Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerini, onca ses kaydını ve delili nasıl görmezden geliriz. Darbe, darbe girişimi yoktur diyemem."

"BERAAT DEĞİL, TAHLİYE"

Yeni Şafak gazetesi'nden Ali Bayramoğlu'nun köşesine taşıdığı görüşmede Başbakan Erdoğan Ergenekon tahliyeleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Darbe girişimi yoktur fikrini kabullenmem mümkün mü? Darbe girişimleri olmamıştır diye düşünmem mümkün değil. Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerine hükümete yönelik yasalara ve demokrasiye aykırı hareketlere dair kamuoyuna yansıyan onca ses kaydını ve delili nasıl görmezden geliriz. Partimizin kapatılmasının iyi olacağı şeklinde verilen beyanatları nasıl unuturuz. Tüm bunlar hepimizin gözleri onunda oldu. Dolasıyla bu girişimlere karşı farklı bir tutum içinde değiliz. Darbe yoktur, darbe girişimi yoktur diyemem. Ayrıca mahkemenin verdiği kararın beraat değil tahliye olduğu gözden kaçırılmamalı. Bundan kurtuldum diyenler var ama olmaz."

"BAŞBUĞ'LA İLGİLİ YARGILAMA SÜRECİ YÜCE DİVAN'DA DEVAM ETSİN"

Başbakan Erdoğan İlker Başbuğ'un taliyesiyle ilgili tavrının net olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; "Makamı itibariyle böyle olmaması lazımdı. Tutuksuz yargılanmalıydı. Sadece o değil emekli paşalarla ilgili de tutuksuz yargılanma olabilirdi. Böyle yapmayacaksan bir an önce karar ver, suçlu mu suçsuz mu? Aksi intikam hırsıdır. Temenni ederim Başbuğ'la ilgili yargılama Yüce Divan'da devam etsin. Cumhurbaşkanı'nın da böyle bir beyanı var...."

"BALYOZ'DA YENİDEN YARGILAMA OLABİLİR"

Başbakan Erdoğan Balyoz davası ile ilgili ise, "Balyoz gibi kesinleşmiş davalarda meselesine gelince… Yargıtay Genel Kurulu'nda yeniden yargılama olabilir ama biliyorsunuz o da sorunlu. Bilmiyorum Anayasa Mahkemesi'ni bireysel başvuru mümkün mü? Hukukçuların bakması lazım. Ama şunu söylemeliyim, Anayasa Mahkemesi Yargıtay işi tartışılıyor. Anayasa Mahkemesi üsttedir, biz değişikliği bunun için yaptık..." ifadelerini kullandı.

FACEBOOK, YOUTUBE KAPATILACAK MI?

Tayyip Erdoğan'ın ATV'de katıldığı programda sosyal medyayla ilgili sarf ettiği 'gerekirse kapatılma dahil önlemler' ifadesi gerek yurt içinde gerek yurt dışında büyük yankı uyandırdı ve tepki çekti.

Başbakan, bu sözlerine de şöyle açıklık getirdi: "İnternet yasasının çıkmasını bekliyoruz. Facebok, Youtube ulusal güvenliği tehdit eder mahiyet arz etmeye başladı. Batı'da böyle durumlarda uyarı yapılıyor ve yayınlar kesiliyor. Bizde bunlar yayınlarını din adına devam ettiriyor. Yasal, anayasal sonuçlar işliyorlar. Montaj, dublaj yapıyorlar. Buna bir çerçeve bulmak lazım. RTÜK bir hazırlık yapıyor. Ama ben komple bir kapatmadan söz etmedim. Tamamen kapatma gibi bir şey söz konusu olamaz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Ali Bayramoğlu Yeni Şafak Güncel Haberler

500

Yorumlar (126)

ASgmc1234@mynet.com:

ALLAHINA KURBAN...devrin aslanı

28
87
yanıtYanıtla
ANKAkaonal@mynet.com:

devrin H Sİ SENDE ÖYLESİN.

yanıt0
yanıt0
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

VALLA SAYIN BAŞBAKAN BU MİLLET 3Y İLE MÜCADELE EDECEĞİM DEDİĞİNDE ,HERKES SİZE GÜVENDİ BENDE VARIM BUNLARIN İÇİNDE AMA ŞU KASETLERİ İSPATLAYAMAZSANIZ ,Kİ İSPATLAMAK YERİNE KRİPTOLU TELEFONUMU DİNLEDİLER DİYE KONUYU BAŞKA TARAFA ÇEKİYORSUNUZ, İSTER 10 TANE HAVAALANI YAPIN İSTER HER TARAFI OTOBAN YAPIN İSTERSENİZ BENİM EVİMİN ÖNÜNE ÇILGIN PROJE YAPIN ÇIKAN KASETLERİN BİR TANESİ DOĞRUYSA BU MİLLETE SİZDE YAZIK ETTİNİZ DARBECİ PAŞALAR KADAR, HİÇ KUSURA BAKMAYINN

83
13
yanıtYanıtla
adilyasinyasin5@hotmail.com:

seçimlere bir ay kala, ses kaydı video gibi sabotajlar devreye sokuluyor. neden her seçimde ve sadece bir ay kala olduğunu sorgularsan. doğruyu ayırt etmek çokta zor olmaz.

yanıt0
yanıt0
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

ADİL SEN HANGİ AKPARTİLİ VEKİLİN AKRABASISIN BİLEMİYORUM AMA ÇIKAN KASETLER İSPATA GİDERSE KARDEŞ BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNEYİM..KASET SABOTAJ ÇIKARSA BİNLERCE ÖZÜR DİLERİM. AMA GERÇEKSE SEÇİMDEN SONRA FATURALAR BİZE ÇIKACAK VERGİ OLARAK ARTIK BENDE EURO SAYMAK İSTİYORUM VERGİ ÖDEMEK İSTEMİYORUM GARDAŞ LAAA

yanıt0
yanıt0
kanasçıyasayamam_s@hotmail.com:

miilet seni seçiyor kim ne derse desin hani demokrasi dıolardı mıllet ıradesı sensın senı ıstıyoruz mıtınglerdede goruyolar 30 martta ne dıyecekler acaba :):):)

11
68
yanıtYanıtla
ANTİ TROLREZA_LET@HOTMAIL.COM:

AMPUL SÖNDÜ , FLORASAN TAKTIK DİCEZ ... TAKINCA SİZ HİSSEDERSİNİZ MERAK ETME :)))

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞkemalettin_1958@hotmail.com:

CHP NİN BAŞINA ATATÜRKDE GEÇSE OY ORANI YÜZDE 35 İ GEÇMEZ

25
54
yanıtYanıtla
atillaatilla1arslan@hotmail.com:

rahmetli Erbakanın kemikleri sızlıyordur benim talebelerim beni sattı milli görüş gömleğini çıkardı yolsuzluklara adı karıştı diye

yanıt0
yanıt0
ugurhawkage@windowslive.com:

surata bak

63
11
yanıtYanıtla
Tüm 126 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title