Haberler

Engelsiz Semazenler" Dünyayı Dolaşıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Engelli aracında semazenlerin hazırlanma görüntüsü, - Engelli semazenlerin sahne görüntüleri, - Tekli, ikili ve üçlü çekimleri, - Semazenler ile röportaj, "Engelsiz Semazenler" dünyayı dolaşıyor-Bedensel engellilerden oluşan 4 kişilik grup, özel dizayn edilen akülü tekerlekli sandalyelerle sema yapıyor-Avrupa ülkelerindeki pek çok etkinliğe katılan sema ekibi, engellilerin istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini ortaya koymayı amaçlıyor-Semazen Karataş: -"Mevleviliğin en önemli unsurlarından birini yapmış olmak bizi mutlu ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Engelli aracında semazenlerin hazırlanma görüntüsü, - Engelli semazenlerin sahne görüntüleri, - Tekli, ikili ve üçlü çekimleri, - Semazenler ile röportaj, "Engelsiz Semazenler" dünyayı dolaşıyor-Bedensel engellilerden oluşan 4 kişilik grup, özel dizayn edilen akülü tekerlekli sandalyelerle sema yapıyor-Avrupa ülkelerindeki pek çok etkinliğe katılan sema ekibi, engellilerin istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini ortaya koymayı amaçlıyor-Semazen Karataş: -"Mevleviliğin en önemli unsurlarından birini yapmış olmak bizi mutlu ediyor. Biz bunu ibadet şekli olarak görüyoruz" SONER KILINÇ - Bedensel engelli 4 kişiden oluşan ve özel olarak tasarlanan tekerlekli sandalyeleri kullanan sema ekibi, engellilerin istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini gösteriyor. Semazenlerden Nihat Karataş, ekiplerini 2009'da kurduklarını, Konya'daki eğitimlerinin ardından icazetnamelerini aldıklarını söyledi.Sema töreni sırasında kendileri için özel tasarlanan tekerlekli sandalyeleri kullandıklarını anlatan Karataş, bugüne kadar Türkiye'nin pek çok iliyle Almanya, Belçika gibi Avrupa ülkelerindeki etkinliklere katıldıklarını dile getirdi. Semanın kendilerine güç verdiğini ifade eden Karataş, "Mevleviliğin en önemli unsurlarından birini yapmış olmak bizi mutlu ediyor. Biz bunu ibadet şekli olarak görüyoruz. Hem de engellilerin istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.-"Sema yapmak bizleri hayata bağlıyor"Semazen Nadir Koç da seyahatlerin ve tören öncesi hazırlıkların uzun sürdüğünü ancak talep olması halinde Türkiye'nin dört bir yanına gideceklerini belirtti. Semanın gönül işi olduğuna işaret eden Koç, şunları kaydetti: "Bizi bu duygu bir araya getirdi. Sahneye çıktığımızda izleyenler kısa süreli şaşkınlık yaşıyor, ancak daha sonra mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Tekerlekli sandalyelerle yolculuk yapmak zor. Bir de sahne öncesi hazırlanmamız 40 dakikayı buluyor. Çünkü tek başımıza kıyafetlerimizi giyemiyoruz. Tüm zorluklara rağmen bir arada olmak ve sema yapmak bizleri hayata bağlıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Karataş Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title