Haberler

Engelsiz Bilişim Ödülleri 2014

Toplumsal farkındalığın sağlanması ve engellilere yönelik başarılı bilişim hizmetlerinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ödüllerin aday gösterim süreci, 30 Haziran 30 Temmuz arasında "www.engelsizbilisimodulleri.com" üzerinden yapılabilecek Farklı engelli guruplarından temsilcilerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek hizmetlerin ödül töreni, 23 25 Eylül'de Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek "BİLTEVT: Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi"nde gerçekleştirilecek.

Celal Bayar Üniversitesinin sekretaryasını yürüttüğü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından, toplumsal farkındalığın sağlanması ve engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerinin teşvik edilmesi amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Engelsiz Bilişim Ödülleri"nin aday gösterim süreci, 30 Haziran-30 Temmuz arasında yapılacak.

Engelsiz Bilişim Ödülleri 2014'ün tanıtım toplantısı Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Özhan Kalaç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürü Bekir Köksal, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Konrot, KKTC Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörleri Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. Fahriye Altınay'ın katılımıyla İBB Bahçelievler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Mustafa Özhan Kalaç, konuşmasında Türkiye'de yaklaşık yüzde 12 engelli nüfusu bulunduğuna değinerek, bu nüfusun eğitim hayatına, ekonomik ve sosyal hayata katılımında ve daha mutlu bir yaşam sürmelerinde bilişim teknolojisi ve yazılımların büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Söz konusu hizmetlerin iyileşmesi ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak için bu yıl ikincisi yapılacak Engelsiz Bilişim Ödülleri ile Türkiye'de engellilere yönelik bilişim teknoloji ve yazılım alanındaki başarılı ürün ve hizmetlerin ödüllendirileceğini belirten Kalaç, jürinin, aday gösterilen projelerin gerçekten engellilerin hayatına dokunup dokunamadığını dikkate alacağını söyledi.

Bekir Köksal da "Herkes için Erişilebilir İstanbul"u tesis etmek ve kamusal alanlardaki erişilebilirlik engellerini kaldırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Amacımız İstanbul'daki engelli bireylerin sosyal hayata katılması ve bağımsız bir yaşam sürmesi. Yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde bilişim teknolojileri ve hizmetleri önemli bir yer tutuyor" dedi.

- Engelsiz Bilişim Ödülleri 2014

Celal Bayar Üniversitesinin sekreteryasının yürüttüğü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından yürütülen, engelsiz bilişim çalışmaları başta kamu kurumları olmak üzere kurumlararası iş birliğinin gelişmesi ve farkındalık sağlanması amaçlı organizasyon, internet sayfası, yarışma, ödül gibi çalışmalar yapıyor.

Bu çalışmaların yanı sıra hazırlanan raporlarla ilgili kurumların çalışmalarına katkı sağlanıyor, gönüllü ekip tarafından teknoloji ve hizmetlerin yaygınlaşması ve örnek olması hedefiyle Ar-Ge faaliyetleri yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında toplumsal farkındalığın sağlanması ve engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerinin teşvik edilmesi amacıyla Engelsiz Bilişim Ödülleri düzenleniyor.

Engelsiz Bilişim Ödülleri 2014'ün aday gösterim süreci, 30 Haziran-30 Temmuz arasında www.engelsizbilisimodulleri.com sayfası üzerinden yapılacak ve farklı engelli gruplarından temsilcilerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek. Seçimde, kurum ya da hizmetin, bilişim teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak, engelli bireylerin "sosyal ve ekonomik hayatlarına", "kamu kurum ve hizmetlerinden yararlanmalarına", "eğitimlerine", "bilgiye erişimlerine" doğruda veya dolaylı katkı sağlanması şartı aranacak.

Ödül töreni, 23-25 Eylül'de Dokuz Eylül Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenecek "BİLTEVT: Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi"nde gerçekleştirilecek. Herkes, Engelsiz Bilişim Ödülleri'ne ilgili kategoride aday gösterebilecek. Aday gösterilen kurum veya hizmetler oluşturulan jüri üyelerince değerlendirilerek her kategoride ödüle layık görülen kurum ya da hizmetler belirlenecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Bekir Köksal Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title