Haberler

Engelliler Vatani Görevini Yaptı

Konya'da 117 engelli 3.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 1 günlük vatani görevini yerine getirmelerinin ardından ailelerinin de katıldığı törende yemin ettiler.

Konya'da 117 engelli 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 1 günlük vatani görevini yerine getirmelerinin ardından ailelerinin de katıldığı törende yemin ettiler.

Engelli vatandaşların askerliğini yapmaları için Konya 3. Ana Jet Üssü'nde program düzenlendi. Sabah erken saatlerde vatani görevini yerine getirmek için kışlaya gelen 117 engelli vatandaş, asker gibi giyinip, kısa eğitimler aldı. Eğitimlerin ardından hava üssünde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve engelli askerlerin aileleri katıldı. Törende konuşan Garnizon Komutanı Yılmaz Özkaya, "Bu kutsal ocakta böylesi mutlu ve gururlu bir günü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Sevgili silah arkadaşlarım, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan, milletimizin bağrından çıkan siz cesur yürekleri aramızda görmekten mutluyuz. Sizin aramıza katılımıyla bugün kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Her Türk evladının yüreğinde yatan askerlik görevini, karşısına çıkan tüm engelleri aşarak bugün bir eli silahında, bir eli arkadaşının omzunda karşımızda dimdik duran kahraman mehmetçikler. Hiç bir karşılık beklemeden askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme mutluluğuna ulaştınız" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından engelli 117 asker yemin etti. Aileleri de yemin törenlerini cep telefonları ve kameralarıyla kaydetti. Törenin ardından Vali Aydın Nezih Doğan ve Garnizon Komutanı Özkaya, engelli askerlere tezkerelerini verdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Özkaya Nezih Doğan Aydın Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title