Haberler

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli Açıklaması

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Turhan İçli, Suriye'ye karşı bir savaş tehlikesi olduğunu belirterek, "Engelliler olarak her türlü savaşın karşısındayız."

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Turhan İçli, Suriye'ye karşı bir savaş tehlikesi olduğunu belirterek, "Engelliler olarak her türlü savaşın karşısındayız. Yurdumuzda, bölgemizde ve dünyamızda savaş değil, kalıcı bir barış istiyoruz" dedi.

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Turhan İçli, "Savaşa Hayır" konulu yazılı bir açıklama yaptı.

İçli, "Suriye'ye karşı savaş tehlikesi yakıcı bir hale geldi ve kapımıza dayandı. Bölgemiz, yüz binlerce insanın ölümüne ve sakatlanmasına yol açabilecek sonu belirsiz bir sürecin içine yuvarlanıyor. Bizler, engelliler olarak her türlü savaşın karşısındayız. Yurdumuzda, bölgemizde ve dünyamızda savaş değil, kalıcı bir barış istiyoruz çünkü savaş akıl ve insanlık dışıdır; kitlesel ölümlerin, yıkımların ve sakatlanmaların kaynağıdır. İnsanlığın on binlerce yıldan beri biriktiregeldiği maddi ve manevi değerlerin, yine insan eliyle yok edilmesi demektir. Sağlığa, eğitime, yaşam koşullarının iyleştirilmesine, yeryüzünden açlığın ve sefaletin silinmesine ayrılması gereken kaynakların, silah tekellerinin, petrol krallarının ve gözünü hırs bürümüş diktatörlerin çıkarları uğruna çarçur edilmesi demektir. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceklerinin çalınması demektir" dedi.

"Kimyasal silah kullanımı da savaş çılgınlığının en vahşi biçimlerinden biridir" diyen İçli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim kullanırsa kullansın bir insanlık suçudur. Engelliler olarak savaş kışkırtıcılığının yanı sıra kitlesel imha silahlarının kullanılmasını şiddetle kınıyoruz ancak kitlesel imha silahları kullananların, yine kitlesel ölümlere ve sakatlanmalara yol açabilecek yöntemlerle cezalandırılmasının, aynı suça ortaklık etmekten başka bir anlama gelmediğini biliyoruz."

AK Parti hükumetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da uyarılarda bulunan İçli, "Sürdürülmekte olan savaş kışkırtıcılığına son verin. Bölgemizi kana, ateşe boğacak, yüz binlerce insanımızın ölümüne, sakatlanmasına, maddi ve manevi değerlerin yok edilmesine yol açacak olan bu çılgın savaşı durdurun. Savaş bütçelerine ayıracağınız kaynakları, yoksulluğun sona erdirilmesi, engellilerin devasa sorunlarının çözülmesi ve ülkemizin kalkınması için harcayın" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turhan İçli Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title