Haberler

Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Erkan'a "Hakaret" Davası

Belözoğlu'nun, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Emre Belözoğlu ile müşteki Oğuz Erkan katılmadı. Duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Kasımpaşa futbolcusu İlker Avcıbay, Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta yedek kulübesinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Maçın ikinci yarısında, Emre topu almış gidiyordu. Orta sahayı geçmişti. Bu sırada, hakem maçı durdurdu. Emre, maçın durdurulmasına kızarak, topa vurdu. Bu sarı kartlık bir durumdur. Emre'nin önceden de bir sarı kartı olduğu için, bu ikinci sarı kartla maçtan atılması gerekirdi. Biz bu nedenle, yedek kulübesinden orta çizgiye, sahaya doğru yöneldik. Emre, bizim itirazımızın onu oyundan attırmak amaçlı olduğunu anladı. En önde Oğuz Erkan vardı. Belözoğlu, Erkan'a hitaben küfür içeren sözler sarf etti."

"Ayıp ettiğini söyledim"

Erkan'ın avukatı Ayşe Zuhal Dönmezer de olaydan sonra Avcıbay ile Belözoğlu'nun İzmir'de karşılaştıklarını ve Belözoğlu'nun Avcıbay'ın tanıklık yapması ile alakalı tehdit ve küfür içeren sözler söylediğini iddia ederek, bunun tanığa sorulmasını talep etti.

Avcıbay ise Belözoğlu ile tatilde karşılaştıklarını ve kendisine arkadaş oldukları için tanıklık etmesi konusunda ayıp ettiğini söylediğini anlatarak, "Ben de asıl kendisinin maçın oynandığı gün küfür ederek ayıp ettiğini ve buna göre gördüğüm neyse tanık olarak ifade verdiğimi söyledim. Bunun üzerine, Belözoğlu yine Oğuz Erkan'a küfür içeren sözler sarf etti" diye konuştu.

Avukat Dönmezer, Belözoğlu'nun iki celse arasında mahkemeye gelerek, ifade verdiğini kaydederek, "Ancak bizim kendisine dosya kapsamında soracağımız sorular var. Yeniden duruşma günü hazır edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin ise müvekkilinin mahkeme huzurunda ayrıntılı ifade verdiği için yeniden dinlenilmesine gerek olmadığını savundu.

Hakim Dilek Şen, Oğuz Erkan'ın avukatı Dönmezer'in doğrudan soru yöneltme talebi nedeniyle, sanık Emre Belözoğlu'nun duruşma günü hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

"Küfür etmedim, kendi kendime söylendim"

Emre Belözoğlu'nun celse arasında verdiği ifadede, olay günü maçın ilk yarısında seyirci baskısıyla çok gerildiklerini belirterek, "Ben topu aldım, sürerken hakem maçı durdurdu. Ben de topa vurdum. Kendi kendime söylendim. Net hatırlıyorum, küfür etmedim. Müşteki buraya gelse tanımam. Maç içerisinde, olayın heyecanı ile olsa olsa hakeme ya da rakip oyuncuya kızılıp söz söylenebilir. Müştekinin o sırada olayla ilgisi nedir ki? Ona küfür edeyim. Bu şekilde suçlamalarını da anlamadım. Ben bunu, maçı son dakikada kaybetmelerine bağlıyorum. Maçı kazansalardı bu kadar büyütmezlerdi. Ayrıca yedek kulübesine daha yakın 4. hakem vardı. Böyle birşey olsa zaten olay günü rapor ederdi" dediği öğrenildi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Emre Belözoğlu'nun, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a küfür içeren sözler sarf ettiği belirtildi.

İddianamede, Belözoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Emre Belözoğlu İlker Avcıbay oğuz erkan Kasımpaşa Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title