Haberler

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kadıköy'de Eylem Yaptı

Güncelleme:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu üyeleri prim günlerinin dolmasına rağmen emekli olamamalarını protesto ettiler.

Çeşitli sendikalara mensup çalışanlar tarafından oluşturulan "Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu" üyeleri, prim gününü tamamladıktan sonra emekli olmak için yaş bekleyenlerin emekli olabilmesini sağlayacak düzenlemenin yapılması için basın açıklaması düzenlediler.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu üyeleri bu gün saat 13.00'de Kadıköy Altıyol'da toplandı. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan grup üyeleri daha sonra "Ölüm var kul hakkı var" şeklinde sloganlar atarak basın açıklamasının yapılacağı İskele Meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

Grubun yürüyüşü sırasında bazı işçiler pirim günlerinin dolmasına rağmen emekli olamamalarını kendilerinin birbirlerine zincirleyerek protesto ettiler.

İskele Meydanında düzenlenen basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt ile Mevlüt Aslanoğlu'da katılarak destek verdiler. İlk olarak Platform adına basın açıklaması yapan Mehdi Bıkmaz "Bizler emeklilikte yaşa takılanlarız. Sıkıntımızın erken emeklilikle hiçbir ilgisi yok. Elimizden alınan emeklilik hakkımız için buradayız. Mağduriyetimizi giderecek düzenleme torba yasaya girene kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Süleyman Çelebi de "Aslında yaşa takılanlar yok. Bu ülkede kafası takılanlar var. Kafası hala orada kalanlar var. Şimdi emeklilikte yaşa takılanlar mücadele ediyor öncülük yapıyor. Oysa yüzbinlerce arkadaşımız bu sürece bir katkı verseler damgasını vursalar Kadıköy Meydanını Ankara'daki Tandoğanı, Meclisin önünü gerçekten inletseler, gerçekten kendi ayaklarına sıkılan kurşuna karşı direnseler, mücadele etseler inanıyorum ki bu yasa bir haftada bu Meclisten geçecek. Şimdi biz Aile Çalışma Sosyal İşler Sağlık Komisyonu olarak, komisyonumuzu olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Bir torba yasa yaptık, biz emekçilerin torba yasasını şimdi Meclisin gündemine sokuyoruz" dedi.

Kadir Gökmen Öğüt ise "Hükümetin çok ciddi bir şekilde her toplantıya her karşı koyuşu, her direnişi her hak arama mücadelesini darbe diye nitelendirmesi var. Siz bu darbe nitelendirmesine karşı sokaklarda meydanlarda direnen arkadaşlarınıza destek olunuz. Diğer hak mücadelesi yapan arkadaşlarla da yan yana gelirseniz eminim büyük bir güç olacaksınız" diye konuştu.

Mitingi yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gökmen Öğüt Türkiye Kadıköy Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

ezilen ölen türktürfikret_601121@hotmail.com:

devletinden utanıyorum..birisine refah (memurlara) birisine zulm (asgari ücretli k.esnaf vs) yaşatıyor...mecbur 40-50 yıl SGKna ayda 350-420 lira para ödeyeceksin emekli olur ölmessen bende sana ayda500 lira maaş vereceğim..ben devletim sana sormadan yaşı uzatırım primine zam yaparım ama aylıkta vermem..buna türkiye cumhuriyeti deniliyor

13
0
yanıtYanıtla
hasan cesurhasancesur@hotmail.com:

geç emeklilikte avrupaya uymaya çalıştığınızı sanıyorsunuz, peki 8 milyar maaş alıyorlar emekli olunca buna neden uymuyorsunuz, millet erken emekli olunca yanı sıra çalışmayada devam ederek verilmeyen hakları birazcıkta olsa kapatmaya çalışırlarken, bu haklarını da ellerinden aldınız, ne yapacak bu zavallı köleleriniz arkadaş, sizin verdiğiniz emekli maaşı zaten avrupada çocuk parası olarak ödeniyor, bırakın şu kuş kadar aylığıda insanlar alsınlar, sizin yoktur ama zavallı insanların belki bir ihtiyaçları çıkabilir.

12
0
yanıtYanıtla
onuronur_deniz@hotmail.com:

avrupa yaşam şartlarıyla , calışma koşulları , sosyal haklarıyla eşitliği saglamadan dünyada bu yaşta emeklilik yok demek nekadar dogrudur. benim sigorta giriş tarihimdeki yasaya tabi olmamam yasanın cıkmadan önceki kişileri kapsaması ne kadar dogrudur ben 1996 girişliyim 18 yıl calışmışlıgım 6000 gün pirim ödemişliğimle daha 20 yıl bekleyip 56 yaşında emekli olabilcem 18 inde işe başlamış biri olarak 38 yıl calışmam gerektiği söleniyor bu acımasızlıktır.

11
0
yanıtYanıtla
YASA TAKILANLARyast@yahoo.com.tr:

yaş mağdurları söznünü bittiği noktatayız,26 ocak 2014 de ankara kızılayda akm önünde dev bir miting düzenlemeye ne dersiniz? diye düşünlüyor 700 tl maaş bu işi kapatalım diyen babayiğit yok mu yaw

10
0
yanıtYanıtla
akif toyakif_@hotmail.com:

29 yıldır calışıyorum daha beşbucuk yılvar gün olmuş 8000 gün her ay icin ücbucuk tl düşüyor heralde emekliliğe kadar hic kalmayacak maaş bakandiyorki torunlarımızın geleceğinle oynamayalım bugidişle torun göremeyeceğiz cünkü cocuklarımız acından ölecek bakanbey zaten sizin torunlarınız garenti altında balya balya paralar stokda.arkadaşlar bizi bir araya getirmek icin bir sendika öncülük etmesi lazım bircok arkadaşımız yolparası bulup katılamıyor

10
0
yanıtYanıtla
yas mağdurlarıyasa@yahoo.com.tr:

YANİ SEÇİMLERDE OY ORANI 12 Sİ EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN ELİNDE2014 AK PARTİNİN OY ORANI 41, - 12 yaş mağdur oyu , ak parti oyu 29 düşüyor,CHP NİN OY ORAN 25.98 arto 12 yaşa takılan oyu chp oyu 37.98 çıkıyor,MHP OYLARI 13.01 ARTI 5 12 EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR OYLARI İLE MHP OYLARI 25.01 OLUYOR,Bu oy gücünücüi ortaya koymak lazım,facebok daki bu yasayı kim çıkarırsa o ğa partiye oy vereceğiz yeminine sadıkmısınız,1 allahın kulu çıkıp 700 tl maaş bu iş bitsin diyemedi yaw.

6
0
yanıtYanıtla
cağrı susambri_tane12@hotmail.com:

1984 girişliyim 6700 günüm var 3 yıl kazık attılar 2yıl daha bkliyorum hakkımızı vermeyenin ömür boyu yüzü gülmesin oy verene yazıklar olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title