Haberler

Edebiyatta Milas

İyatta Milas

İYATTA MİLAS

- ŞAİR HALİM ŞAFAK ŞANLIDAĞ, MİLAS'I KONU ALAN TÜM EDEBİ ESERLERİ DERLEYEREK "SARIÇAY'DAN ÖMÜR UZATMA KAHVEHANESİ'NE EDEBİYAT'TA MİLAS" İSİMLİ BİR KİTAP HAZIRLADI

(FOTOĞRAFLI)

MUTLU HAZER

MUĞLA (İHA)- Şair Halim Şafak Şanlıdağ, Milas'ı konu alan tüm edebi eserleri derleyerek "Sarıçay'dan Ömür Uzatma Kahvehanesi'ne Edebiyat'ta Milas" isimli bir eser hazırladı.

Milaslı şair Halim Şafak Şanlıdağ, Milas kentini konu alan şiir, gezi yazısı, roman, hikaye gibi edebi eserleri derleyerek "Sarıçay'dan Ömür Uzatma Kahvehanesine Edebiyatta Milas" adlı bir derleme kitabı oluşturdu. Oldukça kapsamlı bir içeriğe sahip kitap satışa sunuldu. Kitapta, Halikarnas Balıkçısı, Reşat Nuri Güntekin gibi yazarların romanlarında anlatılan Milas okuyucuya aktarılıyor.

1977 yılından beri Kayseri'de yaşayan Milas aşığı şair Halim Şafak Şanlıdağ'ın bugüne değin çok sayıda yayımlanmış ve kitaplaştırılmış şiirleri bulunuyor. Kayseri'de "Bireylikler" adlı dergiyle edebi yaşamına devam eden şair, kitabın oluşturulmasıyla ilgili düşüncelerini açıkladı. "Sarıçay'dan Ömür Uzatma Kahvehanesi'ne Edebiyatta Milas" kitabı, Reşat Nuri Güntekin, Nahit Ulvi Akgün, Edip Cansever, Mehmet Başaran, Maksut Doğan, Nursen Karas, Nazlı Eray, Hüseyin Peker, Behçet Aysan, Hamdi Topçu, Hüseyin

Fehmi İnci, Muzaffer Kale, Halim Şafak, Altay Ömer Erdoğan ve Pelin Özer'in şiir, öykü, gezi yazısı ve romanlarından parçalarla oluşuyor.

Halim Şafak Şanlıdağ, Milas'ın edebiyata etkilerinin, yansımalarının bu kişilerin ürünleriyle sınırlı olmadığını belirterek "Belki benim ulaşamadığım başka çalışmalar vardır. Ben böyle bir çalışmaya yönelirken belli bir düzeyin üstünde olan ve edebiyat tarihi içinde yer almış kişi ve ürünlerden yola çıkmayı tercih ettim" dedi.

Bunun tartışmaya ve yadsınmaya açık bir tercih olduğunu ayrıca belirten Şanlıdağ, sözlerine şöyle devam etti: "İki Milas var. Bunlardan birincisi biz yazanların zihninde oluşturduğu Milas. İkinci Milas ise halihazırda yaşayanların oluşturduğu Milas'tır. Bu ikisi arasında görece farklılıklar olduğu belli. Milas'tan kimin ne anladığını bilebilecek durumda değiliz. İlla bir anlam oluşturmak gerekir mi o da tartışılır. Belki bir anlam bulmak da gerekmiyor. Milas'ta yaşıyor olmak ve onun yaşamasına izin

vermek yetebilir."

Şanlıdağ, hazırladığı "Sarıçay'dan Ömür Uzatma Kahvehanesi'ne Edebiyatta Milas" kitabını Milas'ta yaşayanlara, bundan sonra da yaşayacak olanlara armağan ettiğini sözlerine ekledi.

(MH-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title