Haberler

Dünyanın En Büyük Ekonomisi Türkiye Olmalı

Güncelleme:

ÖNSİAD, bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği iftar programında İstanbul Milletvekilleri Dr. Hasan Sert ve Halis Dalkılıç'ın yanı sıra iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Katılımcılara teşekkür etmek için konuşma yapan ÖNSİAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş, Sivil Toplum Kuruluşları'nın da üreterek ekonomiye katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekerek "Üretime katkı sağlamak ve üreterek ekonomimizi güçlendirmek zorundayız. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak zorundayız" dedi.

ÖNSİAD'ın bu yıl 4'üncü kez düzenlediği iftar programı İstanbul Milletvekilleri Dr. Hasan Sert ve Halis Dalkılıç'ın, Eski Sinop Milletvekili Cahit Can'ın, AK Parti MKYK Üyesi Mahmut Gürcan'ın, iş dünyasının önemli isimlerinin ve ÖNSİAD Üyeleri'nin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye'nin seçkin Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki yerini alan ÖNSİAD'ın Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş, iftar davetine katılım gösteren herkese teşekkür ederek Türkiye'nin gündemini değerlendirdi.

Erdoğmuş "Ülkemizin geleceği aydınlıktır"

ÖNSİAD'ı ülkemize ve milletimize hizmet etmek için 3 yıl önce kurduklarını dile getiren Erdoğmuş, "3 yıl önce bu ülkeye hizmet etmek isteyen ve gerektiği zaman elini taşın altına koymaktan çekinmeyen 20 kişinin önderliğine kurduğumuz ÖNSİAD, bugün yüzlerce kişiyle yoluna devam etmektedir. 3 yıl gibi kısa bir sürede çok önemli projeler hayata geçirerek büyük bir mesafe kat ettik. Daha da yapacak çok işimiz var" dedi.

Konuşmasında ülke gündemini de değerlendiren Erdoğmuş, " Türkiye, çok güçlü bir ülke iken bir fetret dönemine girdi. Ülkemizin ilerleyişi ve büyümesi durduruldu. Biz 100 yıllık bir uykudaydık ancak son 15 yıldır ülkemizde çok güzel şeyler oluyor. Bu güzellikler hepimizin hayatına olumlu olarak yansıdı. Ülkemizin geleceği aydınlıktır" diye konuştu.

"Yeni bir medeniyet inşa etmek için bütün kurumlarımız ile hazırlanmamız gerekiyor. Bu yeni medeniyet sürecine İslam coğrafyasının, Afrika'nın ve hatta tüm dünyanın ihtiyacı var" diyen Erdoğmuş, "Mazlum coğrafyalarda kan ve gözyaşının durması, sömürünün bitmesi ve insan onurunun ayaklar altından kurtulması için Türkiye'nin ülke olarak güçlü, millet olarak da ayakta olması gerekiyor" dedi. Erdoğmuş, ÖNSİAD olarak bu yeni medeniyet inşası sürecinde üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceklerinin de altını çizdi.

İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç'tan "Zindandan Mehmed'e Mektup" Şiiri

Dalkılıç "Diz çökmeyeceğiz geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz"
ÖNSİAD'ın iftar programına katılan İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ise konuşmasında, "Öncelikle üretici, istihdama katkı sağlayan, ülkemizin geleceğine inanan ve yatırım yapan iş dünyasının değerli temsilcilerini bir araya getiren ÖNSİAD'ı tebrik ediyorum. Hedeflerini günden güne büyüterek ilerleyen böyle bir kuruluş ülkemiz için de büyük önem taşımaktadır" dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Dalkılıç, "Biz geçmişini bilmeyen bir millet değiliz. Birlik ve beraberliğimizi arttıracağız. Buradan ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütlerine sesleniyorum. Diz çökmeyeceğiz, geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Biz ecdadımızdan sadece vatan topraklarını değil medeniyeti de devraldık. Bunun için nerede mazlum mağdur varsa elinden tutacağız. Saygı değer Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Dünya 5'ten büyüktür' ve biz tüm egemen güçlere sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek'in Zindandan Mehmed'e Mektup şiiriyle tamamladı.

"Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir"

Sert "Türkiye yine Batı tarafından durdurulmak isteniyor"

İstanbul Milletvekili Hasan Sert ise "Öncelikle herkesin Ramazan ayını tebrik eder ve bizleri böyle güzel bir iftarda buluşturduğu için ÖNSİAD ailesine teşekkür ederim. Hep birlikte büyüyen güçlü bir Türkiye'ye şahit oluyoruz. Türkiye, batı tarafından yeniden durdurulmak isteniyor. Batının Türkiye üzerinde ve bu coğrafya üzerinde ortaya koyduğu bütün oyunları bozmak zorundayız. Bizi boğmaya çalışanlara millet olarak güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Bu süreçte ÖNSİAD da üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmektedir. ÖNSİAD'ın başarılı çalışmalarını büyük beğeni ile takip etmekteyim. ÖNSİAD'ın çok değerli çalışmalara ve projelere imza atmaya devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halis Dalkılıç Hasan Sert İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title