Haberler

Ameliyattan çıktı, göğüslerini görünce doktordan hesap sordu! Şimdi 100 bin liralık tazminat istiyor

Güncelleme:

Konya'da özel bir hastanede göğüs estetiği ameliyatı olan İpek K., ameliyatın ardından göğüs arasında eşitsizlik, aşırı şekil bozukluğu, derin kesi izleri oluşması gibi şikayetler yaşadı. Neden böyle olduğunun hesabını soran kadın, doktorun "Yapmışken iri olsun, böyle daha güzel" dediğini iddia etti. Genç kadın, doktora 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ankara'da muhasebecilik yapan İpek K., memleketi Konya'da göğüs ve burun estetiği ameliyatı için özel hastanede çalışan doktor Mehtap K. ile 17 bin 500 liraya anlaştı. Göğüs estetiği ameliyatını 8 Mayıs 2020'de olan İpek K.'nin her iki göğsüne silikon meme protezi takıldı, aynı gün burun estetiği ameliyatı da yapıldı.

AMELİYAT SONRASI AĞRILAR YAŞAMAYA BAŞLADI

İpek K., ilk ameliyattan sonra vücut ölçülerine göre daha büyük olduğunu fark ettiği göğüslerini taşımakta zorlanması ve ağrı oluşması üzerine yeniden aynı doktora başvurdu. İkinci ameliyatı için 2 bin TL daha veren İpek K., ağrılarının daha da artması ve göğüslerinde şekil bozuklukları meydana gelmesi üzerine üçüncü kez ameliyat oldu. Üçüncü ameliyatın ardından göğüslerindeki şekil bozukluğu iyice artan, derin dikiş ve kesi izleri oluşan İpek K., avukatı Nuran Özdemir aracılığıyla doktor için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mehtap K. hakkında, 'taksirle yaralama' suçundan soruşturma başlatıldı.

Göğüs estetiği sonrası mağdur olan kadına doktordan pes dedirten cevap: Yapmışken iri olsun dedim

"YAPMIŞKEN İRİ OLSUN" DEMİŞ

Avukat Özdemir, suç duyurusu dilekçesinde, "Müvekkilim ameliyatın ardından her iki göğse takılan silikon protezlerin, vücut ölçüsüne göre çok büyük olduğunu görmüş, şüpheliye neden istediği gibi yapılmadığını sorunca 'Yapmışken iri olsun, böyle daha güzel olur' cevabını almıştır. Müvekkilim iki göğüs arasında farklılıklar olduğunu söylemesine rağmen şüpheli aldırmamıştır. Müvekkilim, bir süre sonra bedenine göre oldukça büyük olan, silikon protezli göğüsleri taşırken zorlanmaya başlamıştır. İkinci ameliyatın ardından bu kez de dayanılamayacak şekilde ağrılar çekince doktor yeniden ameliyat yapacağını söylemiştir. Ancak müvekkilim üçüncü ameliyat sonrasında da şifa bulamamış, sol göğsünden gelen aşırı akıntılar nedeniyle Ankara'da özel bir hastanede yapılan birtakım tetkik ve tedavilerle göğüs akıntısı kesilmiştir" dedi.

"DAHA KÖTÜ VE ÇİRKİN GÖRÜNÜM ORTAYA ÇIKTI"

Özdemir dilekçede, müvekkilinin iki göğsünde de eşitsizlik, ameliyatlardan kalan derin kesi ve dikiş izleri olduğunu ve uç kısımlarının neredeyse kaybolduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Silikon protezler her iki göğüste ayrı ayrı şekil bozukluklarına sebep olmuştur. Her iki göğüste de görüntü bozukluğu olduğu gibi süt kanallarının zarar görmüş olabileceğini düşünüyoruz. Yeniden bir operasyon gerekmektedir. Müvekkil, göğüslerinin vücuduna uygun ve güzel bir görünüm kazanmasını, burnunun yüzüne uygun ve güzel bir şekil almasını isterken, şüphelinin yaptığı ameliyatlar sonrası eskisinden daha kötü ve çirkin bir görünüm ortaya çıkmıştır. Müvekkilim, şüpheli doktordan şikayetçidir, uzlaşmayı kabul etmemektedir. Şüpheli hakkında 'taksirle yaralama' suçundan kamu davası açılmasını talep ediyoruz."

Göğüs estetiği sonrası mağdur olan kadına doktordan pes dedirten cevap: Yapmışken iri olsun dedim

100 BİN LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Suç duyurusuyla birlikte Ankara Tüketici Mahkemesi'ne başvuran avukat Nuran Özdemir, doktor Mehtap K. hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası da açtı. Dava dilekçesinde ayrıca doktora ödenen paranın yasal faiziyle geri ödenmesi istendi. İpek K.'nin, Ankara'daki üniversite hastanelerinden birinin plastik cerrahi rekonstrüktif bölümüne sevk edilerek, hatalı yapılan operasyonlar sonucu göğüslerinin ve burnunun durumunun tespiti için konusunda uzman en az 3 kişiden oluşacak bilirkişi tarafından rapor aldırılması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (5)

pentakill lol:

sağlık için burun ameliyatı migren için botoksu anladımda. göğüs ameliyatı nedir ya. Allahın sana yakıştırdığını beğenmeyip bozmanız gerçekten düşündürücü.

187
37
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

:):):):) elle tutulacak gibi değilse kadın ne yapsın bakım her zaman iyidir.

yanıt61
yanıt28
Timur Cakir:

Fatih uludağ iyiki sen doktor olmamışsın!Yoksa vakalar çok artardı:)

yanıt13
yanıt4
Bünyamin İNCE:

hayır işlemin son halini göreydik eyiydi, bi yorum yapardık

65
7
yanıtYanıtla
Banu Öztürk:

Onam formu imzaladıysa ki imzalamadan ameliyat olamaz hiçbirşey çıkmaz ,orda tüm riskler yazıyor.tazminata hükmedilse bile doktorların mesleki sorumluluk sigortası var öder onu

37
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title