Haberler

Doğubayazıt'taki Pkk/kck Davası

Terör örgütü tarafından kesildiği iddia edilen para cezasını ödemedikleri gerekçesiyle yüzleri maskeli kişiler tarafından dağa kaçırılan 4 vatandaşın şikayeti üzerine gözaltına alınan 4 sanığın yargılanmasına Erzurum'da başlandı

Terör örgütü PKK/KCK tarafından kesildiği iddia edilen para cezasını ödemedikleri gerekçesiyle dağa kaçırılan 4 vatandaşın şikayeti üzerine gözaltına alınan 4 sanığın yargılanmasına Erzurum'da başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Haydar Kaya, Ahmet Çağlı, Nimet Gerem ve Mehmet Nuri Gerem ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın sanıklardan suçlamalarla ilgili savunmalarını istemesi üzerine söz alan Gerem, kendisinin kimseyi kaçırmadığını ve kaçırılmalarına da yardım etmediğini savunarak, "Örgüt üyeleri tarafından kaçırılan Burhan Özdemir'in dağda PKK/KCK üyelerince sorgulanmasından iki gün sonra örgüt tarafından aranan Hakan Tanlı'nın evine gittim. Tanlı'ya, örgüt tarafından kaçırılan Burhan Özdemir, sorguda senin de adını vermiş, ortalıkta gezinme, kendine dikkat et dedim" şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar ise savunmalarını daha sonraki duruşmalarda yapacaklarını ifade etti.

Sanık avukatları da savunmalarında, mağdurların evlerinin ilçe merkezinde bulunduğunu, yüzü maskeli kişilerin böyle bir eylemi ilçe merkezinde gerçekleştirmeleri halinde devletin güvenlik güçlerinin olaydan haberdar olmamasının imkansız olduğunu ileri sürdü.

Avukatlar, kaçırıldıklarını söyleyen mağdurların, sanıklarla birbirlerini önceden tanıdıklarını, bir kısmıyla arkadaş ve akraba olduklarının dikkate alındığında, sanıkları teşhis edememelerinin imkansız olduğunu öne sürerek, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmelerini talep etti.

Mahkeme Başkanı Kahya, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

burhan özdemir erzurum pkk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title