Haberler

Doğu ve Güneyoğu'da Yaşayan 120 Aşiret Liderinden 'Barış' Çağrısı (2)

'burada mermi PATLIYOR, TEKİRDAĞ'DAKİ BACIM, MANİSA'DAKİ ANNEM AĞLIYOR' Aşiretlerin yaptığı barış çağrısından sonra konuşan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, "Bu ses milletin sesidir.

'burada mermi PATLIYOR, TEKİRDAĞ'DAKİ BACIM, MANİSA'DAKİ ANNEM AĞLIYOR'

Aşiretlerin yaptığı barış çağrısından sonra konuşan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, "Bu ses milletin sesidir. Devletin, hükümetin, PKK'nın bu sesi dinlemesi lazım" dedi. Geliş, şöyle devam etti:

"Millet 7 Haziran'da bir reçete yazdı. Ama meclis okuyamadı. Biz burada herkesi sağduyuya, 12 ilin değil, 81 ilinde, bütün kesimlerin bu işe ellerini değil, vücutlarını koymasında hiçbir sorun yok. Bundan da daha önemli ülkemizin bir sorunu yok. Barış zordur ama hayırlı bir iştir. Barış çaba, gayret, samimiyet olduğu zaman, ulaşılmayacak kadar uzak değildir. Hepimize o kadar yakındır ki, yarın ulaşabileceğimiz bir yerdedir. Bu işin silahla, barutla artık çözülmeyeceğini dünyadaki bütün emsallerinden elde net veriler var. Burada samimi her kesim masaya oturup çaba sarf ederse, barış uzak değil yarındır. Biz gençlerimizin ölmesini, annelerimizin ağlamasını, bacılarımızın haykırışlarını artık duymak istemiyoruz. Ülkemizin 81 ili bu işten mesuldür. Burada bir mermi patlıyor, Tekirdağ'daki bacım, Manisa'daki annem ağlıyor. Bu sesi herkesin dinleyip. Silahın biran önce durup birliğin beraberliğin, kardeşliğin çimentosu olmak hepimizin vicdani ve asli görevidir. Son günlerdeki olayların karşılıklı fedakarlık ve samimiyetle aşılacağına inanıyoruz. Bu etkinliklere katkı sunan, bu sesi duyanlara ve katkı sağlayanlara canı gönülden teşekkür ediyoruz."

'DAĞDA ÖLEN DE KINALI KUZU, ASKERLER DE BİZİM EVLADIMIZ'

Toplantıya Diyarbakır'dan katılan Şeyhdoda Aşireti lideri Suna Kepoğlu Ataman, "Şimdi biz PKK'nın silahlarının susmasını istiyoruz, gömülmesini istiyoruz. Ama buradan devlet babamızdan da bir adım istiyoruz; Bu dağda ölen de kınalı kuzularımız, askerlerimiz de, onlar da bizim evlatlarımız. Dağdaki ölen de bizim evladımız. Yani iki taraf da bizimdir. Biz şiddete, ölümlere, biz gözyaşlarına artık yeter diyoruz. Buna artık yeter. Devlet de, hükümet de bizi duyması lazım ve PKK'nın da bizi duyması lazım" diye konuştu.

'BİZ KİMSENİN BABASIZ KALMASINI İSTEMİYORUZ'

Mardin'in Midyat İlçesi'nden gelen köy korucusu aşiret üyelerinden Mehmet Şirin Akça'nın yaptığı konuşma ise aşiret toplantısına damgasını vurdu. Akça, "Ben aynı anneden olma 4 kardeşimi bu davada, bu uğurda yitiren bir insanım. Ben 4 yaşındayken babam da şehit oldu. Ne annemi, ne de babamı doğru dürüst görmedim. Abisiz, ablasız ve babasız büyüdük. Biz kimsenin babasız kalmasını istemiyoruz. Bu son dönemlerde çıkan şehit haberleri yüreğimizi dağlamakta, bizim içimizi parçalamakta, biz kardeşiz. Bu şer odaklarının bertaraf olmasını istiyoruz" diye konuştu.

'EN KÖTÜ BARIŞ, EN İYİ SAVAŞTAN İYİDİR'

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nden aşiret toplantısına katılan Abdurahman Kahraman ise "En kötü barış, en iyi savaştan daha iyidir. Savaşla, silahla hiç kimse bir netice almamış ve bir neticeye varmamıştır. Tek istirhamımız, hep birlikte bir olalım, kardeş olalım, diri olalım. Hep birlikte barıştan yana olalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Geliş Tekirdağ Şırnak Politika Güncel Haberler

title