Haberler

Diyarbakır Sur'un Bazı Girişleri Beton Bloklarla Kapatıldı

Sur'un bazı girişleri beton bloklarla kapatıldıDiyarbakır'ın bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'ne tarihi surlardan bazı girişleri güvenlik nedeniyle beton bloklarla kapatıldı.

Sur'un bazı girişleri beton bloklarla kapatıldı

Diyarbakır'ın bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'ne tarihi surlardan bazı girişleri güvenlik nedeniyle beton bloklarla kapatıldı. Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık 2015 tarihinde PKK'lı grupların etkisiz hale getirilmesi, kazılan hendek ve barikatların kaldırılması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlatılan operasyonlar 10 Mart 2016 tarihinde sona ererken, dün Sur Kaymakamlığı tarafıdan Gazi Caddesi ile Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı, Dabanoğlu Mahallesi'nin Maragos, Süleyman Nafiz ve Varol sokaklarında yasak kaldırıldı. Gazi Caddesi'nde yasağın kalkmasıyla hareketlilik yaşanırken, Diyarbakır Surları'nın açık kısımları ilçeye giriş çıkışları kontrol altında tutmak amacıyla yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde olan beton bloklarla kapatıldı. İlçeye ismini veren tarihi Diyarbakır Surları'nın aralıkları ile yaya olarak giriş yapılan açık kapıları beton bloklarla kapatıldı. İlçeyi çevreleyen surların zaman içinde tahrip olup oluşan deliklerin de beton bloklarla kapatıldığı görülürken, işlemin güvenlik gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sur Kaymakamlığı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title