Haberler

Diyarbakır'da 8 Kişinin Öldüğü Kavgaya İlişkin Davada Karar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sivas Adliye'si Güvenlik önlemleri Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin davada karar Tutuklu sanıklardan Heybet ve Fesih Uğurlayan'a 20'şer yıl hapis cezası verildi Olaya ilişkin haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişinin dava dosyaları ayrıldı Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davada, tutuklu 2 sanığa 20'şer yıl hapis cezası verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sivas Adliye'si

Güvenlik önlemleri

Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin davada karar

Tutuklu sanıklardan Heybet ve Fesih Uğurlayan'a 20'şer yıl hapis cezası verildi

Olaya ilişkin haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişinin dava dosyaları ayrıldı

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davada, tutuklu 2 sanığa 20'şer yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Sivas'ta görülmesi kararlaştırılan davanın karar duruşması, Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Polis ekipleri, adliye çevresi ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemi aldı.

Duruşmada tutuklu sanıklar Heybet ve Fesih Uğurlayan hazır bulundu. Başka suçtan Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve bu davada da tutuklanması talep edilen İzzet Tekin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından Heybet ve Fesih Uğurlayan, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Fesih ve Heybet Uğurlayan hakkında, Abdullah Tekin ve Muhammed Tekin'i öldürdükleri gerekçesiyle "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "basit yaralama" suçlarından müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra sanıklara verilen ceza, eylemin ağır haksız tahrik altında gerçekleştirildiği gerekçesiyle 20'şer yıl hapis cezasına indirildi.

Dava kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan, Erdal, Hasan, Hasıl, Mehmet Şirin, Cevdet ve Yahya Tekin'in dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Önceki duruşmalarda tahliye edilen İzzet, Feyzi, Mehmet ve Ömer Tekin'in de ayrılan dava dosyasında yargılanmalarının devam etmesi kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Behçet, Ferzende, Gani ve Veysi Uğurlayan'ın üzerilerine atılı tüm suçlardan beraatlerine, Heybet Uğurlayan'ın Şevin Tekin ve Şadiye Tekin'i öldürmek ve Remziye Tekin'i öldürmeye teşebbüs suçlarından beraatine, Fesih Uğurlayan'ın Şevin ve Şadiye Tekin'i öldürmek, Remziye Tekin'i öldürmeye teşebbüsten ve Rojat Tekin'i yaralamaktan beraatlerine karar verdi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde, Tekin ve Uğurlayan aileleri arasında 17 Ağustos 2013'te çıkan silahlı kavgada Salih, Bedriye ve Aysel Uğurlayan, Abdullah, Muhammed, Şevin ve Şadiye Tekin ile Remziye Taşlık hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Tekin Diyarbakır Sivas Hazro Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title