Haberler

DİSKİ Hizmet Seferberliği Başlatıyor

Güncelleme:

DİSKİ ve Bismil Belediye yetkilileri ilçeye bağlı tüm köylerde biriken yüz yıllık sorunları kısa bir süre içerisinde çözeceklerinin müjdesini verdi.

DİSKİ ve Bismil Belediye yetkilileri ilçeye bağlı tüm köy ve mahalle muhtarlarıyla su ve kanalizasyon sorunlarına ilişkin toplantı gerçekleştirerek, köylerde biriken yüz yıllık sorunları kısa bir süre içerisinde çözeceklerinin müjdesini verdi.


Bismil Belediyesi Nujin Kadın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bismil Belediye Eş Başkanları Cemile Eminoğlu, Resul Sarı, DBP Diyarbakır İl yöneticileri, Diski yetkilileri Eşref Mamedoğulu, Nadir Bingöl ve birçok DBP'li yönetici ile Belediye meclis üyesi katıldı.

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerin 100 yıllık alt yapı ve içme suyu sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan DİSKİ yetkilisi Eşref Mamedoğlu, yüz yıldır köylere yönelik hiçbir hizmetin yapılmadığının altınız çizerek, 1 Eylül tarihinden itibaren köylerde hizmet seferberliği başlatacaklarını açıklandı.

"Yerel seçimlerden sonra DİSKİ olarak arazi taraması gerçekleştirdik. Alt yapıya dönük bir fizibilite çalışması yaptık. Fizibilite çalışmasından sonra kısa-orta ve uzun vadede yaşama geçirilmek için projeler hazırladık" dedi.

Mamedoğlu beş yıllık stratejik plan hazırladıklarını da sözlerine ekleyerek, ulaşılamayan köy ve mahalle bırakmayacaklarını, halkın her sorununun aslında kendi sorunları olduğunu söyledi. Eşref Mamedoğlu, "Hazırladığımız stratejik plan doğrultusunda 1 Eylül'den itibaren köylerimizde kanalizasyon ve su sorunlarına karış hummalı bir çalışma başlatacağız. İlçelerimizde açtığımız DİSKİ şubelerimizi yeniden yapılandırdık. Ekipman ve personel sayılarımızı artırarak, İlçelerimizin Su ve Kanalizasyon sorunlarına cevap olabilecek donanıma ve tekniğe kavuşturduk" dedi.

Mamedoğlu, Bismil ilçesinin su ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için de konuşarak, çözümün Bismil Belediye Meclisi'nin kendi içerisinde bir komisyon oluşturarak yerelde sorunlarını çözmesi gerektiğini aktardı.

Büyükşehir yasasıyla birlikte yüz yıllık sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Diski yetkilisi Nadir Bingöl ise "köylerimizde biriken yüz yıllık sorunlara karşı adeta bir seferberlik ruhuyla çalışmaktayız. İl Özel İdareler tarafından köylerimizde şuana kadar yapılan yol, kanalizasyon ve su çalışmaları tamamen makyaj amaçlı çalışmalar olmuştur. Kalıcı bir çalışma yapılmamıştır. Büyükşehir yasasıyla birlikte tüm bu sorunlar açığa çıktı. Bu sorunları kökten çözmek için tüm köylerimizde yeniden kanalizasyon ve su şebekelerini döşemeye gideceğiz. Yüz yıllık sorunlarını beş yıllık süre içinde tamamen bitirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda tüm eksiklerimizi gidererek, 1 Eylül tarihinden başlayarak köylerimizde ve merkez mahallelerinde yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Tüm çalışmalarımızda Bismil Belediyemizle ortaklaşarak tüm yurttaşlarımızın sorunlarına cevap olma gayreti içinde olacağız." dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nadir Bingöl Bismil Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title