Haberler

Dha Yurt Bülteni - 8

Trafik kazasında ölen ere askeri törenMERSİN'de trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Balıkesirli Jandarma Er Sercan Ellek Balıkesir'de askeri törenle toprağa verildi.

Trafik kazasında ölen ere askeri tören

MERSİN'de trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Balıkesirli Jandarma Er Sercan Ellek Balıkesir'de askeri törenle toprağa verildi.

Terhisine 6 ay kala Mersin'de kaza geçiren 20 yaşındaki er Sercan Ellek, son yolculuğuna memleketi Balıkesir'den uğurlandı. 5 çocuklu ailenin tek erkek evladı Sercan Ellek'in Türk bayrağına sarılı naaşı bugün Balıkesir'de Gümüşçeşme mahallesinde bulunan baba evine getirildi. Baba İsmet Ellek, anne Güler Ellek, ablaları Gülşah Demirkıran, Gülcan Gürcü, Eda Or, Neşe Yatak ve taziyeye gelenlerin gözyaşları arasında, Sercan Ellek için evlerinin önünde helallik alındı. Er Sercan Ellek'in cenazesi daha sonra Hakkı Çavuş Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gülktekin Uysal, MHP İl Başkanı Argun Atıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ellek öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ve cemaatin haklarını helal etmesinin ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sercan Ellek'in fotoğrafı ve Türk bayrağına sarılı cenazesinden görüntü,

-Askerlerin tabut başında nöbet tutmasından görüntü,

-Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun yakınlarına başsağlığı dilemesi,

-DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'in acılı babayı teselli etmesi,

-Cenaze namazı ve cenazenin taşınmasından görüntü.

Haber : Hilmi DUYAR -Kamera: DHA-Coşkun YAMAN, BALIKESİR)

=============================

Tekirdağ'da deniz 15 metre çekildi

TEKİRDAĞ'ın Marmara Denizi'ne kıyısı olan Marmara Ereğlisi İlçesi'nde deniz suyu kıyıdan 15 metre geri çekildi. Halk arasında paniğe neden deniz çekilmesiyle sahilde kum adacıkları oluştu.

Marmara Ereğlisi İlçesine bağlı Yeniçiftlik Mahallesinde deniz suyu, kıyıdan 15 metre çekildi. Deniz suyunun çekildiği alanlarda ise kum adacıkları oluştu. Bazı vatandaşlar adacıklarda dolaşırken, amatör balıkçılar ise adacık üzerinde balık yakalamada yem olarak kullanılan solucan çıkarttı.

Bölgede en son 4 yıl önce deniz çekilmesi görüldüğünü anlatan belde sakinlerinden Mehmet Usta, "Denizin en son dört yıl önce bu kadar çekildiğini görmüştük. Hafta başında başlayan çekilmeler şuana kadar göründüğü konuma geldi" dedi. Uzmanlar ise deniz çekilmelerinin tamamen iklimsel olduğunu, depremle ilgisinin olmadığını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Denizden görüntü

-Denizin çekilmiş halinden görüntü

-Adacıktan görüntü

-Adacık üzerinde gezenlerden görüntü

-Balıkçıların adacık üzerinde solucan çıkartması

Haber–Kamera: Mehmet YİRUN/MARMARA EREĞLİSİ(Tekirdağ),-======================

Seydişehir'de uyuşturucudan 1 tutuklama

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Erdal C. tutuklandı.

Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisine ulaştı. Yapılan teknik fiziki takibin ardından daha önceden belirlenen adrese yapılan operasyonda Erdal C., gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise satışa hazır paketler halinde esrar, eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan Erdal C., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Erdal C.'nin adliye binasından çıkışı sırasında yakınları, gazetecilere, "Ne çekiyorsunuz. FETÖ'cümü çekiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şüpheliden detay

genel ve detay

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN / SEYDİŞEHİR - KONYA,

===================

Evin çatı katı yandı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde Yusuf Desteci'ye ait evin çatı katı yanarken, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hasta olması nedeniyle evde yatan Zekenur Desteci dumandan etkilendi.

Öğle saatlerinde, Yuvalak Mahallesi'nde Yusuf Desteci'ye ait tek katlı evin çatı katında yangın çıktı. Yangını fark aile itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında, hasta olması nedeniyle evde yatan Zekenur Desteci dumandan etkilenirken, yakınları tarafından dışarı çıkarıldı. Zekanur Desteci kaldırıldığı Akyazı Devlet Hastanesi'nde müdahale edildi. İtfaiye ekibi yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber : Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), -

===================

Jolly Tur: Darbeden sonra 4 günde 44 milyon TL'lik rezervasyon iptali oldu

JOLLY Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Jolly Tur olarak darbeden sonra 4 günde 44 milyon TL'lik, yaklaşık 46- 47 bin rezervasyon iptali oldu. Misafirlerimizin tamamının para iadelerini 4 günde yaptık" dedi.

Jolly Tur'un, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlediği acenteler zirvesi ardından şirketin 2017 yılı hedeflerinin anlatıldığı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Genel Müdür Figen Erkan ve departman müdürleri katıldı. Rusya ile uçak krizinin ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle tüm yıl boyunca olumsuzlukların konuşulduğu ve özellikle hizmet sektörünün etkilendiği bir yıl olduğunu söyleyen Mete Vardar, "Buna rağmen Jolly Tur yüzde 20'nin üzerinde büyümeyle sezonu kapattı. Bu gerçekten bir başarı hikayesidir. Gecemizi- gündüzümüzü verdik. Biz, bu işi ticaret değil hizmet olarak görüyoruz. Tatilin bir lüks olmadığını, ihtiyaç olduğunu bilerek bu yola çıktık" dedi.

"760 BİN KİŞİYİ TATİLE GÖTÜRDÜK"

Önümüzdeki 2017 yılı için bütün hazırlıkları tamamladıklarını, özellikle teknolojik anlamda 10 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Mete Vardar, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gelecek yılki büyüme hedeflerinin yüzde 32 olduğunu anlatan Vardar, "2016 yılında 760 bin kişiyi tatile götürdük, bu sene 1 milyon kişiyi hedefliyoruz. Ciro hedefini ise sezon içindeki dengeler gösterecektir. Ama aşağı yukarı aynı oranda olacaktır" diye konuştu. Geçen yıl 65 bin kişiyi yurtdışına tatile götürdüklerini belirten Vardar, 2017 hedeflerini ise 89 bin olarak belirlediklerini aktardı.

"4 GÜNDE 44 MİLYON TL ÖDEDİK"

Mete Vardar, 15 Temmuz dönemiyle ilgili bir soru üzerine, yüzde 50 gibi çok iddialı bir rakamla sezona başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sezonun genelinde olumsuzluklar neticesinde sadece Türkiye'de değil Belçika'da, Fransa'da yaşanan olaylar da turizmi etkiledi. Ama en son havalimanında yaşanan olaylar ve darbe girişiminin etkisi çok büyük oldu. Jolly Tur olarak darbeden sonra 4 günde 44 milyon TL'lik, yaklaşık 46- 47 bin rezervasyon iptali oldu. Misafirlerimizin tamamının para iadelerini 4 gün içinde yaptık. Bu Jolly Tur'un misafire verdiği önemi bir kez daha kanıtladı. Bu pazarda bu hızla para iadesi yapan en önemli tur operatörü biz olduk."

Kamu izinlerinin iptal edilmesi ardından Temmuz ayında toplam bütçe hedeflerinin yüzde 70 gerisinde kaldıklarını belirten Vardar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın farklı kararına rağmen yurt dışında tatil rezervasyonu yapanların ücret iadelerini de kendileri otellerde iade almamalarına rağmen gerçekleştirdiklerini aktardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Basın toplantısından görüntü

Mete Vardar'ın konuşması

Soru- cevap

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

========================

Emektar gazeteciye hüzünlü veda

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşamını yitiren gazeteci Fatma Güven Azize Bergin (85), mesai arkadaşları ve yakınlarının katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi Karabağlar Mevkiinde kızı Ayşe Fulya Özsu ile birlikte yaşayan 55 yıllık gazeteci Fatma Güven Azize Bergin, solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Hürriyet gazetesinde 33 yıl çalıştıktan sonra emekli olan gazeteci Fatma Güven Azize Bergin için Hürriyet Kelebek Haber Müdürü Arzu Akbaş Zor, yapımcı ve Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu ve gazeteci arkadaşlarının katılımıyla Akyarlar Camii'nde bir tören düzenlendi.

Kızı Ayşe Fulya Özsu, yaşadığı üzüntünün altını çizerek "Annem adeta basın dünyası için yaşıyordu. Mesleğini bu kadar çok seven bir insan görmedim. Ona bir iş verildiği zaman mutluluktan uçuyordu. Arkadaşları onun ailesi olmuştu. Hepsinin derdine koşardı. İyi ki böyle bir mesleği oldu, iyi ki bir sürü eser bıraktı. Anneannem, 'önemli olan hayatta bir eser bırakmak' derdi. Annem de 1960'lı yıllarda Hayat ve Ses Dergisi'nde çalıştı. 1975 yılında Hürriyet Gazetesi'ne geçti. Kelebek'te yabancı magazin haberlerini yazıyordu. Roman tefrikaları yapıyordu. O dönemin artistleri ile ilgili arşiv bilgisi vardı. Birisi hakkında yazı yazılacaksa hemen anneme başvurulurdu. Onun dağarcığından 15 dakikada yazı çıkardı" dedi.

"KÜTÜPHANE GİBİYDİ"

Merhumeyle yıllarca birlikte çalıştığını söyleyen Cengiz Semercioğlu ise, "Azize Bergin bizim Azize ablamızdı. Önemli çevirmenlerden biriydi. O zamanlar, ne internet ne bugünkü teknolojiler vardı. Hollywood çevirilerini, yabancı dil çevirilerini o yapardı. Gerçekten kendisi kütüphane gibiydi. Çok önemli kitaplar kazandırmış bir isimdi. 2007 yılına kadar beraber çalıştık. İlerlemiş yaşına rağmen dinçti, hala da çalışırdı. Her gün işe heyecanla gelirdi. Çok üzgünüz Azize ablamızı kaybettiğimiz için" dedi.

Bergin'in cenazesi, Akyarlar Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Akyarlar Kemer Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Cenazeden görüntüler,

-Kızı Ayşe Fulya Özsu ile röp,

-Cengiz Semercioğlu ile röp.

-Mezarlıkta defnedilmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla), DHA)

======================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mete Vardar Seydişehir Balıkesir Ellek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title