Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)NEVŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde geçen 13 Haziran'da teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve Ankara'da tedavi altına alındığı hastanede dün şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci'nin acı haberi yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

1)NEVŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde geçen 13 Haziran'da teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve Ankara'da tedavi altına alındığı hastanede dün şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci'nin acı haberi yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Şehit uzman Çavuş Demirci'nin cenazesi, Nevşehir'in Kozaklı İlçesi Merkez Camiinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Taşlıhöyük Köyünde toprağa verilecek.

NEVŞEHİR, -

=======================================================

(ÖZEL)

2)HİLVAN'DAKİ AKRABA KAVGASINDA ÖLÜ SAYISI 4 'E YÜKSELDİ

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, akraba iki aile arasında aralarındaki husumet nedeniyle dün akşam çıkan silahlı kavgada ölü sayısı 4'e yükselirken, 7 yaralının tedavisi devam ediyor.

Hilvan'a bağlı Bağlar Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde aralarındaki kız alıp verme nedeniyle husumet bulunan ve birbirleriyle akraba Olzunga ile Küçükyavuz ailelerinin fertleri arasında çıkan, tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgada Hüseyin Kaya olay yerinde, Reşat Nuri  Küçükyavuz ise hastanede yaşamını yitirdi. Kavgada yaralanan 9 kişiden Musa Küçükyavuz ve amcasının oğlu Mahmut Küçükyavuz ise, tedavilerinin sürdüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.  Şanlıurfa'dan davetli olarak gittiği Hilvan'da kavgada ölen 2 çocuk babası fotoğrafçı Hüseyin Kaya'nın cenazesi ise, Adli Tıp Kurumu morgunda tamamlanan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi. Silahlı kavgada hayatını kaybeden Mehmet Reşat Küçükyavuz ile Mahmut Küçükyavuz'un da kardeş oldukları belirtildi. Bu arada olay yerinde yapılan incelemede 4 pompalı tüfek ile çok sayıda sopa, bıçak ve satır ele geçirildi. Kavganın Mehmet Küçükyavuz ile Özlem Küçükyavuz'un 7 yıldır süren evlilikleriyle ilgili problemden dolayı yaşandığı öğrenildi. 7 kişinin gözaltına alındığı, ölü sayısının 4'e yükseldiği kavgada yaralanan 7 kişinin hastanelerdeki tedavileri ise sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Dışarıda bekleyenler

Cenazeler araçtan indirilmesi

Gözyaşlarına boğulanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 215 MB

=====================================================

3)GÖLETTE KAYBOLAN ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNDU

TOKAT'ta balık tutmaya gittiği gölette serinlemek için girdiği suda kaybolan 13 yaşındaki Mert Yiğit'in cesedi bulundu.  Olay 3 gün önce merkeze bağlı Güryıldız Beldesi'nde yaşandı. Beldede oturan 30 yaşındaki Şuayip Güney ve Mert Yiğit birlikte Yeşilırmak'ın eski kanal yatağında oluşan gölette balık tutmaya gitti. Bir süre sonra Şuayip Güney motosikletine benzin almak için 3 kilometre uzaklıkta bulunan akaryakıt istasyonuna gitti. Benzin aldıktan balık tuttukları yere dönen Şuayip Güney, su kenarında Mert Yiğit'in elbiselerini gördü. Bir süre balık tuttukları alanda Mert'i arayan Şuayip Genç durumu arkadaşlarına bildirdi. Jandarma ve Tokat İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri suya girdiği tahmin edilen Mert Yiğit'i kanal yatağında 2 gün boyunca aradı ancak Mert Yiğit'te ulaşılamadı.

Kayıp çocuğu arama çalışmalarına 3'üncü gününde de devam etti. Sabah saatlerinde Tokat AFAD ekipleri ile birlikte Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma timleri gölette arama başlattı. Jandarma Arama Kurtarma timleri kıyıda ayakkabısının bulunduğu yerden 20 metre ileride yaptıkları aramada çocuğun cesedine ulaştı. Çevredeki vatandaşları uzaklaştıran Jandarma ekipleri Mert Yiğit'in cesedini göletten çıkardı. Talihsiz çocuğun cesedi Güryılıdız Belediyesine ait cenaze arasına konularak otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Küçükyıldız Mahalle Muhtarı Ahmet Kırmaz, Jandarma Arama Kurtarma timlerinin 1 saatlik çalışma sonrasında Mert Yiğit'in cesedine ulaşıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Ekiplerin arama çalışması

-Sudaca bulunan cesedin çıkarılması

-Cenaze aracına konulması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(202 mb)

=======================================================

(ÖZEL)

4)BİRİKTİRDİĞİ 10 BİN KİTAPLA SAHAF AÇTI

ADIYAMAN'da, tornacılıktan emekli olan 53 yaşındaki Mahmut Kara, biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı. Şuanda 100 bin kitabı olan Kara, küçükken okuduğu için babasından dayak yemesine rağmen kitap sevgisinin bitmediğini aksine arttığını söyledi. İlkokulu 3'üncü sınıfta terk eden evli ve 2 çocuk babası Mahmut Kara, emekli olduktan sonra tornacılığı bıraktı. Kara, küçüklüğünden beri ilgi duyduğu sahafçılık için 10 bin kitap biriktirdi. Kara, biriktirdiği kitaplarla Eskisaray Mahallesi'nde dükkan açıp kentin ilk sahafçısı oldu. Mahmut Kara, kitapları çok sevdiğini belirterek, "Emekli olduğum mesleğim tornacılık, bir sanattır. Heykeltıraş nasıl bir şekil veriyorsa, tornacı da demire istediği şekli verir. Çocukluktan beri bir kitap sevgisi vardı içimde, kitap okumayı çocukluğumdan beri severim" dedi.

'BABAM KİTAPLARI YAKARDI'

Kitap okuduğu için babasından dayak yediği halde okuma alışkanlığından vazgeçmediğini ifade eden Kara, "70'li yılların başından beri bizim eve günlük gazete girerdi. Hala da öyle, sevgiden dersine çalışmıyorsun da kitap okuyorsun diye çok dayak yedim. O zamanki çizgi roman türleri yüzünden çok dayak yedim, kitaplarımı çok alıp yırttı, sobaya attı, yaktı ama bende kitap sevgisi o öyle yaptıkça daha çok büyüdü. Adıyaman'da bu dükkanı açtım. İlk açtığım zaman 10 bin civarında kitabım vardı, şuan yaklaşık 100 bin kitap var. Bir şeyi merak edersen, nerden öğreneceksin, nereden bileceksin. Mecburen kitaplar sana yol gösterecek, neyi merak ediyorsan o sana veriyor. Biz de demek merak var, öğrenmek için okuyoruz. Okumazsan, kitabı sevmesen bu işi yapamazsın. Şuan bu işi severek yapmazsan, kitabı sevmesen, para dersen, zaten yapamazsın. Bu işte maddi yönden pek bir şey arttıramazsın, sadece kitabın artar. Başkasına daha ucuza veriyoruz, bir kitap en azından 4-5, belki 10 kişi okuyor ve çok kişi okumuş oluyor ve en azından inanıyorum ki katkım olmuştur. Okuma oranı ilk geldiğinden bu yana sanki biraz yükseldi."

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Sahaf

Sahaf Mahmut Kara ile röp.

İşyerinde bulunan kitaplar

Müşterilerin kitapları incelemesi

Gelen müşterilerin kitap alması

Raflarda bulunan kitaplar

Müşteriler ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Kara Nevşehir Tokat Politika Güncel Haberler

title