Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Erdoğan: Keşke Cumhurbaşkanlığı sistemine 1990'lı yılların başında geçseydik (5)ERDOĞAN'IN KONVOYUNDA KAZABugün toplu açılış törenine katılmak üzere Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap ettikten sonra belediyeyi ziyaret etti.

Erdoğan: Keşke Cumhurbaşkanlığı sistemine 1990'lı yılların başında geçseydik (5)

ERDOĞAN'IN KONVOYUNDA KAZA

Bugün toplu açılış törenine katılmak üzere Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap ettikten sonra belediyeyi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın içinde bulunduğu otobüsün belediyeden ayrılması sırasında trafik kazası meydana geldi. Kazada koruma ekibinde bulunan bir polis memuru otobüsün altında kalarak yaralanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan otobüsten inerek konu hakkında bilgi aldı. Kazadan sonra otobüsten inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralanan koruma polisinin yanından ayrılmadı. Yaralanan korumanın hastaneye kaldırılmasının ardından Erdoğan'ın otobüsü olay yerinden ayrıldı. Hastaneye kaldırılan koruma polisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Otobüsün gidişi

Cumhurbaşkanı'nın araçtan inmesi

Kaza yapan aracın yanına gelmesi

Erdoğan'ın aracın yanında beklemesi

Haber -Kamera: ELAZIĞ,

======================================

Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Diyarbakır'da

DİCLE Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği 'Kültürde, sanatta, yaşamda çoğulculuk ve demokrasi' konulu konferasta konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır ve bölge coğrafyasının kültürel zenginliklerinin büyük bir miras olduğunu ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Günay," Bir toprağa Allah daha ne versin, siz bunun değerini bilirseniz petrole ihtiyacınız var mı? Sanayiye, bacaya ihtiyacınız var mı? Bu size yeme, içme, konaklama, gezi mekanları açtırır. Dünyayı ileri götüren kültür turizm kadar insanları tanıştıran barıştıran başka bir alan yok"dedi.

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından Diyarbakır'da 'Kültürde, sanatta, yaşamda çoğulculuk ve demokrasi' konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, DİTAM Başkanı Mehmet Kaya, akademisyenler, gazeteciler ve çeşitli meslek gruplarının temsilcileri katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Ertuğrul Günay,"Birden çok parti var ama hepsi birbirine benziyor. Birden çok gazete var ama hepsi birbirine benziyor. Birden çok televizyon var ama hepsi birbirine benziyor. Sivil toplum kuruluşları var ama hepsi neredeyse tek tip. Demokrasinin en büyük karşıtı tek tipliliktir. Tek tip olmak, standart olmak, en büyük karşıttır. Bir toplumda demokrasinin kökleşmesi, demokrasi bilincinin yetişmesi için sadece siyasi partilerin demokrasiyi kendi içinde tartışması veya partiler arası ilişkilerde demokrasiyi tartışması değil, toplumun bütün alanlarında, hayatın bütün alanlarında çoğulculuk anlayışının, yani çoğunlukta olanın da, azınlıkta olanın da hak ve imkanlarda eşit olacağı anlayışın işselleştirilmesi gerekiyor. Bu sadece siyasi partilere özgü değil topumdaki tüm örgütlenmelerde aşağı yukarı eksik olan bir bakış açısı. Bundan ötürü Türkiye'de bu çoğulculuk üzerine gelişen gerçek demokrasi anlayışı kökleşemiyor" dedi.

Çoğulculukla ilgili en fazla sorunun yaşandığı alanların başında kültürün geldiğini kaydeden Günay, "Orada da bir anlayışı ötekilerin üzerine egemen kılma, baskın kılma anlayışı var. Halbuki hayatı ileriye doğru götüren tek tipleştirmek değil. Hayatı ileriye doğru götüren farklılığın erdemini anlayabilmektir. Böyle bir toprakta bir kültürü, bir anlayışı egemen kılmak ve öteki bütün kültür varlıklarını onun kotası ve kalıbı içerisinde görmeye çalışmak inanılmaz bir şekilde tarihi, doğayı, yaşanmışlıkları inkar etmektir. Orada ne kadar farklı katmanlar olduğunu görüp, o katmanları bugüne kadar taşımak bize emanettir. Ben görev dönemim içinde de her şeye böyle baktım"diye konuştu.

Bakanlığı döneminde farklı dil ve lehçelerde kültür kitaplarının basılmasını sağladığını belirten Günay, "Bu topraklarda yaşamış olan Kürtçe, Ermenice, Süryanice her şeyin geleceğe taşınması, eserlerin ayrımsız taşınması gerekiyor. Bunların geleceğe taşınması için de sadece kitap basmak yetmiyor. Mekanları da iyileştirmeye çalışacaksınız. Diyarbakır'da benden önce başlamıştı İç kale projesi ama bizim dönemde de bozulmasın diye titizlik gösterdim. Defalarca gidip geldim, bugün gördüğüm manzara beni sevindirdi. Diyarbakır'da güvenlik ve huzur ortamı kırılmaya uğramadığı taktirde çok önemli katkılar getireceğini umuyorum. Coğrafyanın ekonomik tarafından bakarsanız, bu coğrafyanın inanılmaz bir bereket olduğuna, hem bölge hem de ülke için inanıyorum. Bu coğrafyanın mutfağı Türkiye'nin hiç bir yerinde yok. Bu coğrafyanın gırtlağı ile İspanya bölgesi gırtlağı çok benziyor. Bir toprağa Allah daha ne versin? Siz bunun değerini bilirseniz petrole ihtiyacınız var mı? Sanayiye, bacaya ihtiyacınız var mı? Bu size yeme, içme, konaklama, gezi mekanları açtırır. Derdimiz gençlere iş bulmak değil mi? Üstelik gençler bu alanda çalıştığı zaman sanayi işçisi gibi kirlenmiyorlar da. Çocuklar her sabah yıkanıyor, tertemiz olmayı, tertemiz yemeği, konuşmayı öğreniyorlar. Dünyayı ileri götüren kültür turizm kadar insanları tanıştıran barıştıran başka bir alan yok. Bunun değerini bilmemiz gerekirken, bu mekanları yani Sur içini tahrip etmemizin, o niyetle veya bu niyetle bir açıklaması, bir mantığı olabilir mi, bunun siyaseten bir açıklaması olabilir mi? O taraf bu taraf demiyorum, bunun değerini Türkiye insanı, hepimiz öğrenmeliyiz. Mutlaka bunun hakkını vermeliyiz"dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Günay'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

==========================================

Amatör maçta futbolcu hakemin burnunu kırdı

KAYSERİ'de oynanan Amatör futbol maçından sonra futbolcunun yumruk attığı maçın orta hakemi Hüseyin Keğin'in buru kırıldı. Hastaneye kaldırılan hakem, oyuncudan şikayetçi oldu.

Merkez Kocasinan İlçesi'ndeki Vali Muammer Güler Sahası'nda oynanan Süper Amatör Küme maçında ligde düşme potasında yer alan Yeni Esenspor ile Kocasinan Gençlikspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Kocasinan Gençlikspor 2-1 kazandı. Karşılaşma sonrası Yeni Esensporlu Oğuz Arslan maçı yöneten Kayseri Bölgesi hakemi Hüseyin Keğin'e iddiaya göre yumruk attı. Burnu kırılan hakem Hüseyin Keğin, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hakemin şikayetçi olmasından dolayı futbolcu karakola götürülürken babası aynı zamanda Yeni Esenspor kulübü antrenörü Bahattin Arslan da oğluyla birlikte karakola gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Karşılaşma sonrası hakem ve futbolcudan görüntü

-Hakemin hastaneye getirilişi

-Genel detay

Haber: Olcay DÜZGÜN-Kamera: İlyas KAPLAN/KAYSERİ, DHA)

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Günay Diyarbakır Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title