Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

EREĞLİ'DE 'KUDUZ' PANİĞİ KONYA'nın Ereğli İlçesi eskiden köy statüsünde olan Adabağ Mahallesi'ndeki bir köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine, yaklaşık 400 nüfuslu mahalle sakininden şu ana kadar 80'i tedbir amaçlı kuduz aşısı oldu.

EREĞLİ'DE 'KUDUZ' PANİĞİ

KONYA'nın Ereğli İlçesi eskiden köy statüsünde olan Adabağ Mahallesi'ndeki bir köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine, yaklaşık 400 nüfuslu mahalle sakininden şu ana kadar 80'i tedbir amaçlı kuduz aşısı oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de mahallede kuduz için önlem almaya başladı.

Adabağ Mahallesi'nde oturan 60 yaşındaki Edibe Aydoğdu'nun köpeğinin son günlerce aşırı hırçınlaşması ve normalin üstünde salya akıtması üzerine 'Kuduz' olabileceği şüphesiyle durum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdi. Uzman ekibin yaptığı incelemede köpeğin kuduz olabileceği teşhisi konuldu. Köpek itlaf edilip, kafası incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Yapılan tahlilde köpeğin kuduz olduğu saptandı.

'DİKKAT! KUDUZ RİSK BÖLGESİ'

Bunun üzerine bugün mahallenin iki girişine 'Dikkat! Kuduz Risk Bölgesi' yazılı tabelalar asıldı. Ekipler, mahalle sakinlerine başıboş hayvanlardan uzak durmaları, kendi hayvanlarını kapalı alanda tutmaları uyarısında bulunarak, yaklaşık 80 hane olan mahalledeki hayvanları inceleme altına aldı. Bu sırada yaklaşık 400 nüfuslu mahalle sakininden şu ana kadar 80'ine tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı. Diğer mahalle sakinlerine de aşı yapılacağı belirtildi.

Köpeğin sahibi Edibe Aydoğdu, köpeğine bir tilkinin ısırması sonucu kuduzun bulaştığını tahmin ettiklerini söyledi. Mahalledeki camiden de, uzmanlar tarafından kuduz hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağı yönünde anons yapıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Mahalle'den detay

Ekiplerin 'Kuduz' tabelasını dikmesi

EKiplerden detay

Başı boş hayvanlardan detay

Röportaj

Genel ve detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

===================================================

DAĞLIK ALANDA ERKEK CESEDİ BULUNDU

ANTALYA'da, ormanlık alanda çürümeye yüz tutmuş yanında pompalı tüfek bulunan erkek cesedi bulundu.

Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi Küçük Dağ mevkiSinde saat 14.00 sıralarında hayvanları için ot toplamaya giden Zeynep İrban, ağaçlık alanda erkek cesediyle karşılaştı. İrban'ın haber vermesiyle olay yerine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibinin yanı sıra sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede çürümeye yüz tutmuş cesedin üzerinde, 27 yaşındaki Burhan Ateş adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Yanında pompalı tüfek, tüfeğe ait boş 5 fişek kovanı ile 2 küçük çanta bulunan ceset, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinden sonra savcının talimatıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden indirilerek cenaze aracına taşındı. Ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Polis, Burhan Ateş'in en son yaklaşık 1 ay önce Konyaaltı İlçesi'nde pansiyonda kaldığını, 2013 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde teknisyen yardımcısı olarak görev yaparken işten çıkarıldığını ve hırsızlıktan kaydı bulunduğunu tespit etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Dağlık alanın görüntüsü

Olay yerini izleyen vatandaşlardan görüntü

Polislerden görüntü

Polis otolarından görüntü

Olay yeri incelemenin görüntüsü

Olay yerinden görüntü

Cesedi bulan vatandaşla röp

İtfaiyenin merdivenli aracı ile olay yeri inceleme ekiplerinin inişi

Olayda kullanılan pompalı tüfeğin araca götürülmesi

Ölen adamın opağı

-Cesedin itfaiye ekipleri tarafından indirilmesi

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=================================================

SARP SINIR KAPISI'NDA VALİZDEN KADIN ÇIKTI

ARTVİN'in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapan Ukrayna uyruklu M.A.'nın valizinde 20 yaşındaki A.Z. adındaki kadın bulundu. Ukrayna uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, yaya olarak giriş yapan M.A.'nın valizinin büyük ve ağır olmasından şüphelenen polis ekipleri, pasaport işlemlerinin ardından valizi açtırdı. Valizin içinde cenin pozisyonunda saklanan A: Z. adında Ukrayna uyruklı bir kadın bulundu.A.Z.'nin yaklaşık bir yıl önce Türkiye'den sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan M.A. ve A.Z. ile ilgili işlemler devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Valilik tarafından servis edilen görüntü

Haber: Adem GÜNGÖR- Kamera: DHA

======================================================

VATANSIZLAR'IN DRAMI, BİLLBOARDLARDA SERGİLENECEK

GAZETECİ ve televizyoncu Korcan Karar, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndaki mülteci kampında çektiği fotoğrafları, bir ilki gerçekleştirerek, İzmir'in Çeşme ilçesinde, billboard'larda sergileyecek.

Çeşme Alaçatı'daki değirmenlerin altında bulunan billboard'larda, 20 Mayıs Cumartesi günü, saat 19.00'da açılacak sergi için hazırlıklarını sürdüren Korcan Karar, açılışın Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından yapılacağını belirtip, "Sergiye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Sergiyle ilgili bilgi veren Karar, "Son dönemde Akdeniz' ve Ege denizinde yaşanan mülteci dramlarına, bir kez daha dikkat çekmek amacıyla ama içinde kan, ölüm olmayan fotoğraflarla açılacak bir sergi olacak. Bizim topraklarımızdan suyun öteki tarafına yani Yunanistan'ın Sakız Adası'na giden mültecilerin yaşadıkları kampa ilk kez girdim. Mültecilerin yaşadığı Souada Kampı, Sakız Adası'nın merkezinde. Bu kampta, Çeşme'den giden mültecilerin nasıl bir hayat sürdüklerini fotoğrafladım. Varil bombasından kurtulan bir yaşındaki Makbule bebek ve ailesinin dramını görüntüledim. Kampta, sadece Suriye'den gidenlerin olmadığını, Afganistan, İran, Irak ve Afrika ülkelerinden giden mültecilerin olduğunu da gördük" dedi.

"VATANSIZ İNSANLARIN DRAMINI ANLATMAK İSTEDİM"

Fotoğraf sergisi ile bir kez daha mültecilerin yaşam şartlarını anlatan, dünyanın dikkatini bir kez daha bu soruna çekmeyi amaçladığını vurgulayan Karar, "Bu çektiğim fotoğraflar, 'Fotoğraf gazeteciliği' türünde bir çalışma. Adı da benim için çok önemli, geceler boyu 'Nasıl bir isim olmalı' diye düşündüm. 'Suyun öteki tarafındaki vatansızlar' ismi ortaya çıktı. Çünkü vatan çok önemli. Ne mutlu bize ki bir vatana sahibiz. Ama bu insanlar artık bir vatana sahip değiller. Geleceklerinin ne olduğunu bilmeden bir ölüm yolculuğuna çıkıyorlar. Kimisi sulara gömülüp, çoluğu çocuğu ile beraber hayatını kaybediyor, kimisi ise bin 400 kişinin yaşadığı Sakız Adası'nın merkezindeki Souada Kampı'na ve diğer adalardaki kamplara ulaşıyor. Bu sergi, gazeteci, televizyon habercisi Korcan Karar'ın bir sergisi. Ancak, bu sergide altını çizmek istediğim, vatansız insanların dramı. Bizler, çok önemli, çok büyük ve çok iyi ve kaliteli vatana sahibiz. Onun da değerini bu fotoğraflara baktığımızda bir kez daha idrak edeceğiz" diye konuştu.

"BOMBALARDAN KAÇMIŞLAR"

Sergiyi, Akdeniz'de, Ege'de ve dünyanın dört bir yanında, sınırlarda bu dramı yaşayan mültecilerin anısına düzenlediğini ifade eden Korcan Karar, "Alaçatı'da yaşayan bir gazeteci olarak, bu benim görevimdi. Bu kampa geçtiğimiz ay girdim. Souada Mülteci Kampı, Birleşmiş Milletler bünyesinde, bin 400 kişinin yaşadığı, içinde, en az bir yıldır kampta yaşayan mülteciler var. Zor şartlarda yaşıyorlar. Beni en çok etkileyen, Halep'teki varil bombardımanından kaçan bir ailenin dramı oldu. Ailenin babası bir ressam. Anne, ev hanımı. O bombalardan kurtulmuş, bir yaşındaki güzel Makbule bebeğin ve ailesinin yüzüne baktığınızda yaşadıkları dramı anlıyorsunuz. Kampta, plastik odalarda yaşayan, Afrin'deki bombalardan kaçan Suriyeli vatansızlar da beni çok etkilemişti. Fotoğraflarını çektiğim iki kız çocuğu da Şam'daki varil bombalarından kurtulmuşlar. Suriye'nin Daraya kentindeki bombardımandan kaçan kadınların da, ailelerinin çamaşırlarını tel örgülere asarken fotoğraflarını çektim. Souada Kampı, Sakızlılar'ın yaşadığı evlerin hemen yanında yer alıyor" dedi.

SERGİ AÇILIŞINA DAVET

Billboard fotoğraf sergisinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Korcan Karar, "Bugüne kadar Türkiye'de, yan yana olan billboardlarda açılmış bir fotoğraf sergisi yok. Sergi, tamamen Çeşme'deki imkanlarla gerçekleştiriliyor. Çeşme'de renk ayrımı yapıldı, Çeşme'de alt yazısı yazıldı, Çeşme'de baskıya girdi. Renk ayrımlarını yaparak basan Mehmet Fidan'a da emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Çeşme dışından hiçbir destek alınmadan gerçekleştirilen, Türkiye'nin ilk billboard fotoğraf sergisi olacak. Bu özelliği de vurgulamadan geçmek istemedim. Serginin açılışına bütün halkımızı davet ediyorum. Halkımızın da katılımıyla, hep beraber, mültecilerle ilgili, bir kez daha Çeşme'den dünyaya mesaj yollayalım. Kalabalık olalım ki, bu mesaj kuvvetli gitsin. Sadece benim fotoğraflarımla değil, serginin açılışına gelecek her vatandaşımızın bu drama karşı ortak haykırışı olsun" diye konuştu.

Haber: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

=================================

KAĞIZMAN'DA PKK SİLAHLARI VE PATLAYICILAR ELE GEÇİRİLDİ

KARS İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kağızman ilçesi kırsalında 28 Nisan-03 Mayıs 2017 tarihleri arasında icra etikleri operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait silah ve patlayıcılar ele geçirdi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bölgede yürütülen yoğun operasyonlar kapsamında, Bölücü Terör Örgütüne ait çok sayıda barınak ve sığınak tespit edilerek imha edilmiş olup; yapılan arazi arama ve tarama çalışmalarında araziye gizlenmiş vaziyette 3 adet uzun namlulu silah, şarjör, el telsizleri, el bombası, araziye döşenmiş ve patlamaya hazır 2 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 15 adet elektronik patlatma düzeneği, patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat (600 kg) pil, akü, tüp, kablo ve 6 adet radyo frekans alıcısı ele geçirilmiştir" denildi

Valilik, güvenlik güçlerinin bölgede son teröristin etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edeceğini bildirdi.

Haber: KARS, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Korcan Karar Türkiye Ereğli Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title