Haberler

Dha İstanbul - Gazeteci Yazar Fatih Tezcan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı

KADİR TOPBAŞ ŞİKAYETÇİ OLDU, DAVA AÇILDIİddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 29 Mart 2017 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, Kadir Topbaş hakkında FETÖ / PDY üyeliği ve yöneticiliğinden bir soruşturma kaydının bulunmadığının belirtildiği ifade edildi.

KADİR TOPBAŞ ŞİKAYETÇİ OLDU, DAVA AÇILDI

İddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 29 Mart 2017 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, Kadir Topbaş hakkında FETÖ / PDY üyeliği ve yöneticiliğinden bir soruşturma kaydının bulunmadığının belirtildiği ifade edildi.

Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, kaleme aldığı yazısında iftirada bulunup, hakaret ettiği iddia edilen Gazeteci - Yazar Fatih Tezcan hakkında açılan dava kapsamında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkemeye gelen Tezcan,  savunmasını avukatlarıyla yapacağını söyledi. Mahkemede, Tezcan hakkındaki yakalama kararını kaldırıldı, duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede  şüpheli Fatih Tezcan'ın www.analizmerkezi.com  isimli internet sitesinin kurucusu olduğu ve sitesinde "Kadir Topbaş intihar etti" başlıklı yazı kaleme aldığı kaydedildi. Söz konusu yazıda Kadir Topbaş'ı terör örgütüyle irtibatlı göstermeye çalışıldığı ve İBB tarafından yapılan bir arazi alım satımını FETÖ isimli örgüte para aktarımı gibi sunulduğu iddia edildiği belirtildi.

SAVCILIK: KADİR TOPBAŞ HAKKINDA FETÖ-PDY ÜYELİĞİ VE YÖNETİCİLİĞİNDEN BİR SORUŞTURMA KAYDI BULUNMAMAKTADIR

Savcılık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak, Kadir Topbaş hakkında FETÖ terör örgütü üyeliği veya yöneticiliği kapsamında bir soruşturma olup olmadığının hususunda bilgi istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 29 Mart 2017 tarihinde gönderdiği yazıda, Kadir Topbaş hakkında FETÖ / PDY üyeliği ve yöneticiliğinden bir soruşturma kaydının bulunmadığını belirtti.

ÇOK SAYIDA YAKALAMA KARARI OLDUĞU BELİRTİLDİ

İddianamede şüpheli Tezcan'ın ifadesine başvurulmak üzere adresine değişik gün ve saatlerde gidildiği ancak adresinde bulunamadığı, UYAP ortamında yapılan sorgulamada şüpheli hakkında mahkemelerce çıkartılmış çok sayıda yakalama kararı bulunduğu vurgulandı.

HAKARET VE İFTİRA SUÇU İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İddianamede, damadı terör örgütü üyeliğinden tutuklu bulunan müşteki Kadir Topbaş'ı toplum önünde küçük düşürmek, zan altında bırakmak, terör örgütü ile irtibatlı göstermek, İBB tarafından yapılan bir arazi alım satımını FETÖ isimli örgüte para aktarımı gibi sunmak, müştekinin damadının metal Yapı isimli şirkette ortaklığı veya yöneticiliği olmadığı halde yalan bir bilgiyi yazdığı yazıda kamuoyuna doğru imiş gibi aktardığı ifade edildi. Bu algı üzerinden müşteki Kadir Topbaş'ın şeref, onur ve saygınlığını zedelemeyi amaçladığı, bu suretle hakaret suçunu işlediği belirtilen iddianamede,  adli makamlarca soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını sağlamak amacıyla işlemediğini bildiği halde fiilin maddi eser ve delillerini uydurarak atılı iftira suçunu işlediğinin altı çizildi.

8 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Fatih Tezcan hakkında "Basın yoluyla iftira" ve "Kamu görevlisine karşı alenen hakaretö suçlarından toplam 8 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

İddianameyi kabul eden Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi Fatih Tezcan hakkında yakalama kararı çıkardı ve ilk duruşmayı Mayıs ayı olarak belirledi. Yakalama kararın üzerine adliyeye gelen Tezcan mahkemede, "Şahsıma hiçbir tebligat yapılmadan yakalama kararı çıkarılması bir skandaldır. Bu yakalama kararının bizzati kendisinin yazının içerisinde geçen kripto yapı ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Davayla ilgili savunmalarımı avukatımla birlikte yapacağım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Mahkeme de Tezcan hakkındaki yakalama kararını kaldırdı. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih Tezcan Kadir Topbaş Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title