Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

ÇUKUROVA Üniversitesi'nde yurt dışından öğrencilerin Adana'ya gelerek öğrenim görmesi amacıyla, Uluslararası Öğrenci Ofisi kuruldu.yurt dışındaki öğrencilerin üniversite öğrenimini Adana'da yapması için öğrenci harçlarını düşük tuttuklarına söyledi.

///////////

çü'ye uluslararası öğrenci ofisi

ÇUKUROVA Üniversitesi'nde yurt dışından öğrencilerin Adana'ya gelerek öğrenim görmesi amacıyla, Uluslararası Öğrenci Ofisi kuruldu.

yurt dışındaki öğrencilerin üniversite öğrenimini Adana'da yapması için öğrenci harçlarını düşük tuttuklarına söyledi. Akınoğlu "Kampüs olanaklarını geliştirdik. Yaptığımız iyileştirmelerden dolayı her geçen yıl üniversitemiz daha çok tercih edilir duruma geldi" dedi.

Yurt dışından ilk öğrenci alımını 2004 yılında yaptıklarını ifade eden Akınoğlu, "2004 yılında yurtdışından 2 öğrenci üniversitemizi tercih etmişti. Ancak 2011 yılında 61 öğrenci üniversitemizi tercih etti. Bu öğrencilerin kentimize ekonomik ve sosyal katkıları oluyor. Ayrıca ülkelerine döndüklerinde ülkemizin fahri büyükelçileri olarak, ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyorlar. Yabancı öğrenci sayımızı bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Akınoğlu, yurt dışından en çok İran, Afganistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Suriye ve KKTC'den öğrenci aldıklarını, 27 ülkeden öğrencileri bulunduğunu anlattı. ÇÜ Rektörü, yabancı öğrencilerin

en fazla tercih ettikleri bölümlerin ise Eğitim Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olduğunu kaydetti.

Yurtdışından gelmek isteyen öğrencilerin Doç. Dr. Erdoğan Bada başkanlığındaki Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından bir dizi sınavlardan geçirmesinin ardından alınacağı bildirildi.

Çilem ANITKAN/ Adana, (DHA)

(29.11.2011, FOTOĞRAFLI)

////////////////////////

Sur Çelik Kapı'yı iki vali açtı

SUR Çelik Kapı Osmaniye şubesinin açılışı Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çelik kapılar ile güvenlik konusunda sağlanan olumlu sonuçları dile getirdi. Vali Coş şunları söyledi:

"Burada satışa arz edilecek ürünün kalitesini bildiğimiz için tüketicinin kalite ile buluşmasını teminen geldik. Burada satışa arz edilecek ürünler bizim işimizi kolaylaştıracak ürünler. Çünkü vatandaş kapısını böyle kale kapısı gibi sağlam bir kapı ile donatırsa hırsızlık olmaz. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Vatandaşlarımız sağlam kapı, alarm gibi gerekli güvenlik önemlerini almadıkları zaman bu eksikliklerden suç işlemek isteyenler istifade ediyorlar. Bu konudaki yetersizlikler bazen özendirici bile olabiliyor. Sur Kapının bu eksikliği gidereceğine, güvenli kapıları ile hırsızlığın azaltılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum."

Vali Celalettin Cerrah ise Sur Çelik Kapı'ya Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde kurdukları fabrika ve yarattıkları istihdam için teşeşkkür etti.

İşletme sahibi Ezgi Gören de uzun yıllar Görenler Kerestecilik olarak hizmet verdiklerini, yeni adım attıkları sektörde farklı bir konsept sunacaklarını söyledi. Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel ise "Osmaniye'de montaj fabrikamız 4-5 yıldır var. Bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Osmaniye bizim için hem bir satış noktası hem de montaj ve imalat noktası olacak" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

29.11.2011

///////////

Elmada fiyat sıkıntısı

Mersin'in Erdemli ilçesinde elma üreticileri, bahçeden satış fiyatının düşük, manav fiyatının ise yüksek olmasından yakındı. Üreticiler fiyat farklarının giderilmesini istedi.

Erdemli'nin en büyük elma üretim merkezi olan Sorgun Köyü Muhtarı Ömer Kılıç, 2 bin hektar alan üzerinde yılda 2 bin ton üretim yapıldığını söyledi. Elmalarının iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç edildiğini belirten Kılıç "Elmalarımızın kaliteli olmasına karşın fiyat düşüklüğü köylümüzü üzüyor. Starkin ve Golden cinsi elmaların üretildiği köyümüzde üreticiler fiyat farkının giderilmesini istiyor. Tüccarlar buradan 50 kuruşa toplanmış halde alıyorlar fakat aynı elmalar manavlarda 1.5-2 TL'den satılıyor. Bu durum giderilmeli.

Elma tüccarı Duran Kara ise Sorgun elmasının kalitesinin yüksek olduğunu ve özellikle Irak'a ihraç edildiğini dile getirerek, "İç piyasada İstanbul ve Ankara başta olmak üzere gönderilen elmaları üreticiden alıyoruz. Fakat halde çok yüksek farklarda satışlar yapılıyor. Manavlarda ise buna kar eklendiğinde 2-3 katına çıkıyor" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(29.11.2011)

///////////////

Jandarma korumasında toplandılar

Mersin'in Erdemli ve Silifke ilçelerine bağlı belde ve köyler tarafından kurulan Aksufat-Limonlu Havzası Su yönetim Birliği'nin (ALSUBİR) 2011 Yılı 3'üncü olağan toplantısı güvenlik nedeni ile jandarma koruması altında yapıldı. Daha önceki toplantılarda üyelerin tartışması ve kavgaya varan görüntülerin yaşanmasının ardından Birlik Başkanı Tabureli Köyü Muhtarı Hasan Yıldız tarafından toplantıya güvenlik için jandarma talep edildi. Erdemli'ye bağlı Limonlu Beldesi Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya sadece birlik üyeleri alındı. Aralarında gazetecilerin ve İl Genel Meclis üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi toplantıyı salonun penceresinden takip etti. ALSUBİR Başkanı Tabureli Köyü Muhtarı Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada "Daha önceki toplantılarımızda tatsız olaylar yaşanıyordu. Bizler de bu olayların yaşanmaması için jandarmadan güvenlik talebinde bulunduk. Birliğe üye olamayanları salona giremedi. Keşke bu tür olaylara maruz kalınmasaydı ama bunu da yapmak zorunda kaldık" dedi. Toplantıda birliğin 2012 yılı tahmini bütçesi de 600 bin TL olarak belirlendi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(29.11.2011)

////////////

Emniyette devir teslim

Niğde Emniye Müdürlüğüne atanan Ali Doğan Uludağ, görevi Yusuf Albayraktan devraldı. Şırnak Emniyet Müdürü olarak görev yaparken İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Niğde'ye atanan Uludağ

Emniyet Müdürlüğü'nde törenle karşılandı. Görevini makamında yapılan törenle Uludağ'a devreden Müdür Albayrak "Niğde'de 22 ay görev yaptım. Arkadaşlarımızla halkımızla çok iyi günlerimiz oldu. Bugün sağ salim kardeşimize İl Emniyet Müdürlüğünü devrediyorum. İnşallah daha güzel günlerde, daha güzel çalışmalarda Niğde Emniyetini görmek istiyorum" dedi. Niğde'nin yeni Emniyet Müdürü

Ali Doğan Uludağ ise "Gerçekten güzel bir Niğde, güzel insanları var. İnşallah, sizlerin yaptığı hizmetleri, bundan sonra daha ileriye götürmeye çalışacağız" diye konuştu.

Niğde,(DHA)

(29.11.2011 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Berkay, satranç il şampiyonu oldu

Gaziantep Özel Seçkin Koleji Fen Lisesi öğrencilerinden Berkay Özdöver, Gaziantep Satranç İl Birinciliği Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu, Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gaziantep Satranç İl Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen turnuva sona erdi. İl çapında 83 sporcunun yarıştığı ve Özel Seçkin Koleji'nin 3 öğrencisi ile katıldığı turnuvada Fen Lisesi öğrencilerinden Berkay Özdöver üstün bir performans göstererek, turnuvada oynadığı yedi maçtan yenilgisiz 6.5 puan topladı. Berkay Özdöver, bu performans ile Gaziantep'in Satranç İl Şampiyonu olmayı başardı.

Özel Seçkin Koleji Kurucularından ve Spor Kulübü Başkanı İbrahim Kaçıran, okul öğrencilerinin katıldıkları dünya, Avrupa ve Türkiye çapındaki birçok satranç turnuvalarında önemli dereceler elde ettiklerini belirterek, "Yapılan Gaziantep Satranç İl Birinciliği Turnuvasında da öğrencimiz hiç mağlubiyet almadan turnuvayı birincilikle bitirmiştir. Öğrencimizi kutlar, bu turnuvanın devamında 2013 yılı Şubat ayında Antalya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonası için şimdiden başarılar diliyor, iyi bir derece ile dönmesini umut ediyorum" dedi.

Gaziantep, (DHA)

(29.11.2011)

///////////

İlk plaket babaya

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından meslekte 25, 40 ve 50'nci yılını dolduran üyelerine plaket verildi. Oda Başkanı Hüseyin Atıcı ilk plaketi meslektaşı ve babası Hasan Atıcı'ya verirken duygusal anlar yaşadı. Atıcı, "Bugün benim için özel bir gün. Bu mesleği bana sevdiren baba Hasan Atıcı meslekte 40'ıncı yılını dolduran üyelerimiz arasında. Kendisine bu plaketi vermekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Seyhan Oteli'ndeki törende meslekte 50'nci yılını dolduran 2, 40'ıncı yılını dolduran 28 ve 25'inci yılını dolduran 38 üyeye plaket verildi. Tören sonrasında Makine Mühendisleri canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Adana,(DHA)

////////////

İkinci sergi Ankara'da

Adana'da açtığı sergiyle sanatseverlerin beğenisini kazanan seramik sanatçısı Süheyla Akalın ikinci sergisini Ankara Sandans Sanat Galerisi'nde izlenime sundu. Açılışını CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ün gerçekleştirdiği sergide, 200 eser yer alıyor.

Serginin açılışına Daver Darende, Gülseren Sönmez, Aynur Ocak, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Sema Toprak, Medya Sanat Galerisi Sahibi Ayşegül Okyay gibi ünlü isimlerin yanı sıra, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Sandans Sanat Galerisi Sahibi Sema Ensari, Akalın'ın sergisine evsahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Süheyla Akalın da "İkinci sergimi Ankara'da açmak, benim için çok mutluluk verici. Açılışa katılan milletvekilimiz Ümit Özgümüş'e, Ankaralı sanatçı arkadaşlarıma ve tüm sanatseverle çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Akalın'ın seramik sergisi, 16 Aralık 2011 tarihine kadar açık kalacak.

Adana, (DHA)

(29.11.2011, FOTOĞRAF)

////////////

Seslerle Anadolu

Ankara Devlet Opera ve Bale Topluluğu tarafından hazırlanan "Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyun, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) sanatseverlerle buluştu.

Gaziantep Valiliği ve Şehitkamil Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Şadi Erdoğan yönetiminde gerçekleştirilen gösteride, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden türküler eşliğinde skeçler canlandırıldı. Şadi Erdoğan'ın araştırmasını yapıp metnini yazdığı 'Seslerle Anadolu' adlı yapıtın türkü düzenlemelerini ve müziklerini Ali Aykaç hazırladı. Sahne düzeni Murat Akar'a, koreografisi Özden Aktürk'e ait olan eserin sahne ve kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık düzenini Fuat Gök gerçekleştirdi. Eserin anlatıcısı olan 'Meddah' rolünde Şadi Erdoğan ile Murat Akar'ın yer aldığı müzikalde, tenor Metin Turan ve Ayhan Uştuk, soprano Sema Özer ile Gül Seçkin, mezzosoprano Şebnem Algın ve Oylun Erdayı, bas Sabri Karabudak ve Mithat Karakelle rol aldı.

Gaziantep, (DHA)

(29.11.2011) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

title