Haberler

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "İliç'teki siyanür havuzunda kuşlar ölüyor" iddiasını yalanladı

Güncelleme:

Maden faciasının yaşandığı Erzincan'daki siyanür havzasına su içmek için inen kuşların öldüğü iddiasıyla çok sayıda fotoğraf servis edildi. Sosyal medyadaki haberleri yalanlayan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, görüntülerdeki alanın siyanür içermeyen bölge olduğunu ve siyanüre bağlı herhangi bir ölüm yaşanmadığını aktardı. Açıklamada görüntülerdeki cisimlerin jeotekstil malzemeyi sabitlemek için kullanılan kum çuvalları olduğuna değinildi.

Erzincan'daki maden faciasının 3. gününde Anagold şirketine ait siyanür havzasında çok sayıda ölü kuş görüntülendiği iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise bu iddialara ilişkin bir açıklama yayınladı ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"GÖRÜNTÜLERDEKİ CİSİMLER KUM ÇUVALLARI"

Görüntülerdeki alanın siyanür içermeyen bölge olduğu ve siyanüre bağlı hiçbir canlının ölmediği belirtildi. Görüntülerdeki cisimlerin, jeotekstil malzemeyi sabitlemek için kullanılan kum çuvalları olduğu açıklandı. "Erzincan'daki altın madeni faciasında su içmek için inen kuşların öldüğü" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

"KUŞLARIN ÖLDÜĞÜ GÖZLEMLENDİ" İDDİASI DOĞRU DEĞİLDİR

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada "Basın yayın organlarından servis edilen ve sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflarla ilgili, "Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi" iddiası doğru değildir.

"GÖRÜNTÜLERDEKİ ALAN SİYANÜRSÜZ BÖLGE"

Bahse konu görüntülerdeki cisimlerin, jeotekstil adı verilen malzemeyi sabit tutmak amacıyla kullanılan kum çuvalları olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca görüntülerdeki alanın siyanürsüz bölge olduğu, siyanüre bağlı herhangi bir canlının yaşamını yitirmediği belirlenmiştir. Kamuoyunda infial oluşturmak amacıyla paylaşılan iddialara itibar etmeyiniz."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'İliç'teki siyanür havuzunda kuşlar ölüyor' iddiasını yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'İliç'teki siyanür havuzunda kuşlar ölüyor' iddiasını yalanladı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Erzincan Maden İliç Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Metehan Eryilmaz:

Niye özel bir firma için devlet böyle bir açıklama yapıyor ki. Bir ihmal olmasa bu facia olmazdı. Kuş ölmüyor ama insanlar öldü.

52
10
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Özel firmanın ortaklarıdır belki de! ?

yanıt39
yanıt3
Begitli İbrahim:

dezenformasyon ile mücadele dezenformasyon üretme

35
10
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

ak parti bu olayı da aklar sıfır sıkıntı.

27
2
yanıtYanıtla
Zonguldak’lı Şükrü :

Birkez yalan söylersen, başkasının bin kez doğrularını sorgularsın. Anonim. Yalan söyleyenler ve inananlar düşünsün.

18
1
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

o havuz bu milletin basina büyük bela acacak bekleyin

12
0
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Düzeltme yaparak geçilemez bu provokasyonu yapanlar ve medyadaki destekçileri tutuklanmalıdır. Bu ülke teröristlerin istediği gibi at koşturduğu bir yer değil olamaz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title