Haberler

Desav Başkanı Ban, Kılıçdaroğlu'nun Vaatlerini Değerlendirdi

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (DESAV) Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, yaklaşık bir ay kadar önce notere onaylattığı seçim vaatleri ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bugünlerde yine o meşhur vaatleri ile ön plana çıktığını belirterek, vatandaş açısından kaşıkla verilenin kepçeyle geri alınması gibi birdurumun söz konusu olacağını söyledi.

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (DESAV) Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, yaklaşık bir ay kadar önce notere onaylattığı seçim vaatleri ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bugünlerde yine o meşhur vaatleri ile ön plana çıktığını belirterek, vatandaş açısından kaşıkla verilenin kepçeyle geri alınması gibi bir

durumun söz konusu olacağını söyledi.

DESAV Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini değerlendirdi. Prof. Dr. Ban, "Bugün geldiğimiz nokta itibariyle Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirilmesi hayli güç olan seçim vaatlerine yenilerini eklediğini görüyoruz. Kredi kartı ve tüketici kredisi faizlerinin silinmesinden taşeron işçilerin kadroya alınmasına, emekli aylığının bin 500 liraya çıkarılmasından 15 bin aile merkezinin yapılmasına kadar uzun bir vaatler listesi" dedi.

Bu vaatlerin nelere mal olacağına değinen Prof. Dr. Ban, şunları kaydetti:

"Öyle ki emekliye yılda 2 maaş verilmesi halinde bütçe üzerinde 26,5 milyar liralık ek yük oluşacak. En düşük emekli aylığının bin 500 liraya çıkarılması durumunda 37,5 milyar liralık ek kaynağa ihtiyaç duyulacak. Toplam maliyeti 60 milyar liranın üzerinde olan bu iki vaat, 2016 için öngörülen bütçe açığının 4 katına karşılık geliyor. Dahası var. Kredi kartı ve tüketici kredisi faizlerinin silinmesi 4,5 milyar liraya mal oluyor. İşsiz 800 bin kişiye asgari ücret karşılığı işbaşı eğitimi verilmesi, geçici nitelikteki kamu işçileri ve memurlarına kadro verilmesi, taşeron işçilerin kadroya alınması gibi gerçekleştirilmesi mümkün olmayan vaatlerin toplam maliyeti de 49,2 milyar lira düzeyinde."

150 MİLYAR LİRAYI BULAN SEÇİM VAATLERİ

Prof. Dr. Ünsal Ban, toplam maliyeti 150 milyar lirayı bulan vaatlerin sebep olacağı bütçe açığının 15 milyar lira düzeyinde olduğunun altını çizerek, "Aynı şekilde harcamaların enflasyon ve faizler üzerinde oluşturacağı yukarı yönlü baskı da göz ardı edilmemeli Netice itibariyle Kılıçdaroğlu'nun 150 milyar maliyeti olan vaatlerine 45-50 milyar liralık faiz ödemelerini de ekleyin, gerekli kaynak toplam 200 milyar lira civarında. Kılıçdaroğlu'nun bu 200 milyar liralık ek kaynağı bulabilmek için borçlanmaktan başka çaresi yok" dedi.

"ÜLKE TEKRAR BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİR"

Prof. Dr. Ünsal Ban, "Vaatleri gerçekleştirmek için gereken kaynağı nereden bulacaksınız?' sorusuna, 'Ben eski bir hesap uzmanıyım, kaynak yaratırım' cevabını veren Kılıçdaroğlu'nun imkan bulduğunda ülkemizi tekrar borç batağına sürüklemek ve tekrar IMF'ye muhtaç hale getirmek istediği apaçık ortada. İktidara gelmeleri halinde (eski ithal bakan) Kemal Derviş'i (tıpkı Anasol-M koalisyonunun yaptığı gibi) dışarıdan bakan olarak ekonominin başına getireceklerini vaat etmesi de bunu gösteriyor" dedi.

"BU MİLLET KARA KOALİSYON GÜNLERİNE GERİ DÖNMEYECEK"

Prof. Dr. Ünsal Ban, "Neyse ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi imkan dahilinde değil. Bu millet, tekrar o eski kara koalisyon günlerine geri dönmeyecek. 'Koalisyon unsurlarının' 40 sent için IMF memurlarının karşısında kırk takla attığı günler gerilerde kaldı. Kılıçdaroğlu atsın, tutsun." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ünsal Ban Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title