Haberler

DEM Parti: Başak Demirtaş için DEM Parti doğru adres

Güncelleme:

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı çıkışıyla ilgili "Bir gün siyaset yapmak isterse ve aday olmak isterse olacağı adres DEM Parti'dir." dedi.

Dem Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili konuştu. Doğan, "Bir gün siyaset yapmak isterse ve aday olmak isterse olacağı adres DEM Parti'dir." dedi.

"BAŞAK DEMİRTAŞIN ADAYLIĞI ŞAŞIRTICIYMIŞ GİBİ TARTIŞILIYOR"

Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş'ın, İstanbul adaylığı ile ilgili soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Başak Demirtaş, bizim arkadaşımız, yoldaşımız… Hep birlikte hatırlayalım, 14-28 Mayıs seçimlerinde sahalarda, seçimler için çalıştı, mitinglere katıldı. Başak Demirtaş bir gün bir yerden siyaset yapmak, ya da siyasete dahil olmak isterse elbette orası burasıdır, DEM Parti'dir. Bu hiç şaşırtıcı bir şey değil, olmamalı. Aksi şaşırtıcı olurdu. Başak Demirtaş'ın kendisi de net bir şekilde ifade ediyor, aslında partinin içindeki durumu çok net bir biçimde ifade ediyor. Partimizden bana böyle bir öneri gelmedi, diyor ama bana bir görev düşerse, hazırım diyor kendisi. Şöyle bir vurgusu var, 'Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım' diyor. Sevgili Başak Demirtaş'ın buradan aday olma ihtimaline ilişkin yaptığı bir açıklama; şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Biz de bunu hayretle izliyoruz. Tabii ki bir gün siyaset yapmak isterse ve aday olmak isterse olacağı adres DEM Parti'dir."

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI?

"Mottomuz; kazandırmak ya da kaybettirmek değil, kazanmak." ifadelerini kullanan Doğan, İstanbul, Adana, Muğla, Aydın, Kars, Mersin, Hatay, Dersim… Sözünü ettiğim bu iller, bizim için de özel yerler." dedi. Doğan, yerel seçimde ittifak konusunda da "Her şehir büyük bir titizlikle ve hassasiyetle çalışılıyor. Tüm seçenekler değerlendiriliyor. Ayrıca, kent uzlaşısı kapsamında; güç birliklerine dair çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anada kadar buralara ilişkin epeyce yol alındı." dedi.

DEM Parti: Başak Demirtaş için DEM Parti doğru adres

Kaynak: ANKA / Güncel

Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş Ayşegül Doğan DEM Parti Siyaset Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Erdoğan Öztürk:

Buda adaylığını koyarsa İmamoğlu nalları toplar, Kurum oynaya oynaya başkan seçilir...

26
7
yanıtYanıtla
Haydar senkal:

Yani dem parti kime calismus olur bu durumda?

yanıt12
yanıt5
Alperen:

Demliii garı demsız kaldı demlemek lazımmm..

3
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title