Haberler

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti "Top 16'dan 8'e Çıkmak Hiç Biz Zaman Hedefimiz Olmadı"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti "Top 16'dan 8'e çıkmak hiç biz zaman hedefimiz olmadı" "Cedevita maçı çok önemli" "Savunma kaynaklı daha çok sayı buluyoruz" 'Fazla inişli çıkışlı grafik oluşturmak istemiyoruz" Emir Preldzic "Türkiye liginde tehlikeli maçlar var Semih Erden "Takım olarak mücadele edip, savaşıyoruz" Mustafa AKIN İstanbul,(DHA) THY Euroleague Top 16 turu E Grubu'nda 3 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacakları Cedevita maçında galip gelmek istediklerini söyleyen Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, oyunlarında ilerleme olduğunu ve Top 16'nın kendileri için yüksek bir hedef olduğunu, oraya da ulaştıklarını dile getirdi.

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti "Top 16'dan 8'e çıkmak hiç biz zaman hedefimiz olmadı"

"Cedevita maçı çok önemli"

"Savunma kaynaklı daha çok sayı buluyoruz"

'Fazla inişli çıkışlı grafik oluşturmak istemiyoruz"

Emir Preldzic"Türkiye liginde tehlikeli maçlar var

Semih Erden"Takım olarak mücadele edip, savaşıyoruz"

Mustafa AKIN İstanbul,(DHA)

THY Euroleague Top 16 turu E Grubu'nda 3 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacakları Cedevita maçında galip gelmek istediklerini söyleyen Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, oyunlarında ilerleme olduğunu ve Top 16'nın kendileri için yüksek bir hedef olduğunu, oraya da ulaştıklarını dile getirdi.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılan antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mahmuti, Darüşşafaka Doğuş ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Kupası öncesinde oynadıkları maçlarda savunma ve hücum ritminde düzelmeler olduğunu ifade eden Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, " Türkiye Kupası'nda da bu daha iyi noktaya geldi. Devamında oynadığımız Malaga maçı, geçen pazar günü oynadığımız TED Ankara kolejliler maçı çıkışta olduğumuzu ve bu yoldan vazgeçmememiz gerekiyor" dedi.

"SAVUNMA KAYNAKLI DAHA ÇOK SAYI BULUYORUZ"

Savunmak kaynaklı daha çok sayı bulduklarını dile getiren Mahmuti, yoğun maç trafiğinde her şeyin yerine oturmasının ihtimali olmadığı söyledi.

Oktay Mahmuti, " Şu anda da baktığımızda neyi daha iyi yapıyoruza bakarsak; daha agresif savunma yapıyoruz. Savunma kaynaklı daha çok sayı buluyoruz. Oyun ritminde daha hızlanma oluyor ama her şey çok mu iyi Bence bir takım düzelme ve bir takım rötuşlar gerekebilir. Hep aynı şeyi söylüyorum olanla yetinmemek lazım. Daha üst seviyeye oyunumuzu taşıyabiliriz" diye konuştu.

"TOP 16'DAN 8'E ÇIKMAK HİÇ BİZ ZAMAN HEDEFİMİZ OLMADI"

Top 16'da gruptan çıkma gibi bir hedeflerinin olmadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Top 16 bizim için yüksek bir hedefti oraya ulaştık. Devamında Top 16'dan 8'e çıkmak hiç biz zaman hedefimiz olmadı. Bu hiçbir zaman da o maçlara kaybetmek için çıkacağımız anlamına da gelmiyor. Şu anda da her maça tek tek bakıyoruz. Dolayısıyla grubu da görüyorsunuz Türkiye ligindeki bütün maçların ne kadar zor ve çekişmeli geçtiğini. Önümüzde Cedevita maçı var. Orada en iyi şekilde oynamaya ve en iyi skorla dönmeye çalışacağız. Devamında Giresun deplasmanı yani her maç kendisi içinde ayrı bir hikaye. Dolayısıyla bu doğrultuda yine söylüyorum biz yansıtmak istediğimiz oyunu daha fazla inişli çıkışlı grafik oluşturmadan oralara taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"CEDEVİTA MAÇI ÇOK ÖNEMLİ"

Euroleague'de 3 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacakları Cedevita maçı hakkında da konuşan Mahmuti, "Top 8 başta bir hedef değildi ama oraya çıktığımız zaman hep kazanmak için oynuyoruz. Cedevita maçı çok önemli bir maç. Burada kaybettiğimiz bir karşılaşma ama o günden bu güne bizim oyunumuzda bayağı bir ilerleme oldu. Herkes sorumluluğunu daha iyi biliyor. Bu da oyuna yansıyor. Bizdeki oyuncu sayısı fazla tabii ki. Bri takım mutsuzluklar ve keyifsizlikler oluşuruyor ama oluşan şartlar böyle" diye konuştu.

EMİR PRELDZİC " TÜRKİYE LİGİNDE TEHLİKELİ MAÇLAR VAR Cedevita maçının çok önemli olduğunu ve Play-Off'lara daha fazla galibiyet alarak gitmek istediklerini söyleyen Emir Preldzic, "Top 16'nın başına göre çok iyi oynuyoruz. Kesinlikle kazanmamız gereken ve iyi bir mücadele etmemiz gereken bir maç. Takım olarak daha iyi olmamız gerektiğini tartışıyoruz. Kazansak da kaybetsek de birlikte mücadele etmeyi öğreniyoruz bu yüzen daha iyi mücadele ediyoruz. Ligin ikinci kısmında da ne kadar maç kazanırsak o kadar iyi. Play-Off'lara daha fazla maç kazanarak gitmek istiyoruz ama Türkiye liginde tehlikeli maçlar var. O yüzden her maçta aynı şekilde mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

SEMİH ERDEN " TAKIM OLARAK MÜCADELE EDİP, SAVAŞIYORUZ"

Türkiye Kupası'nın kendileri için çok güzel geçtiğini ve iyi bir ivme yakaladıklarını ifade eden Semih erden ise " Finale kadar yükseldik ve Fenerbahçe Ülker ile karşılaştık, bizim için zorlu bir rakipti. Sonuna kadar mücadele ettik ve sonunda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu da Euroleague'e ve Türkiye ligine yansıdı. Artık takım mücadele ediyor ve hep beraber savaşıyoruz. Malaga maçını kazandık ve önümüzde çok önemli bir Cedevita maçı var. Deplasman zorlu geçecek ama biz elimizden gelenin en iyisini yapıp maçı kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emir Preldzic Semih Erden Doğuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title