Haberler

Dar Virajlar Tarih Oluyor

Güncelleme:

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Sındırgı Simav yolu için çalışmalara başlandı.

Başkan Yavaş'ın Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür'ü makamında ziyaret ederek yol sorununu gündeme getirmesinin ardından Yolcupınar Mahallesi ile Hacı Hasan Çeşmesi arasında kalan 3 km'lik alanda çalışma başladı. Karayolları 14. Bölge Müdür yardımcısı Bekir Bozkurt ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş sahada inceleme yaptı.

Cumhuriyet tarihinin en eski yollarından bir olan dar ve keskin virajlar nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatan Sındırgı Simav yolunda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'la değişim hissedilmeye başlandı. Başkan'ın büyük önem verdiği yolda genişletme çalışması yapılıyor. Yıllardır Sındırgı Simav yolunda araç kullanan şoförler ise Başkan Yavaş'a duacı olduklarını ifade ettiler.

Sındırgı Simav yolundaki çalışmaları değerlendiren Başkan Yavaş; "Sındırgı Simav istikametindeki yolda 3 km'lik Yolcupınar düzlüğü ile Hacı Hasan Çeşmesi arasındaki bölgede yapım onarım çalışması yapılıyor. Virajlar genişletiliyor, kulplar alınıyor ve yol genişleme çalışması yapılıyor. Düşüncenin ana kaynağı bu istikamette 2050 yılında yapılması planlanan bir Düvertepe barajı var. Ondan dolayı Sındırgı Simav yoluna bir proje yapılamıyor. Yapılamama gerekçesi hali hazırdaki yol üzerindeki baraj projesi, yolun başka bir yere kaydırılması gerekiyor. Bu sebeple de buradaki yolda duble ya da 3 şeritli yol yapmak zaman alacak. Turizm bölgesi olan bu bölgede trafik hızlı. Kamyon trafiği var. Maden ve orman işlerinden dolayı. Bölge Müdürümüzden bir talepte bulunduk. Burada en azından genişletme çalışması yapılsın diye. Onlar da sağ olsun müteahhidi buraya yönlendirerek ilk etapta 3 km'lik, daha sonra da Hisaralan'dan Sındırgı'ya kadar olan virajların tamamının alınması ve bazı geçişlere büz konularak buranın düzeltilmesi için çalışma başlattılar. Çalışma bu yıl en zor etap olan 3 km'lik alanda yapılacak, önümüzdeki yıl ise bu çalışma devam edecek, hem yolun genişlemesi sağlanacak hem de kulplar alınarak yol sorunu çözülecek. Sındırgı için son derece önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Çünkü dışardan gelen insanlar gündüz dahi bu yoldan geçmekten zorlanıyorlar. Çünkü dar bir yol. Kamyonla karşı karşıya geldiğinizde ciddi manada kaza riski artıran bir yol. Bu çalışmalardan dolayı bölge Müdürümüz Öner Özgür'e çok teşekkür ediyorum. Bölge Müdür yardımcısı Bekir Bozkurt ve şefi araziye gelerek incelemelerde bulundular. İncelemelerden sonra Bölge Müdür yardımcısı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi ve sorunları dinledi. Çalışma Simav bölgesinde bulunan Aksaz'a kadar devam edecek. Bu genişletme çalışması yolun bitimine kadar sürecek ve sürücüler rahat araç kullanabilecekler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bekir Bozkurt Öner Özgür Sındırgı Simav Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (1)

turgay:

bu yolun açılması ne kamyoncuların nede otobüsçülerim işine gelmezzzz. . . mutlaka bir engel çıkarırlar. baraj falan hikaye. teke gaye simavlıları yemek.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title