Haberler

Damla Su ve Mercan Dede'den, İlham Veren Proje

Güncelleme:

Damla Su, Mercan Dede İmzasıyla "Suyun Seyahatnamesi"ni Hazırladı

Doğallık için hep "bir damla fazlası" diyen ve doğanın saflığını Türkiye'nin dört yanındaki el değmemiş ödüllü doğal su kaynaklarından taşıyarak sunan Damla Doğal Kaynak Suyu, yine bir damla fazlasını yaparak, dünyaca ünlü neyzen ve besteci Mercan Dede ile `Suyun Seyahatnamesi" adlı sıra dışı bir projeye imza attı.

Herkesin suyun en doğal ve en saf haline her zaman her yerde ulaşabilmesi ve güvenle içebilmesi için, daima 'bir damla fazlasını' yapmaya odaklanan Damla Doğal Kaynak Su, ünlü neyzen ve besteci Mercan Dede'yle gerçekleştirdiği son projesinde yine bir damla fazlasını yaparak Suyun Seyahatnamesi'ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında Damla'nın Bursa'daki "Üstün Lezzet Ödüllü" Uludağ kaynağı ve çevresinde keşfe çıkan besteci, bu süre zarfında bu kaynaktan ve tabiattan topladığı doğa ve su seslerini, anonim bir türkü olan "Yağmur Yağar Taş Üstüne" adlı eserin yeniden düzenlemesinde kullandı. Suyun farklı tınılarını keşfedip kaydedebilmek için başlayan yolculukta, 1100 metre yüksekliğe kadar çıkılarak ormanın derinliklerindeki saklı kaynağa, sarp kayalardan ve patika yollardan geçilerek gidildi. Kendisi de Bursalı olan Mercan Dede, bu yolculuğu bir "özüne dönüş" olarak tanımlıyor.

Yolculuğun ardından İstanbul'a dönerek stüdyo çalışmalarına başlayan Mercan Dede, "Yağmur Yağar Taş Üstüne" adlı anonim halk türküsünü, doğadan topladığı su sesleri eşliğinde yeniden düzenledi. Kayıtlar esnasında suyun farklı seslerine; ney, kabak kemane, aqua drum gibi enstrümanlar da eşlik etti.

Mercan Dede: "Su nefes gibi. Onu duymak, duyurmak gerek..."

Daha önceki albümlerinde de, bestelerini doğadan ilham alarak yapan dünyaca ünlü neyzen ve besteci Mercan Dede, suyla ilişkisini 'Su nefes gibi. Onu duymak, duyurmak gerek...' sözleriyle anlatıyor. Sanatçının Damla Doğal Kaynak Suyu ile ortaklaşa hayata geçirdiği "Suyun Seyahatnamesi" Projesi'nin çıkış noktası da, Damla Su'yun, doğal kaynağından bizlere olan yolculuğunun, yine o kaynağın doğal sesleri ile anlatılan hikayesi oldu.


Suyun en doğalını bulmak ve korumak için gösterdiği özenle, kaynaklarında el değmeden şişelenen Damla Doğal Kaynak Suyu'nun, Mercan Dede ile yarattığı bu eserin ortaya çıkış öyküsünün detaylarını öğrenmek ve 'Yağmur Yağar Taş Üstüne' türküsünün hiçbir yerde bulamayacağınız yepyeni yorumuyla tanışmak için dinleyin: https://www.youtube.com/watch?v=6qWJ_1I-PX8

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mercan Dede Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title