Haberler

Çydd Genel Başkanı Prof. Dr. Çelikel

- ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Çelikel: - "Katılımcılarının büyük bir çoğunluğunun siyasal İslam düşüncesine bağlı olduğu görülen Milli Eğitim Şurası'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya yönelik kararlarını reddediyoruz" Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları kabul etmediklerini bildirdi.

- ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Çelikel: - "Katılımcılarının büyük bir çoğunluğunun siyasal İslam düşüncesine bağlı olduğu görülen Milli Eğitim Şurası'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya yönelik kararlarını reddediyoruz" Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları kabul etmediklerini bildirdi. Dernek tarafından Antalya'daki bir otelde düzenlenen şubeler toplantısının açılışında konuşan Çelikel, şura kararlarının bazılarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da tekrarlandığını, bu durumun siyasal iktidarın anlayışının göstergesi olduğunu savundu."Katılımcılarının büyük bir çoğunluğunun siyasal İslam düşüncesine bağlı olduğu görülen Milli Eğitim Şurası'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya yönelik kararlarını reddediyoruz" diyen Çelikel, zorunlu din dersinin çocukların baskı altında tutulmasına, psikolojilerinin bozulmasına ve güvensiz kişilikler oluşturulmasına yol açacağını iddia etti.Çelikel, zorunlu din dersi konulmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni hiçe sayma anlamı taşıdığını ve Türkiye'yi Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nden uzaklaştırmanın bir örneği olduğunu öne sürdü.Osmanlıca'yı öğretmeyi savunmanın eğitim kalitesini düşüreceğini iddia eden Çelikel, şunları kaydetti: "Osmanlıca, müfredatta yer alan Kuran-ı Kerim ve din dersleri öğrencileri bilimsel düşünceden uzaklaştıracaktır. Şura, turizm eğitimi alan öğrencilerin alkollü içki ve kokteyl hazırlamayı öğrenmesini bile dini anlamda sakıncalı gören anlayışla turizmi de Türkiye'ye çok görmektedir. Din ağırlıklı derslere yer açmak için çocukları her ikisini birden öğretmek yerine resim ya da müziği seçmek zorunda bırakmayı düşünenler, sanat eğitiminin de insanları özgür bireyler olmaya yöneltmesinden mi korkuyor? Cumhurbaşkanının Din Şurası'nda laikliğin devlete egemen olduğunu eleştirel bir üslupla anlatması, ne yazık ki Atatürk devrimlerine ve cumhuriyete meydan okumak demek oluyor. Sivil toplum olarak demokratik cumhuriyetin din devletine dönüşmesine izin vermeyeceğiz." ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Çelikel Açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Aysel Çelikel Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title